Megélhetés
Makro / Külgazdaság A nap grafikonja: ennyire félremérik már az inflációt?
Eidenpenz József | 2019. december 22. 09:30
Amerikában is, Magyarországon is vannak súlyos kételyek az inflációval kapcsolatban. A legtöbben magasabbnak érezzük, mint a hivatalos érték, de a szakembereknek is vannak kritikái. Van olyan módszer, amelynek használatával legalább négyszer akkora lenne az inflációs mutató, mint amit közzétettek.
Makro / Külgazdaság Kiszámolták, mennyi pénz kell egy magyar családnak a szerény megélhetéshez
Valkai Nikoletta | 2019. június 19. 18:08
Miután a Központi Statisztikai Hivatal már évek óta nem közöl létminimumra vonatkozó adatokat, a Policy Agenda idén is folytatta ennek az értéknek a kiszámítását. Ebből kiderült, egy négyfős családnak az alapvető szükségletek beszerzésére havi 275 ezer forint kellett 2018-ban, egy egyfős háztartás 95 ezerrel, egy nyugdíjas legalább 85 ezer forinttal számolhatott.
Vásárló Ezek a legdrágább városok a világon – hol végzett Budapest?
Privátbankár.hu | 2019. március 20. 08:01
133 három várost néztek meg.
Személyes pénzügyek Közel a szakadékhoz – létbizonytalanságban a magyar háztartások és nyugdíjasok
Privátbankár.hu | 2019. március 2. 15:25
Frissítette az Eurostat adatait arról, hogyan alakul azoknak a magyar háztartásoknak a száma, akik hónapról-hónapra élnek, és csak nagy nehézségekkel tudnak anyagilag boldogulni. Míg a társadalom összességében a helyzet némileg javulni látszik, még jócskán lenne hová fejlődni, mert rengetegen élnek a létbizonytalanság szélén.
Személyes pénzügyek Nagy baj lesz a nyugdíjjal - mitől rettegnek a magyar munkavállalók?
Privátbankár.hu | 2018. június 15. 18:01
Egy friss felmérés szerint a nyugdíjaskori megélhetési problémáktól félnek a legjobban a magyar munkavállalók, de sokak szerint már a nyugdíj előtt, a következő években is gondok lehetnek a megszokott életszínvonal fenntartásával. A magyar dolgozóknak csak 15 százaléka nem fél semmitől a munka világában.
Makro / Külgazdaság 2,5 millió szegény él Magyarországon
Privátbankár.hu | 2017. december 1. 18:30
Bár javult a magyar háztartások jövedelmi helyzete, nőtt az átlagos életszínvonal és több pénze volt a családoknak, továbbra is rengetegen élnek nehéz körülmények között. A KSH szerint a lakosság negyedét érinti a szegénység, a szegénységi küszöb alatt pedig 1,3 millió ember élt tavaly Magyarországon. Mennyiből élünk? Mire költjük? Mennyire boldogok a magyarok?
Vásárló Kiszámolták: erre költik a fizetésüket a magyarok
Privátbankár.hu | 2017. október 21. 11:09
Ételre és italokra adtak ki a legtöbbet a magyar családok az év első felében, ez havonta egy főre számolva több mint 21 ezer forintot, az összes kiadás közel harmadát jelenti. Fejenként közel 80 ezer forintot költünk el egy hónapban, több megy el a gyógyszerekre, kultúrára és szórakozásra alig néhány ezer jut. Szinte mindhol van mosógép és televízió, a háztartások fele pedig saját autóval is rendelkezik.
Vásárló A nap száma: 108
Privátbankár.hu | 2017. március 21. 15:43
Budapest a világ 108. legdrágább város a megélhetési költségek tekintetében - derült ki egy felmérésből. De melyik a legdrágább város a Földön?
Részvény / Deviza / Áru Nevezz csak CUC-nak! Megszüntetnék a kettős pénzrendszert - képek
Eidenpenz József | 2015. május 7. 18:10
A szocializmusból nálunk is jól ismert feketepiaci valutaárfolyamok, valutás boltok és valuta-utalványok rendszerét Kubában a tervek szerint lassanként felváltaná a deviza szabad lebegtetése. Ez talán még a diplomáciai nyitásnál is sokkal fontosabb. De akkor mi lesz az amúgy is nyomott bérekkel és árakkal?
hírlevél
depositphotos