Stablecoin
Részvény / Deviza / Áru Jön a robotok tündöklése és a kriptovaluták feltámadása? 
Eidenpenz József | 2023. október 18. 05:42
Életjeleket mutat a bitcoin, de vajon ezek mennyire komolyak? Ha az egész kriptópiac nem is megy semerre, egyes szektoraiban vajon lehet jól keresni? Miért vesznek Telegram-robotokat és influenszer-szobakulcsokat az emberek? Kell-e félni az FTX-csontvázaktól?
Részvény / Deviza / Áru Mi is PayPal-dollárral fogunk fizetni? Saját kriptóval jelentkeznek a multik 
Eidenpenz József | 2023. augusztus 11. 05:42
Bár a Facebook kriptója meghiúsult, a multik nem adják fel, a PayPal bejelentette stabil kriptoérméje elindulását. A PYUSD a bevált szabályok szerint működik, a százmilliós potenciális felhasználótábornak köszönhetően mégis sikerülhet áttörést elérnie. De mit szólnak ehhez politikusék?
Részvény / Deviza / Áru Hullanak a bankok az USA-ban, a Fekete Hétfő óta nem láttunk ilyet 
Eidenpenz József | 2023. március 13. 12:52
Pocsék a hangulat az európai tőzsdéken, a bankrészvények miatt aggódnak, annak ellenére, hogy az amerikai állam közbelépett. Nagyot gyengült a forint is, öt forinttal drágább lett az euró. A Fekete Hétfő óta nem láttunk akkora hozamcsökkenést az amerikai állampapíroknál, mint most.
Részvény / Deviza / Áru Vér és könnyek – 99,8 százalékot zuhant az utóbbi egy év egyik legsikeresebb kriptodevizája 
Eidenpenz József | 2022. május 12. 11:07
A kriptodeviza-piacon durván felgyorsult az esés, de a bitcoin és az ether most csak a jéghegy csúcsa. Az utóbbi egy év egyik legsikeresebb érméje, a terra (LUNA) értékének majdnem száz százalékát elvesztette, és az eset az egész szektort átalakíthatja.
Részvény / Deviza / Áru Indul az Airbnb-mánia, elhárult az út az euró erősödése előtt? 
Eidenpenz József | 2020. december 10. 18:53
Jött ma egy rossz munkaerő-piaci adat az USA-ból, az EKB döntése is némi csalódást okozott. De a piacokban tarja a lelket a készülő amerikai gazdaságsegítő csomag. Az indexek nagy része szerény mínuszban van, de a tech-szektorban vannak pozitív fejlemények is. Különösen az Airnb IPO-ja izgalmas. Még erősebb a forint.
Részvény / Deviza / Áru Megjött a magyarok nagy találmánya, az aranyfedezetű kriptodeviza 
Eidenpenz József | 2018. október 30. 16:48
Egy magyar tulajdonú és vezetésű, észtországi bejegyzésű vállalkozás saját kriptodevizát indított, amely mögött aranyfedezet van, így értéke stabilizált. Szigorúan szabályozott szolgáltatásra törekszenek, a klasszikus kriptodevizák névtelenségét névre szóló számlákkal cserélik fel, ami azonban védi a tulajdonosokat. A sebessége pedig a bitcoin vagy az ether rendszerének sokszorosa.
Részvény / Deviza / Áru Fél óra alatt tíz százalékot ugrott a bitcoin, mi lehet mögötte? 
Eidenpenz József | 2018. július 18. 14:54
A bitcoin ára gyakran ugrik meg hirtelen és jól látható ok nélkül, most is ez történt. Mindig reménykednek a kriptodeviza-hívők, hogy ez már a fordulat, de az idén egyelőre csalódniuk kellett. Hírekből van bőven, új ETF indulhat, sok guru nyilatkozott pro és kontra, az amerikai Kongresszus pedig megint kripto-meghallgatást tart.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG