<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Jövőkutatás
Részvény / Deviza / Áru Az izmosodó euró segíti a forintot, még nagyobb zuhanást vár a guru
Eidenpenz József | 2022. szeptember 9. 12:34
A tőzsdékre jó hatással volt, hogy az EKB a papírformát hozta, és a gázár, olajár is jól viselkedik. A forint is stabil, az OTP húzza  BUX-ot. A gyengülő dollár az összes feltörekvő piaci devizára és árupiaci termékre hatással lehet. Kitart elmélete mellett a híres guru, amely szerint még nagyobb esés várható a részvénypiacon
Makro / Külgazdaság Végünk van? Gyilkológéppé vált egy mesterséges intelligencia
BR | 2018. április 3. 20:31
Úgy tűnik, nem teljesen alaptalanok a sci-fikből ismert félelmek: a Google mesterséges intelligenciája ugyanis hiperagresszív magatartást tanúsít bizonyos stresszes szituációkban. Ez a fajta reakció kérdésessé teszi az öntanuló neurális hálózatos további fejlesztését – mit tehetünk, hogy megelőzzük a robokalipszist?
Vásárló Ez lesz a jövő? Tíz éven belül gyökeresen megváltoznak a városaink
Balkó Rita | 2017. december 29. 16:30
Napról-napra fejlődik a technológia, gyakorlatilag komplett számítógépeket hordozunk ma már a zsebünkben. Ez a fejlődés a városok tervezésében is megmutatkozik: szenzorok, kamerák és mérőeszközök figyelik minden lépésünket. De hogyan lesz ettől okos egy város, és miért érdemes ilyenben élni? Mi lesz az adatainkkal? Utánajártunk.
Karrier Lehet, hogy pár évtized, és nem is kell már dolgoznunk?
Privátbankár.hu | 2017. november 22. 14:54
A mesterséges intelligencia, a robotizáció egyre ijesztőbb méreteket ölt, sok százezer, sok millió munkahelyet vált ki a világon. Elveszik a robotok a munkánkat, vagy sem? Mi az, ami marad? Nem lehet, vagy nem kell majd dolgozni a jövőben?
Részvény / Deviza / Áru Jogosítványt, forgalmit - biztosítás az önjáró autók korában
Privátbankár.hu | 2017. június 1. 20:20
Az kezd el biztosítással foglalkozni, akinek a könyvelés túl izgalmas - tartja a régi mondás, ami nem biztos, hogy sokáig él még a köztudatban, köszönhetően a technológia fejlődésének. Az önvezető autók érkezésével ugyanis felborulhat az egész iparág évtizedek óta stabilnak hitt üzleti modellje: ha a közlekedés biztonságosabb, a díjak csökkennek.
Karrier Kapaszkodj a munkádba - lehet, hamarosan a tiéd is megszűnik?
Balkó Rita | 2017. május 17. 20:20
Tíz évvel ezelőtt ha valaki alkalmazásfejlesztő, Uber-sofőr vagy személyi robotasszisztens-programozó akart lenni, jó eséllyel kiröhögték, hiszen ez mind még csak a sci-fiben létezett. A technológia fejlődésével azonban könnyen lehet, hogy a mostani kényelmes, megszokott munkáink eltűnnek a süllyesztőben, hogy teret adjanak a munkák új generációjának. Milyen állásom lesz 2030-ban? A Future Works Fesztiválon erre is választ kaptunk.
Karrier Te hogyan készülsz fel arra a világra, ami még nem is létezik?
Balkó Rita | 2017. május 17. 12:05
A technológia korábban soha nem látott tempóban fejlődik napjainkban, ehhez azonban nagyon nehezen tudunk alkalmazkodni. A fejlődés ugyanis átformálja az otthoni és a munkahelyi életünket is, a különböző szociális és gazdasági problémák megoldása azonban újabb és újabb kérdéseket vet fel. A mostani óvodások 65 százaléka olyan munkakörökben fog dolgozni, ami jelenleg még nem is létezik. Hogyan készítsük fel őket, és magunkat, erre az új világra? Hogyan alakul át a munkaerőpiac? A Future Work Fesztiválon jártunk.
Karrier A legfontosabb: ne érdekeljen, hogy hülyének néznek
Balkó Rita | 2017. május 5. 17:04
Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy az új technológiák „majd valamikor”, 20-30 év múlva érnek el hozzánk, és ráérünk majd akkor foglalkozni vele. A változás azonban már napjainkban is zajlik, és néhány lelkes gondolkodó és kísérletező szellem mindent megtesz, hogy amellett, hogy ezt népszerűsítse, felkészítse az embereket a jövőre. Darlene Damm, aki 30 évig dolgozott Vietnámban az oktatás és a gazdaság megreformálásán, ma már saját rakétaprogrammal büszkélkedik, és teljes mellszélességgel áll ki a robotika és az új technológiák népszerűsítése, valamint a nők szerepének megerősítése mellett. A Singularity University globális változásokért felelős karának igazgatóját a projektjeiről és a jövőről kérdeztük. Interjú.
Vállalat Jön a légdeszka párja – hatalmas dobbantásra készül Izrael
Privátbankár.hu | 2017. január 4. 09:38
Éveken belül érkezik a Vissza a jövőbe trilógiából ismert repülő autó.
Karrier Elveszik a munkát, rabszolgasorba hajtanak – kell-e félni a robotoktól?
Balkó Rita | 2016. július 13. 20:04
Szétvert gépek és munkássztrájk jellemezte a második ipari forradalmat, a patkolókovácsok pedig a műhelyükben keseregtek, amikor 1908-ban megjelent az első autó az utakon. A történelem, úgy tűnik, ismétli önmagát, és azóta sem sikerült megbarátkoznunk a fejlődéssel, csak a gőzgép helyett most a robotoktól rettegünk. Valójában azonban több előnye is lenne annak, ha a gépek mégis „átvennék az uralmat” – megmutatjuk, mik ezek.
Makro / Külgazdaság Tényleg ilyen lesz a világ 2025-ben? 8 csodálatos jóslat
Privátbankár.hu | 2016. április 12. 20:01
Potom pénzért emberi agyat vehetünk vagy épp új szerveket növeszthetünk magunknak; birtokunkba kerül a tökéletes tudás, miközben a mesterséges intelligencia saját asszisztensünkként segít a mindennapokban - csak néhány azok közül a jóslatok közül, amit Peter Diamandis adott egy éve a következő évtizedre, és már most látszik: jó eséllyel tényleg beletrafált.
Vállalat A forradalom a szemünk előtt zajlik: mi lesz velünk?
Füstös Móni | 2015. május 14. 20:02
Éppen most, a szemünk előtt zajlik le a negyedik ipari forradalom, de mit jelent ez pontosan és mi fog velünk történni, fájni fog? Mit jelent a gépek közötti kommunikáció és miért jó az nekünk, hogy kommunikálnak? Hogyan változik meg az emberek élete a gépek térnyerése által? Ezekre a kérdésekre keresik a választ a jövőkutatók és ezekre keresték a Privátbankár.hu által meghívott szakemberek is az Innováció és jövőkutatás meetup-on.
Vállalat Hány évig élnek a mai gyerekek, mit érdemes ma tanulni?
Füstös Móni | 2015. május 14. 14:30
Hány évig élnek majd a ma születő gyerekek? Hányan leszünk a földön? Mit fogunk enni? Lesz elég táplálék akkor is, ha tovább nő a népességszám? Hogy fognak működni a társasházak, milyen energiát fogunk használni? Fog még a lakosság a jövőben áramért fizetni? És mit érdemes ma tanulni, hogy lehet elhelyezkedni? Ezeket a témákat járta körbe szakemberek a Privátbankár.hu meetup-ján a Kutatás-fejlesztés, innováció jövőkép kerekasztal beszélgetésen.
Vásárló Ha tényleg ez lesz a jövő, nem akarsz majd kimozdulni otthonról (képekkel)
Privátbankár.hu | 2015. április 3. 16:05
Képes lennél leélni az egész életedet egyetlen felhőkarcolóban, anélkül, hogy kitennéd a lábadat? Ha néhány emelettel lentebb múzeum, kocsma és bolt, fentebb pedig erdő, koncertterem és egyetem lenne, nem is biztos, hogy el akarnád hagyni. A jövő építészete pedig pont ezt tartogatja.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG