<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Kilátások
Vállalat Túltették magukat a járványon a hazai nagyvállalatok
Privátbankár.hu | 2021. augusztus 5. 12:10
A legújabb K&H nagyvállalati növekedési index kutatás szerint tovább nőtt a cégek optimizmusa a második negyedévben és hat pontra emelkedett a mutató értéke. Ilyen magasan utoljára a vírus berobbanása előtt, több mint egy éve volt. A fellendülés annak köszönhető, hogy a vállalatok sokkal pozitívabban látják a hazai gazdasági kilátásokat.
Benchmark Maradandó sebhelyek vagy kereslet-fűtött szárnyalás: mi jön a járvány harmadik hulláma után?
Bod Péter Ákos | 2021. április 8. 05:47
A makrogazdasági számokban nincs nagy eltérés a prognózisok között: a tavalyi súlyos visszaesést idén a mély 2020-as bázishoz képest növekedés követi. Az infláció is erős lesz, függően egyebek mellett a kereslet gyors visszaerősödésétől. De valóban költekezni kezd a magyar? Vagy inkább óvatosabbá vált a krízis hatására? Itt a fogyasztói lélektan olyan ügyeiről van szó, amelyekről homlokegyenest eltérő nézetek léteznek. Bod Péter Ákos elemzése.
Karrier Rosszkedvűek a magyar főnökök – mi a legnagyobb bajuk?
Privátbankár.hu | 2016. november 24. 15:37
Borúlátóbbak lettek a cégvezetők.
Pénzügyi szektor Jó hír a bankoknak: egyre több pénzünk van hiteltörlesztésre
Privátbankár.hu | 2016. május 30. 17:08
A Moody's friss elemzése szerint jó hír a magyar bankoknak, hogy kevesebb a munkanélküli és nőnek a reálbérek.
KKV Kiderült, mitől félnek a legjobban a magyar vezérigazgatók
Privátbankár.hu | 2015. március 12. 15:41
A világ és az ország kilátásai nem túl rózsásak, de saját cégüktől sokat várnak a magyar vezérigazgatók. Elárulták azt is, mitől félnek a legjobban.
Makro / Külgazdaság Vajon, melyik a legpesszimistább nép Kelet-Közép-Európában?
Privátbankár.hu | 2014. október 1. 15:00
A kelet-közép-európai országokhoz képest a magyarok rosszabbnak látják anyagi helyzetüket, s az év elejéhez képest kevesebben reménykednek a jobb idők eljövetelében – derült ki a TÁRKI 2014 júliusi kutatásából.
KKV Remek hír a magyar cégekről: több tízezer új munkahely jöhet
Privátbankár.hu | 2014. április 24. 16:25
Mind a beruházási hajlandóság, mind a jövőbe vetett bizalom nagymértékben javult tavalyhoz képest a hazai kis- és középvállalkozások körében – derül ki a Budapest Bank anyavállalata, a GE Capital kutatásából. Idén 30 százalékkal több beruházást terveznek a magyar cégek, főként az üzemi berendezések megújítása, illetve cseréje várható. 2012 óta először pozitív a hazai vállalkozói szféra jövőképe.
Makro / Külgazdaság Biztató a magyar adat
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 8. 17:07
Összességében javulást jelez, de a különböző gazdasági térségek egymástól eltérő módon alakuló növekedési pályájára utal az OECD júniusi összetett konjunktúramutatója. Biztató kilátásokat jelez a magyarországi mutató is, amely 98,8 pontra emelkedett a májusi 98,7 pontról.
Makro / Külgazdaság A jó magyar adat után, jó hír jött a világgazdaságról is
Privátbankár.hu | 2013. május 15. 12:12
Javult a második negyedévben a világgazdaság állapotát tükröző index - közölte szerdán a müncheni egyetem ifo gazdaságkutató intézete.
Személyes pénzügyek Ennél már csak jobb jöhet? Bizakodók a magyar fiatalok
Privátbankár.hu | 2013. február 13. 11:00
A megkérdezett fiatalok 51 százaléka már aktív kereső, 22 százalék pedig diák - derül ki a K&H pályakezdők jóléti index felmérésből, amely azt vizsgálja, mennyire elégedettek a mai 19-29 évesek az életükkel. A jelennel inkább elégedetlenek a fiatalok, a jövővel kapcsolatos elképzeléseik azonban kifejezetten optimisták, 67 százalék számít pozitív változásra.
Pénzügyi szektor Megégettük magunkat: a magyarok 61 százaléka most is törleszt
Privátbankár.hu | 2013. január 22. 11:41
Ötből négyen vettek már fel valamilyen hitelt a hazai lakosság körében, a többség pedig jelenleg is törleszt valamilyen banki kölcsönt. A hitelekkel kapcsolatban változatlanul inkább negatív hozzáállás tapasztalható; a gazdasági kilátások bizonytalanok, a lakosság pénzügyi tájékozottsága továbbra is pocsék.
Makro / Külgazdaság Folytatódhat az optimizmus, ha nem csúszunk meg egy banánhéjon
Privátbankár.hu | 2013. január 21. 12:38
A nagy jegybankok likviditásbővítő intézkedéseinek a tőkepiaci hatása után, idén már a reálgazdaságban érzékelhető lehet. A jelenlegi optimista hangulat folytatódására lehet számítani, de Magyarországon nem kedvezőek a kilátások.
Karrier Munkahelyi kilátások: nálunk már csak a görögök pesszimistábbak
Privátbankár.hu | 2013. január 8. 11:24
A görögök után a magyarok látják legsötétebben a jövőt: hazánkban a munkavállalók 78 százaléka számít a gazdasági helyzet további súlyosbodására. A Randstad Workmonitor adatai szerint a többség úgy gondolja, nem fog fizetésemelést kapni 2013-ban.
Makro / Külgazdaság Nem minősített le bennünket a Fitch, sőt javított a kilátáson is
Privátbankár.hu | 2012. december 20. 17:22
Megerősítette Magyarország szuverén adósosztályzatait a Fitch Ratings, a besorolások kilátását pedig negatívról stabilra javította. A bejelentés hatására egy euróért már csak 285 forintot kell adni.
Makro / Külgazdaság Megerősítette a franciákat a Fitch
Privátbankár.hu | 2012. december 14. 12:53
Éjjel a briteknek adott negatív kilátásokat a S&P, azután a Fitch Ratings megerősítette Franciaország lehetséges legjobb, "AAA" államadós-besorolásait.
Vásárló A német fogyasztók már mosolyognak
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 25. 13:29
Mintegy kétezer háztartás megkérdezése után kiderült, hogy az üzleti szférával ellentétben továbbra is stabil a fogyasztói hangulat Németországban.
Makro / Külgazdaság Megmenekülhetünk a recessziótól - vielen Dank!
Privátbankár.hu | 2012. február 2. 13:08
A piaci konszenzusnál optimistábbak a Takarékbank elemzői a magyar gazdaság idei teljesítményével kapcsolatban - ennek hátterében azonban szinte kizárólag külföldi kereskedelmi partnereink várható jó teljesítménye és a Mercedes gyár beindulása áll. A recesszió valószínűleg elkerülhető, államcsődre pedig biztosan nem kerül sor. A forintnak nagyon jót tett a kormányzati hátraarc.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG