Hollande
Makro / Külgazdaság A terroristák egymás karjába terelték Oroszországot és Franciaországot 
Fellegi Tamás | 2015. november 18. 06:07
Most már egyértelműen az Iszlám Állam terrorszervezet okolható közvetve vagy közvetlenül mind a párizsi vérengzésért, mind az orosz repülő felrobbantásáért. Ezt büszkén vállalják is, kérdés, mi volt vele a céljuk. Talán csak sokat képzelnek magukról, mint egykor Oszama bin Laden, remélhetőleg úgy is végzik.
Makro / Külgazdaság Úgy viselkednek országaink, mint a durcás gyerekek 
Fellegi Tamás | 2015. szeptember 17. 14:55
A menekültválság kezdete óta az érintett országok kapkodnak, nem egyeztetnek, panaszkodnak, és egymást szidalmazzák. Sehol semmi együttműködés, mintha az EU nem is létezne. Olyan az egész, mint egy 100 évnél is nagyobb időugrás a múltba: az első világháború előtt viselkedtek így az országok.
Makro / Külgazdaság Leesett végre mindenkinek? Pénzügyminiszter nélkül nem megy 
Fellegi Tamás | 2015. július 29. 20:20
Az eurózónát próbára tevő és egyben vonzerejét megtépázó görög válság árnyékában most egyre több európai vezető említi meg azt, ami sok szakembernek, sőt laikusnak is nyilvánvaló volt: nem működik egy valutaunió közös pénzügyminisztérium és költségvetés nélkül.
Makro / Külgazdaság Sokba került az ifjú, heves miniszterelnök 
Privátbankár.hu | 2015. július 27. 20:50
Sokszor írtunk már arról, mennyi kárt okozott a görög miniszterelnök időhúzása, de most a tárgyalásokon folytatott egy-két furcsaság is kiderült róla, és ifjúkora is érdekességeket rejteget. Az amerikai cégek vegyes eredményekről számoltak be, a piac igen szelektíven fogadta őket.
Makro / Külgazdaság Ekkora árok még nem volt Európa közepén 
Fellegi Tamás | 2015. július 15. 12:07
A Görögországgal kötendő harmadik mentőprogram súlyos megosztottságot okozott, egyes eurózóna tagok mindenáron össze akarták hozni a dolgot, kerül, amibe kerül, másoknál betelt a pohár és elengedték volna az ország kezét. Az eurózónán kívüli külső mag is berzenkedik a fizetéstől.
Makro / Külgazdaság Ordítoznak, lökdösődnek, udvariasak? Hogy hoznak döntést Európa vezetői? 
Fellegi Tamás | 2015. július 14. 18:00
Az Európai Unió, és különösen az eurózóna egy olyan államszövetség, ami időnként egy országként kell, hogy viselkedjen, vagyis határozott döntéseket kell hoznia minden tag nevében. Kormánya azonban ténylegesen nincs, így a mechanizmus igen bonyolult, mint láthattuk ezt a maratoni görög megbeszéléseken. De mégis működik.
Makro / Külgazdaság Ezért engedte el Merkel és Hollande a görögök kezét 
Privátbankár.hu | 2015. június 29. 15:51
Az utolsó pillanatig küzdött a francia államfő és a német kancellár a megegyezésért. A határt viszont nem léphették át.
Makro / Külgazdaság Rigában randalíroznak az angolok és a görögök 
Fellegi Tamás | 2015. május 22. 12:29
A rigai EU-csúcson reggel még egy kósza örömhír jött a görög ügyben, de nem kellett több egy óránál, és a német kancellár alaposan lehűtötte a kedélyeket, miután a görögök megint nem ajánlottak semmit. Ugyanakkor Cameron offenzívába lendült, hogy kikövetelje a brit különutat.
Makro / Külgazdaság Orosz-ukrán megállapodás: a lehetetlennel próbálkoznak? 
Fellegi Tamás | 2015. február 12. 11:01
Egész éjszakás maratoni megbeszélést folytatott az orosz, az ukrán, a német és a francia vezető. Megoldást nehéz találni, legfeljebb valami kompromisszum érhető el.
Makro / Külgazdaság Németország nem háborúzik harmadszor Ukrajnáért 
Fellegi Tamás | 2015. február 9. 10:05
A Merkel-Hollande-Putyin csúcs után a német kancellár egyértelműen háborúellenesen nyilatkozott. Azóta több európai kollégája is csatlakozott hozzá. Belátták, hogy nem lehet az orosz medvét leteríteni.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG