Katonai kiadások
Makro / Külgazdaság Észtország is rekordösszegre emeli védelmi kiadásait 
Privátbankár.hu | 2023. december 8. 18:49
Észtország bruttó hazai termékének (GDP) 3,2 százalékára emeli védelmi kiadásait jövőre - derült ki a balti állam pénteken elfogadott költségvetéséből.
Makro / Külgazdaság Kevesebb pénz folyik be olajból és gázból, miközben többet költenek katonai kiadásokra az oroszok  
Privátbankár.hu | 2023. október 17. 14:29
Az uniós szankciók erős hatást gyakorolnak az orosz gazdaságra, és korlátozzák a háború finanszírozásához szükséges bevételeket - jelentette ki Didier Reynders jogérvényesülésért felelős uniós biztos.
Makro / Külgazdaság Kezdhet aggódni Amerika: sokkal többet költ Kína a haderejére, mint hisszük 
Litván Dániel | 2022. november 10. 05:16
Képességekben közelíti a kínai haderő az amerikait, de miből? A hivatalos adatok szerint óriási a katonai költségvetések közötti különbség, a valóságban azonban más a helyzet.
Makro / Külgazdaság Jön a Trump-bázis? Újabb amerikai katonák Lengyelországban 
Privátbankár.hu | 2019. június 13. 09:35
Trump újabb ezer katonát küld a lengyelekhez, akik tovább vásárolják az amerikai haditechnikát és talán még egy katonai bázist is elneveznek az elnökről. Másfél hónapon belül teljes amerikai vízummentességet is kapnak.
Makro / Külgazdaság Putyin épp megismétli a Szovjetunió hatalmas hibáját? 
Privátbankár.hu | 2018. március 19. 14:43
A választás tétje nem elsősorban az volt, mennyien szavaznak Putyinra, hanem az, mennyien mennek el választani. Jelentjük, győzelem, az orosz hadsereg 98 százaléka például jelen volt. De iskolák, kórházak, börtönök, más állami intézmények dolgozóit is kötelezték rá. Putyin azért paranoiás, mert ismeri az orosz történelmet – állítja egy kutató.
Makro / Külgazdaság Miről árulkodnak Trump nemzetbiztonsági kinevezései? 
Káncz Csaba | 2016. december 6. 18:01
Trump tábornokokkal tölti fel a kulcsfontosságú nemzetbiztonsági és védelmi pozíciókat, amely a külpolitikai fokozódó militarizációjára utal és egyben kérdéseket vet fel a civil ellenőrzés vonatkozásában. Az eddigi kinevezések közös nevezője az eltökélt Irán-ellenesség.
Makro / Külgazdaság Négy egyszerű adat arról, miért beszél hülyeségeket Trump Putyinról 
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 13. 18:22
Donald Trump amerikai elnökjelölt felnéz Vlagyimir Putyin orosz elnökre és nagy államférfinak tartja. Az orosz gazdaság pocsék állapota, az olajnak való kiszolgáltatottsága, a lemaradó tőzsde, a gyengülő rubel, a katonai kiadások szintje azonban mind-mind azt mutatják, hogy az orosz vezetés nincs a helyzet magaslatán.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG