<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Pilótajáték
Részvény / Deviza / Áru Nagyot zuhant a 4000 százalékos hozamot ígérő pilótajáték, de ezt is túlélheti
Eidenpenz József | 2022. január 12. 18:14
Sokan a kriptodevizákat magukat is piramisjátéknak tekintik, ráadásul ezek meg is könnyítik a hatalmas hozammal kecsegtető, kétes kimenetelű befektetési szisztémák szervezését. Sok ilyen elértéktelenedett már, az Olympus DAO azonban sok tekintetben eltér a klasszikus pilótajátékoktól. Például legalább részben van fedezete az ígéreteknek, így ha az árfolyama tovább esik is, szinte a végtelenségig túlélheti.
Részvény / Deviza / Áru Tíz éves a találmány, amin bárki meggazdagodhatott, ha időben figyelt fel rá
Fellegi Tamás | 2019. január 7. 06:08
2008 őszén, a tomboló válság alatt létrehozták a blokklánc technológiát, majd 2009 elején életre is kelt a találmány. Miután a világ épp kiábrándult a pénzügyi rendszerből, ki is nevezték alternatív fizetési eszköznek, amit ráadásul bányászni kellett, mint az aranyat. Tíz év alatt a történelem legnagyobb pilótajátéka lett belőle, melyben a tavalyi év sokaknak okozott fájdalmat.
Részvény / Deviza / Áru A világ első pilótajátéka, amit élőben közvetítenek
Fellegi Tamás | 2017. december 8. 16:30
Számtalan gyors pénzkereseti lehetőséget kínáló pilótajáték vagy akár szabályozott, tőzsdei termék árfolyamának az égig száguldása zajlott már le az idők során, de olyan még nem volt, amiről a világsajtó szinte óránként tudósít. Most ez is elérkezett, akár le, akár felfelé mozdul a bitcoin árfolyama, mindenki megírja.
Makro / Külgazdaság Quaestor és Bróker Marcsi kínai módra – ebből lehet az újabb válság?
Fellegi Tamás | 2016. augusztus 23. 19:20
Kína gyorsan gazdagodott meg, legalábbis korábbi önmagához képest, a pénzügyi infrastruktúra viszont nem fejlődött a szükséges ütemben, és sok még a tiltás is. Így a pénzkölcsönzésnek és a befektetésnek szürke csatornái alakultak ki, nem is beszélve a pénz tiltott külföldre viteléről. Újabb pukkanó lufi fenyeget.
Részvény / Deviza / Áru A jegybankok a feje tetejére állították a meggazdagodás receptjét
Fellegi Tamás | 2016. július 14. 12:00
A kötvények és a részvények szerepe a befektetések között időtlen idők óta azonos: kötvényt veszünk a kamatért (pontosabban hozamért), részvényt a növekedésért. Nos, az egyre alacsonyabb, esetenként negatív kamatok felborították a rendet, de ennek előbb-utóbb meg kell majd fizetni az árát.
Személyes pénzügyek Újabb pilótajáték dőlt össze, milliárdokat buktak a magyarok
Privátbankár.hu | 2015. december 3. 11:19
Hihetetlen, de megint akadt jónéhány ember, aki elhitte, hogy 40 százalékos (!) éves hozamot érhet el befektetésén. Természetesen pilótajáték volt az egész - félmilliárdos bírság lett a vége.
Állampapír / Kötvény Anyu, mi az a szokásostól eltérő kockázat? Ezen bukott el a Quaestor
Eidenpenz József | 2015. március 10. 12:56
A Quaestor-cégcsoport számára is eljött a pénzügyi nehézségek ideje, ami azonban nem olyan meglepő, mint néhányan esetleg gondolják. A cégbirodalom ugyanis régóta rövid futamidejű pénzekből finanszírozott hosszabb lejáratú befektetéseket. A kockázatokra a felügyeleti hatóság is felhívta a figyelmet, de csak csendben, hogy senkit se zavarjon.
Részvény / Deviza / Áru Vigyázat, attól, hogy komolynak néz ki egy társaság, még lehet csaló
Eidenpenz József | 2015. február 11. 14:10
A Tresor Market Corporation engedély nélkül portfóliókezelést, a TM Solutions Ltd., a Tresor Market Agent Kft. és a Tresor-M Agent Kft. pedig bejelentés hiányában függő ügynöki tevékenységet végzett – állapította meg az MNB. A jegybank eltiltotta a társaságokat, s összesen 325 millió forint piacfelügyeleti bírság megfizetésére kötelezte őket. Csakhogy ez egy több éves történet, eső után köpönyeg.
Részvény / Deviza / Áru Pilótajáték vagy MLM? Ilyen, amikor milliárdosok csapnak össze
Fellegi Tamás | 2015. január 7. 18:00
Klasszikus gigászok harcának lehetünk szemtanúi immár bő két éve. Bill Ackermann, Carl Icahn és Soros György talált egy céget, amelynek részvényeivel dollárban milliárdos nagyságrendű nyerőt vagy bukót eredményező csatát vívhat egymással.
Részvény / Deviza / Áru 14 szarvashiba, amit befektetésnél el szoktak követni
Eidenpenz József | 2014. szeptember 26. 07:19
Az alacsony kamatok miatt egyre többen keresnek alternatívákat, határozottan megfigyelhető a befektetők eltolódása a kockázatosabb befektetések felé. Hogyan hoz döntést egy átlagos kisbefektető? Melyek azok a pszichológiai csapdák, melyek gátolják a hosszú távú eredményességet vagy egyenesen katasztrófát okozhatnak?
Állampapír / Kötvény Számold ki! 6 élethelyzet józan paraszti ésszel
Eidenpenz József | 2014. szeptember 2. 06:08
Az alacsony kamatok miatt nem lehet csak bankszámlánkra hagyatkozni, ugyanakkor csalók is lesnek a pénzünkre. Hasznos, ha valaki ki tudja számolni különböző befektetések hozamát, most hat, gyakran előforduló hétköznapi esetet mutatunk be.
Személyes pénzügyek MNB: A Kulcsár-ügy óta nem volt ekkora óriási befektetési csalás
Eidenpenz József | 2014. augusztus 29. 11:04
Sz.-F. Zsolt Sándor 7,7 milliárd forintot nyúlt le az ügyfelektől, az egész cégháló több mint tízmilliárdot. Jól hangzó külföldi nevek mögé bújtak, és mellbevágó, havi kilenc százalékos hozamot ígértek akkor, amikor a banki kamat évi kettő. Mintegy kétezer károsult biztosan van, de valószínűleg több is.
Vásárló Durva zuhanás a bitcoin-tőzsdén, a hackertámadást cáfolták
Eidenpenz József | 2013. április 12. 15:04
A héten először szédítő magasságba, 266 dollárra is felszökött a bitcoin nevű számítógépes fizetőeszköz árfolyama, szerda este azonban a MtGox nevű kereskedési plattform túlterheltsége miatt pánik tört ki és 65 dollárra is lezuhant az ára.
Személyes pénzügyek Most meg havi 10-20 százalék hozamot ígérnek – Szörnyű rossz befektetések 8.
Eidenpenz József | 2013. január 29. 06:20
Nemrég HYIP néven új, számítógépesített és turbósított pilótajáték-formát találtak ki az interneten, amely ma is szedi áldozatait. Van olyan cég is, amely hitelközvetítőnek vagy részvénykereskedőnek álcázza magát komoly projektekkel, de a lényeg akkor is ugyanaz: törvénytelen átverés, ahol a bukás csak idő kérdése.
Személyes pénzügyek Szörnyű rossz befektetések 1.: A pilótajáték ezer formában éled újjá
Eidenpenz József | 2012. augusztus 27. 06:15
Időről időre hatalmas, befektetők ezreit, tízezreit megkárosító befektetési botrányokról hallunk, máskor esetleg annyi kerül a hírekbe, hogy „K. A.-t elítélték különösen nagy értékre elkövetett csalásért”. Mik a leggyakoribb esetei a csődöknek, csalásoknak, vajon hogyan lehet ezeket elkerülni, erről szól induló sorozatunk. Az ezerarcú pilótajáték-szisztéma valamely változata sok más csalásnál visszaköszön, érdemes ezzel kezdeni.
Személyes pénzügyek Razzia fejezte be a pilótajátékot több európai országban
Eidenpenz József | 2011. december 2. 06:01
Csak Németországban tucatnyi lakást és irodát kutattak át a héten nyomozók, és őrizetbe is vettek három embert a Business Capital Investors Corporation nevű cég kapcsán. A vállakozás éveken keresztül 15,5 százalékos eurókamatot fizetett ügyfeleinek – de ez állítólag csak a többiek befizetéséből volt lehetséges. A kár 100 millió euró is lehet.
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló