<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Marokkó
Makro / Külgazdaság Kinek kellenek Leopardok? Meglepő helyről kapott tankokat Ukrajna
Privátbankár.hu | 2023. január 24. 12:49
Miközben tovább folytatódik a német harckocsik ügyében a huzavona, Marokkóról derült ki, hogy modernizált T-72-eseket adott Ukrajnának.
Makro / Külgazdaság A foci-vb bronzmeccsére készülve szörnyű információt kapott Marokkó
Privátbankár.hu | 2022. december 17. 11:31
Az Európai Parlament korrupciós botrányába Katar után az észak-afrikai ország is belekeveredhetett.
Makro / Külgazdaság Belobbantotta a pánarab nacionalizmust Marokkó vb-sikere
Káncz Csaba | 2022. december 13. 18:29
Nagyító rovatunkban ezen a héten a katari vb tükrében azt vizsgáljuk meg, hogyan lobbant be a pánarab nacionalizmus Marokkó elődöntőbe jutásával. Az arab utcák népe ünnepel, de már a nagypolitika is sütögeti a pecsenyéjét. 
Makro / Külgazdaság Marokkó eredménye nem a semmiből jött, ez az évszázad az afrikai focié lehet
Litván Dániel | 2022. december 6. 19:21
Az afrikai játékosok régóta kápráztatják el tudásukkal a nézőket, a válogatottaknál azonban egy-egy kiugró eredmény sem hozta meg a várt nagy áttörést. Most azonban sok változás indult be a kontinens labdarúgásában, ez az évszázad a fociban is Afrikáé lehet. Nagyító rovatunkban az ehhez vezető úton megtett lépéseket vesszük számba.
Makro / Külgazdaság Súlyosbodó gabonaválság Európa déli határvidékén
Káncz Csaba | 2021. november 12. 17:11
A Magreb térség megvizsgált három országának fő sérülékenységét a gabonafélék importjának magas függősége okozza. Tunéziában és Algériában az egyre kiterjedtebb szárazság drámai csökkenést idéz elő a víztározókban. Káncz Csaba jegyzete
Makro / Külgazdaság Összeomlottak a kapcsolatok: hova vezet az észak-afrikai válság?
Káncz Csaba | 2021. szeptember 3. 15:19
Az incidens kiváló lehetőséget kínál mindkét ország számára, hogy elterelje a figyelmet a belpolitikai problémákról.  A diplomáciai kapcsolatok összeomlásával az egyik legnagyobb bizonytalanság most a Maghreb-Europe Gas nevű gázvezetéket övezi.  Káncz Csaba jegyzete
Makro / Külgazdaság Az újabb mediterrán migránsválság – politikai póker nagy tétekkel
Káncz Csaba | 2021. május 27. 19:10
Marokkó a migráns-játszmával egyrészt politikai támogatást akar szerezni az EU-tól a nyugat-szaharai konfliktusához, másrészt Törökországhoz hasonlóan még több pénzügyi támogatást bezsebelni. Brüsszel nem akarja megrontani diplomáciai viszonyát Marokkóval, de egyidejűleg nem akarja megsérteni vállalását a jelenleg is folyó ENSZ békefolyamat irányába. Káncz Csaba jegyzete.
Makro / Külgazdaság Terjed a járvány - elzárták a külvilágtól Marokkó nagyvárosait
Privátbankár.hu / MTI | 2020. július 27. 07:02
A kormány utasítására hétfőre virradóra elzárták a külvilágtól az ország főbb nagyvárosait a Covid-19 járvány utóbbi időben tapasztalt, gyorsuló terjedése miatt.
Makro / Külgazdaság A nagy migránspara IV.: új ország a célkeresztben
Wéber Balázs | 2019. május 9. 06:10
Hogyan alakult a migráció Európában? Mit tettek a tagállamok és Brüsszel a helyzet javításáért, és mi várható a jövőben? Sorozatunk mai részéből kiderül, miért lett Spanyolország a csempészek új célpontja, kik és miért jönnek, és mennyibe kerül egy út. Bemutatjuk azt is, hogy a spanyoloknak egyszer már sikerült megállítaniuk az illegális bevándorlást.
Makro / Külgazdaság Milliárdokat ad Brüsszel, hogy ne jöjjenek az illegális bevándorlók
Privátbankár.hu | 2018. december 15. 08:30
Anyagilag is jelentősen támogat az Európai Bizottság egy észak-afrikai államot az illegális migráció megállítása érdekében.
Makro / Külgazdaság Marokkói delegációval tárgyalt Szijjártó – erről is szó esett
Privátbankár.hu | 2017. október 31. 11:36
Mi másról, mint a gazdasági kapcsolatokról és a turizmusról lenne szó egy ilyen találkozón?
Makro / Külgazdaság Miért nem találkozott a marokkói király Orbán Viktorral? Reagált a külügy
Privátbankár.hu | 2016. április 5. 07:47
A külügy szerint nem arról van szó, hogy a marokkói király ne akart volna találkozni a magyar vezetőkkel, csak addig tologatták a találkozó időpontját, amíg aztán nem lehetett összehozni.
Makro / Külgazdaság Ki a felelős a magyar-arab politikai kapcsolatok beomlásáért?
Káncz Csaba | 2016. április 4. 13:00
Egy kínos diplomáciai malőr mutatott rá a napokban a magyar-arab politikai kapcsolatok siralmas állapotára. A miniszterelnök modortalan kommunikációja mellett a hazai diplomácia is leszerepelt. Miközben forr az arab világ és a biztonsági szakértők az Iszlám Állam következő lépését latolgatják, a külügyminisztérium illetékes főosztályának fiatal vezetője sajnálatos módon nem beszél arabul.
Makro / Külgazdaság Új piacra tör be a magyar mezőgazdaság
Privátbankár.hu | 2016. január 15. 14:53
Marokkó élénken érdeklődik a magyar agrártechnológia, élelmiszerbiztonsági tapasztalatok iránt - számolt be a Földművelésügyi Minisztérium (FM) közleményében.
Vásárló Minek nekünk atomerőmű, ha az áram a Szaharából jön?
Eidenpenz József | 2015. május 18. 11:55
Pár év múlva Marokkóban termelt zöld napenergia áramolhat a Giblaltári-szorosnál Európába – ám várhatóan nem sok vizet zavar majd. Nemrég még óriási terveket készítettek a sivatagi árammal kapcsolatban, ám az Arab Tavasz és paradox módon Fukushima miatt ezek majdnem teljesen lekerültek a napirendről. Ráadásul mi legyen, ha nem süt a nap?
KKV Marokkóban keres új barátokat Magyarország
Privátbankár.hu | 2014. december 4. 11:42
Rabatban, Marokkó fővárosában kezdte meg működését a Magyar Nemzeti Kereskedőház huszonkettedik külképviseleti irodája.
Karrier Az irdatlan munkanélküliség ellenére a spanyol napfényre húznak a magyarok
Eidenpenz József | 2013. január 28. 06:20
Meglepő, hogy az országban tapasztalható kemény válság és óriási munkanélküliség ellenére nem csökken a Spanyolországban lakó külföldiek száma, sőt tavaly az első kilenc hónapban még 2,1 százalékkal növekedett is. A magyaroké ezen belül átlagon felül, 7,2 százalékkal bővült, közülük legtöbben a meleg, kellemes éghajlatú tájakra mentek.
Makro / Külgazdaság Adományokból támogatja az arab-térséget az EBRD
Privátbankár.hu | 2011. december 13. 17:07
Megkezdődött - egyelőre adományokból - az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank tevékenysége a déli mediterrán térségben. A londoni székhelyű pénzintézet közölte, hogy már folyamatban van az első egyiptomi támogatási program, amelyhez az EU, illetve az EBRD részvényes országai adományoztak tőkét.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG