<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Magyar GDP
Makro / Külgazdaság Turbó fokozatba kapcsolt a magyar gazdaság
Király Béla | 2021. augusztus 17. 10:17
Várakozásokon felül, 17,9 százalékkal ugrott meg a magyar gazdaság teljesítménye. Mindez azt jelenti, hogy soha nem nőtt még egy negyedév alatt a GDP olyan mértékben, mint ahogy azt idén a második negyedévben tette.
Makro / Külgazdaság Felrobbant a magyar gazdaság? Akár már most eldőlhet Orbán ígérete
Király Béla | 2021. augusztus 17. 05:49
Kedden 9 órakor publikálja a KSH a második negyedéves magyar GDP-adatot, amely vélhetőleg minden idők egyik legnagyobb negyedéves növekedését fogja mutatni. Az előzetesen közzétett számok, legyen szó iparról, szolgáltatásokról vagy kiskereskedelemről, pozitív képet festenek, és az elemzői várakozások szerint is 10 százalék feletti lehet a második negyedéves bővülés.
Makro / Külgazdaság Ezúttal Brüsszel nem húzta le Magyarországot
Király Béla | 2020. november 5. 17:04
Míg az Európai Bizottság korábbi idei prognózisa a magyar kormány előrejelzésénél rosszabb volt, ezúttal azzal összhangban álló előrejelzést közöltek. A gazdaság idén 6,5 százalékkal eshet vissza.
Makro / Külgazdaság Így nem közeledünk, hanem még jobban leszakadunk Európától
Király Béla | 2020. október 31. 08:56
Pénteken tették közzé a harmadik negyedévre vonatkozó első becsléseket s német és a francia GDP-re is, amelyek a vártnál erősebb növekedésről tanúskodtak. Ezen a napon erősítette meg Varga Mihály pénzügyminiszter, hogy a korábbinál nagyobb visszaesést várnak. Ez pedig azt vetítheti előre, hogy a lemaradásunk idén nem csökken, hanem növekszik a centrumhoz képest.
Makro / Külgazdaság A magyar gazdaság még jól állja a sarat
Privátbankár.hu | 2020. május 15. 12:34
Számos európai ország gazdasága esett vissza mind negyedéves, mind éves összevetésben. Így az eurózóna és a teljes EU GDP-je is csökkent az első negyedévben.
Agrár Koronavírus: kisiklott a magyar gazdaság lokomotívja is
Privátbankár.hu | 2020. május 15. 09:01
A magyar gazdaság az elmúlt két évben feszített tempóban bővül. Eddig lokomotívként vágtatott, most viszont a koronavírus miatt kisiklott. Az első negyedéves adat így is 2,2 százalékos bővülést mutatott, ami meghaladta az elemzői várakozásokat.
Makro / Külgazdaság Van aki Vargáék, van aki Matolcsyék mellett áll az idei GDP kapcsán
Baka F. Zoltán | 2020. május 14. 12:33
Egyelőre a három százalékos visszaesés a hivatalos várakozás, de nem lehet kizárni, hogy a kormány felülvizsgálja az idei és jövő évi gazdasági előrejelzését.
Makro / Külgazdaság Valami véget ér: elbúcsúzhatunk a szárnyaló magyar gazdasági növekedéstől?
Privátbankár.hu | 2019. február 6. 17:00
A gazdaság növekedésének lassulása mellett versenyképességi problémákat is jelez a Policy Agenda által számított Gazdasági Fejlődés Index.
Makro / Külgazdaság Csupa napfényes előrejelzés - ilyen jó a magyar gazdaság?
Privátbankár.hu | 2015. április 14. 12:57
Magyarországon az idén 3,5 százalékkal nőhet a GDP a tavalyi 3,6 százalék után a Morgan Stanley elemzőház friss előrejelzése szerint.
Makro / Külgazdaság Mindenki csodálkozik, hogy miért ilyen jó a gazdaságunk
Privátbankár.hu | 2015. február 13. 14:47
Meglepőnek nevezték a magyar gazdaság lendületét londoni pénzügyi elemzők a tavalyi növekedési adatok pénteki ismertetése után.
Makro / Külgazdaság Londoni elemzők szerint jövőre is recesszióban lehet Magyarország
Privátbankár.hu | 2012. november 15. 13:49
Az euróövezeti válságot és a gyenge idei termést sorolták londoni elemzők a vártnál rosszabb harmadik negyedévi magyarországi GDP-adatok fő okai közé. Többek szerint esélyes a jövő évi recesszió is.
Makro / Külgazdaság Idén még marad a recesszió, jövőre már nőhet a magyar gazdaság
Privátbankár.hu | 2012. november 15. 13:11
A magyar GDP harmadik negyedévi 1,5 százalékos csökkenése után idén 1,2-1,4 százalékkal eshet vissza a gazdaság az MTI által megkérdezett elemzők szerint, akik jövőre 0,2-0,4 százalékos GDP bővüléssel számolnak.
Deviza / Áru Váratlanul nagyot erősödött a forint
Privátbankár.hu | 2012. november 15. 12:14
Nem sokkal dél előtt hirtelen nagyot erősödött a forint, miután előtte egyhavi mélypontra gyengült a vártnál rosszabb GDP-adat hatására.
Makro / Külgazdaság Nyakig recesszióban: az aszály szárította ki a magyar gazdaságot
Privátbankár.hu | 2012. november 15. 09:10
Jelentősen, 1,5 százalékkal csökken a magyar GDP a harmadik negyedévben tavalyhoz és 0,2 százalékkal az előző negyedévhez képest. Korrigálni kellett az előző adatot is.
Makro / Külgazdaság Hivatalosan is recesszióban van Magyarország (frissítve: elemző)
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 14. 09:11
Technikai recesszióban van a magyar gazdaság, ugyanis a KSH gyorsbecslése szerint az előző negyedhez képest 0,2, az egy évvel ezelőtti második negyedévhez képest 1,2 százalékkal esett vissza a GDP. Az ágazatok fele leállt, az építőiparunk zuhan.
Részvény / Deviza / Áru Amerika is mínuszban kezdett (frissítve)
Privátbankár.hu | 2012. június 8. 11:18
Felerősödött a piacokon a tegnap estefelé kezdődő lejtmenet. Erős mínuszban a tőzsdék, jelentősen gyengült az euró. Az erősödő dollár és az ismét romló kilátások lerántották a kőolaj árát az elmúlt napok erősödése után. Gyengén indult a kereskedés New Yorkban is.
Makro / Külgazdaság Betett a nokiások kirúgása a magyar GDP-nek
Privátbankár.hu | 2012. március 14. 18:23
Londoni elemzők szerint a tavalyinál jóval gyengébb, kihívásokkal teli évük lesz növekedési szempontból a tágabb értelemben vett Közép-Kelet-Európa gazdaságainak, amelyek közül több - köztük Magyarország is - várhatóan recesszióban tölti ezt az évet. Csak a Nokia-elbocsátás több tized százalékos mínuszt hozhat a GDP-be.
Makro / Külgazdaság Elkerülhetjük a recessziót
Privátbankár.hu | 2012. február 17. 16:12
Jelentősen javították a közép-kelet-európai gazdaságokra, köztük Magyarországra adott idei és jövő évi növekedési előrejelzésüket londoni felzárkózó piaci elemzők, akik szerint a magyar gazdaság idén elkerüli az egész éves recessziót. Magyarországon a BNP Paribas eddig 0,9 százalékos idei GDP-visszaesést jósolt, az új előrejelzés azonban 0,1 százalékos egész éves növekedést valószínűsít.
Friss
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos