<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Richard Branson
Vállalat Ezt üzente a világűr pereméről a brit milliárdos a gyerekeknek
Privátbankár.hu / MTI | 2021. július 12. 08:40
Richard Branson angol milliárdos a Virgin Galatic nevű űrjárműve fedélzetén a világűr peremén járt vasárnap.
Részvény / Deviza / Áru Branson kereskedelmi űrutazó cége a tőzsdén landolhat
Csabai Károly | 2019. július 9. 18:45
Bevezetése előtt azonban a Virgin Galactic a részvényeiből 49 százalékot értékesít egy New York-i értéktőzsdén jegyzett cégnek, amellyel egyesül is. A Facebooknál korábban vezető beosztásban dolgozott Chamath Palihapitiya által alapított Social Capital Hedosophia Holdings összesen 1,3 milliárd dollárt dob be a közös bizniszbe, emellett az ügylet lezárását követően további 100 millió dollárt fektet be.
Vállalat Elszánta magát a világ második leggazdagabb embere: megoldja az űrutazást
Fellegi Tamás | 2017. április 6. 16:00
Jeff Bezos az Amazonnal minden elért, amit lehetett: a cég a világ negyedik legnagyobb tőzsdei vállalata, ő maga a második leggazdagabb ember. Most az Amazonból jókora pénzt csoportosít át űrcégébe, mivel célja nem kevesebb, mint elsőként utasokat vinni a világűr határára, felkészülést érdemben nem igénylő utazás során.
Makro / Külgazdaság Sokkal nagyobb nehézségek várnak a britekre a kilépés után, mint gondolták
Fellegi Tamás | 2017. március 28. 19:10
Infláció, recesszió, a költségvetési kiadások megugrása – egy makrogazdasági elemző és egyben alapkezelő szerint ez vár a brit gazdaságra, ha most egy megegyezés nélküli, vagy zord feltételekkel kötött megegyezésbe torkolló EU kilépési folyamatba vág bele. A Virgin-birodalom feje is nyilatkozott, ő visszarántaná országát a szakadék széléről.
Vállalat Újra valóság lehet a többször indítható űrhajó
Fellegi Tamás | 2017. március 7. 17:48
A legelszántabb vállalkozók dolgoznak azon, hogy újra lehessen olyan űrjárművet indítani, amely épségben visszatér a földre, így többször is indítható. 35 éve ez ugyan sikerült az amerikai államnak, de nem bizonyult tartós megoldásnak, így 10 éve leállt a program. Most az amazonos Jeff Bezos újít egy óriás rakétával.
Makro / Külgazdaság Újabb futurisztikus iparágat leltek az ismert milliárdosok
Fellegi Tamás | 2016. április 29. 14:00
Az űrhajózásban már egy ideje látjuk, hogy amivel az állam nem bír, illetve roppant költséges neki, azt a vállalkozó szellemű milliárdosok megpróbálják: továbbfejleszteni az elakadt tudományt. Van még egy iparág, ahol eddig csak államok, sőt államközösségek próbálkoztak, mérsékelt eredménnyel: a fúziós energia.
Vállalat Ma egy lépéssel közelebb kerülünk ahhoz, hogy az űrbe utazhassunk
Fellegi Tamás | 2016. február 19. 12:01
A világ egyik legsikeresebb vállalkozója, a brit Richard Branson régóta azon dolgozik, hogy Virgin Galactic nevű cége olyan járművet építsen, amely rövid időre bárkit a világűrbe juttathat. Harc ez ám a fizikával, volt is egy komoly baleset, de Branson nem tágít: most teljes erővel folytatja a programot.
Karrier Hosszú uralma alatt elszegényedett a királynő
Fellegi Tamás | 2015. szeptember 10. 06:10
A közel 64 éve uralkodásával Viktóriát immár megelőző II. Erzsébet angol királynő gazdagsága legendás volt uralkodása elején. Csakhogy azóta a globalizmus olyan gazdag vállalkozókat termelt ki, akik közt eltörpül az uralkodói vagyon. Persze ez így helyes, rég vége a feudalizmusnak.
Vásárló Milliárdosok szuperversenye - legyen a világon mindenhol internet?
Privátbankár.hu | 2015. január 25. 11:26
Furcsa verseny alakult ki a milliárdosok között. A világ elképesztően gazdagjai azért küzdenek, hogy ők szolgáltassanak internetet az űrből először. Óriáscégek is beszálltak a buliba, csak hogy néhányat említsünk – Google, Virgin, Facebook.
Makro / Külgazdaság Óriásit buknak a britek, ha lépnek az Európai Unióból
Privátbankár.hu | 2015. január 25. 09:19
Nagy-Britanniának az Európai Unióban kell maradnia, hogy London továbbra is a „világ pénzügyi fővárosa” lehessen - mondta szombaton a Goldman Sachs globális bankcsoport elnöke Davosban.
KKV Megveszik a Szüzet, 25 millióan élvezhetik
Privátbankár.hu | 2013. február 6. 10:39
Az amerikai Liberty Global 16 milliárd dollárért venné meg a brit Virgin Media-t. Ha összejön az üzlet, 25 millió ügyfelük lesz.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG