<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
PiS
Vállalat Magyar úton halad Lengyelország: kiseprűznék a külföldi médiacégeket
Privátbankár.hu | 2020. október 27. 15:39
A júliusban újra elnökké választott Andrzej Duda és konzervatív-nacionalista tábora szerint a külföldi médiatulajdonosok jelenléte nemkívánatos, és a lengyel médiaviszonyok átalakítása a regnáló hatalom egyik legfontosabb dolga lesz. Ha véghezviszik a terveiket, akkor nagyon hasonló lesz a média helyzete, mint Magyarországon, ahol a korábbi nemzetközi tulajdonosok mára a legtöbb esetben eladták médiaportfolióikat - többnyire NER-közeli vállalkozóknak, hogy végül a KESMA lenyelje majd mindet. 
Makro / Külgazdaság Lengyel helyhatósági választás – mindenki nyert és mindenki veszített?
Privátbankár.hu | 2018. október 22. 12:12
Nyert is, veszített is a lengyel kormánypárt a helyhatósági választások első fordulójában, ahogy az ellenzéki tömörülések is - mutatnak rá lengyel sajtókommentárok az előző este közzétett exit poll-felmérés eredményeire támaszkodva.
Makro / Külgazdaság Kapott egy jókora pofont a Fidesz nagy barátja
Privátbankár.hu | 2018. október 22. 08:57
A vasárnapi lengyel önkormányzati választáson a kormányzó PIS jelöltjei vezetnek, de csak kevéssel, és elveszítették a városokat, köztük a fővárost – derül ki az előzetes becslésekből. Várhatóan koalíciós megállapodásokat kell majd kötniük de kérdés, ki hajlandó velük összeállni. A választást az EU is nagyon figyeli.
Makro / Külgazdaság A tűzzel játszik Lengyelország: a végén még a határokat is át kell rajzolni?
Káncz Csaba | 2017. szeptember 18. 08:35
A Nyugat-Európában teljesen elszigetelődött lengyel kormány elképesztő felelőtlenséggel korbácsolja föl a német-ellenes érzelmeket. A német történész szerint viszont aki ügyet csinál a jóvátátel kérdéséből, az egyben ügyet csinál Lengyelország nyugati határainak kérdéséből. Aki pedig ügyet csinál Lengyelország nyugati határának kérdéséből, az elkerülhetetlenül ügyet csinál Lengyelország keleti határaiból is.
Makro / Külgazdaság Most a közmédiát szemelte ki magának a szomszéd kormány
Privátbankár.hu | 2015. december 30. 12:25
Saját embereit ültetné a közmédiumok éléra a Jog és Igazságosság pártja Lengyelországban. Ismerős valahonnan?
Makro / Külgazdaság „Lengyelország orbanizálása folyik?” – részben kiiktatták az Alkotmánybíróságot
Privátbankár.hu | 2015. december 24. 12:24
A külföldi és belföldi kritikát figyelmen kívül hagyva az új nemzeti konzervatív kormányt támogató képviselők szavazataival újraszabályozták a lengyel Alkotmánybíróság működését. Orbán a példakép? A német sajtó szerint „Lengyelország nem Magyarország”.
Makro / Külgazdaság „Lengyelország nemzeti konzervatív kormánya becsavarodik”
Privátbankár.hu | 2015. december 20. 11:09
Alkotmánybíróság átalakítása, a hivatalok vezetőinek leváltása, tisztogatások a fegyveres testületeknél. Az új lengyel kormánypárt népszerűsége rohamosan visszaesett, sőt sok ezer ember az utcára is vonult. A lengyelek megbánták a választásukat. A Nobel-békedíjas Lech Walesa polgárháborútól tart.
Makro / Külgazdaság Na, ki van a címlapon vasárnap Németországban? Orbán
Privátbankár.hu | 2015. december 6. 15:20
A Frankfurter Allgemeine Zeitung online vasárnapi vezércikke azt taglalja, hogy Magyarország, Csehország, Szlovákia és Lengyelország hangulatot keltenek az EU ellen. Ami a menekültválság közepette hatékonyabb, mint bármikor ezelőtt, ám a résztvevők számára veszélyesebb is. Végképp elsodródhatunk ugyanis Európától. Az okokról sok érdekeset írnak.
Makro / Külgazdaság Veszélyes trendek Lengyelországban a választások után
Privátbankár.hu | 2015. december 6. 13:18
Veszélyes autokratikus trendek tapasztalhatók Lengyelországban - írta a Neue Zürcher Zeitung (NZZ) című svájci napilap vasárnapi kiadása.
Makro / Külgazdaság Terjed az unortodoxia: ha nem vigyáznak a lengyelek, ebből baj lehet
Privátbankár.hu | 2015. október 28. 07:18
Máris megkapták az első figyelmeztetést a hitelminősítőktől.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG