Sportfinanszírozás
Makro / Külgazdaság Szlovénia más utat választott, mégis sikeresebb, mint Magyarország 
Szegő Iván Miklós | 2020. december 5. 06:07
Óriási szlovén sportsikereket hozott 2020: a Tour de France első két helyét a kétmilliós kisállam kerékpárosai szerezték meg, az NBA legjobbjai közé beszavazták egy kosarasukat. Kézilabdában és röplabdában is az első négyben találjuk a délszláv országot Európában. Mi a titkuk, s mi a pénzügyi háttere a titoknak? – sorozatunk első része ezt próbálja kideríteni, miközben a koronavírus súlyosan érinti délnyugati szomszédunkat is.
Kultúra "Ez egy vadnyugati életforma" - Klein Dávid és Suhajda Szilárd vallomása hegymászásról, szponzorkeresésről és koronavírusról 
Tiszai Balázs | 2020. június 14. 14:17
Nagyon izgalmasnak ígérkezett Klein Dávid és Suhajda Szilárd számára a tavaszi szezon a Himalájában. A páros a Makalu megmászására készült, ami nemcsak önmagában lett volna jelentős, de egyben felkészülésnek is tekintették jövő évi projektjükre, amikor visszatértek volna az Everestre, hogy oxigénpalack nélkül érjék el a világ tetejét. Aztán hirtelen minden álom összetört, amikor elszabadult a koronavírus. A Himalája „bezárt,” a terveket pedig jegelni kellett. De honnan volt rá pénz? És mi lesz most?
Makro / Külgazdaság Értékhatár nélkül, közpénzből fejleszthetnek a sportklubok 
Székely Sarolta | 2019. december 10. 06:02
Addig csűrték-csavarták a társasági adóról szóló törvény vonatkozó passzusait, míg végül bárki, bármilyen ingatlanfejlesztést az utolsó fillérig közpénzből finanszírozhat. Meglepetésre egy ellenzéki módosító javaslat is átvettek a fideszes honatyák.
Makro / Külgazdaság Orbánéknál senki sem költ többet sportra és vallásra az unióban 
Székely Sarolta | 2019. március 21. 17:10
A magyar kormány uniós csúcstartó sport- és egyházfinanszírozásban, de nem is akárhogyan, hiszen egyre inkább növelik az előnyüket az uniós tagállamok sorában. A két területre egyetlen év alatt több mint 1000 milliárd forintot fordítottak.
Makro / Külgazdaság Karfiolfülbe rejt üzenetet a kormány a birkózóknak 
Privátbankár.hu | 2017. október 5. 13:35
Fontos üzenete van a kormánynak a magyar birkózók számára.
Makro / Külgazdaság Ahogy mi tesszük a pénzt a fociba, olyat még nem látott Európa 
Privátbankár.hu | 2015. december 21. 08:54
Az sem hétköznapi, ahogy a közvetítések jogdíjával vagy az állami cégeken keresztüli szponzorációval beszáll a sportfinanszírozásba az állam, a tao viszont tényleg igazi hungarikum.
Részvény / Deviza / Áru A Dortmund pénzügyileg is letámadja a Bayern Münchent 
Privátbankár.hu | 2014. augusztus 23. 07:59
Nem kevesebb, mint 114,4 millió eurót szeretne begyűjteni az ezüstérmes Borussia Dortmund egy tőkeemelés során, amit elsősorban a Puma, a Signal Iduna és az Evonik cégek jegyeznek le, valamivel a jelenlegi tőzsdei ár alatt. Az egyetlen német tőzsdei sportklub példáját mások is követhetik.
Állampapír / Kötvény Ha stadiont nem is, más sportpénzeket elért a megszorítás 
Privátbankár.hu | 2014. július 23. 15:14
A múlt héten bejelentett 110 milliárdos költségvetési zárolás 16 kiemelt sportágat is érint, 2,7 milliárdot zárolnak – írja a Nol.hu, megszólaltatva a sportért felelős államtitkárt is. Érkezik ugyan brüsszeli támogatás Magyarországra, de az még az április előtti igénylések ellentételezése, azóta nem fogadott be újabb számlát Brüsszel – állítja a 444.hu.
Adó Nem örülnek a sportolók Matolcsy utolsó miniszteri intézkedésének 
Privátbankár.hu | 2013. március 11. 10:53
Csökkenhet a sporttámogatás: a restriktív intézkedések első csapását a kormány által beterjesztett törvénycsomag alapján a látvány-csapatsportok fogják elszenvedni, amennyiben a javaslatot a parlament elfogadja. A támogatások csökkenésének kárvallottja egyértelműen a magyar sport lesz.
Vásárló Fociklubok az összeomlás szélén – nem minden Bayern, ami német 
Privátbankár.hu | 2012. november 21. 13:00
Az Aachen csődöt jelent, az MSV Duisburgot szanálni próbálják, a német másod- és harmadosztályú focikluboknak korántsem megy olyan jól, mint elsőosztályú társaiknak. Aki lecsúszik az első osztályból, annak általában maximum három éve van visszakapaszkodni.
Részvény / Deviza / Áru Nagy foci, kis pénz: nem sokat ér a szurkolóknak a bajnoki cím 
Eidenpenz József | 2012. szeptember 14. 13:49
A német bajnok egy üzletileg és sportszempontból is sikeres szezon után hat cent osztalékot fizet részvényeseinek, ami a nyereségének csak 11 százaléka, és a 2,6 eurós tőzsdei árhoz képest sem sok. A részvényesek, akik általában a klub törzsszurkolói közül kerültek ki, már sokat szenvedtek, a papírokat ugyanis annak idején 11 eurós áron bocsátották ki.
Karrier Miből lesz az olimpiai arany? Mindig a gazdagok nyernek? 
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 23. 11:12
A gazdag országok több érmet nyernek az olimpián? Igen is, meg nem is. Amerika a GDP-listán és az éremtáblázaton is első, az a tétel azonban biztos nem igaz, hogy sok érmet csak nagy ország szerezhet, hiszen erre rögtön rácáfol a szervező Anglia harmadik helyével. Magyarország kilencedik olimpiai helyezését pedig végképp nem indokolná a GDP összege alapján elfoglalt szerény 56. helyezés.
Karrier Az a gond, hogy a focisták bére gyorsabban emelkedik, mint a klubok bevétele 
Privátbankár.hu | 2012. június 2. 17:39
A válság ellenére az európai futballpiac négy százalékkal tudta növelni bevételeit. Az angol Premier League változatlanul a vezető bajnokság pénzügyileg, szorosan követi a német Bundesliga. Még a válságtól erősen sújtott Spanyolországban is nőttek a bevételek, igaz, nagyon egyenletlenül, sok kisebb klub veszteséges. Nagy probléma, hogy játékosok bére gyorsabban nő, mint a bevételek.
Befektetési alapok Foci és olimpia: miért tegyünk pénzt a sportba? 
Gáspár András | 2012. május 30. 11:44
A magyarok 70 százalékát érdekli a nyári olimpia, nehéz olyan embert találni, akit hidegen hagynak a játékok. A foci EB is népszerű esemény, azonban magyar résztvevő nélkül kevésbé érdekes a torna. Egy friss felmérés szerint a sportot támogató márkák jóval ismertebbek, mint a távolmaradók. Az ő népszerűségükből profitálna két új befektetési alap is.
Részvény / Deviza / Áru Foci és üzlet nem passzol? – a szezon csúcspontján húszéves mélyponton az index 
Eidenpenz József | 2012. május 19. 08:10
Nemrég fejeződött be a Bundesliga, ma, szombaton tartják a Bajnokok Ligája döntőjét, majd június 8-án kezdődik az Európa-bajnokság. Ennek ellenére az európai futballklubok részvényei gyengélkednek, a DJ Euro Stoxx Football index egy éve folyamatosan esik és csaknem húsz éves mélyponton van. A forráshiányos német klubok inkább rajongói kötvénykibocsátásokkal próbálkoznak.
Vásárló Ahol négy éve folyamatosan megelőzi a Real Madrid a Barcelonát 
Privátbankár.hu | 2012. február 9. 16:00
Ez volt a negyedik olyan év, amikor a Money League rangsor első hat helyén nem történt változás, a hat legnagyobb klub – a Real Madrid, a Barcelona, a Manchester United, a Bayern München, az Arsenal és a Chelsea – bevétel szempontjából ugyanazt a sorrendet foglalta el. A húsz legnagyobb futballklub bevételei három százalékkal növekedtek, miközben az európai gazdaság növekedési üteme csak ennek fele volt.
Állampapír / Kötvény Nyilvános kötvénykibocsátásból finanszírozzák a halálfejes csapatot 
Eidenpenz József | 2011. november 24. 10:01
Hárommillió eurót gyűjtött össze kötvénykibocsátással az FC St. Pauli német futballcsapat, méghozzá egy hét alatt, amiből stadionjának felújítását szeretné finanszírozni. A siker láttán sokan remélik, hogy a gyakori finanszírozási gondokkal küzdő futballágazat több lábra tud állni.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG