<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Századvég Gazdaságkutató
Makro / Külgazdaság Zsugorodás vár a magyar gazdaságra idén
Privátbankár.hu | 2020. március 20. 18:17
Drasztikusan átalakította a gazdasági helyzetet a koronavírus, ezért idén 0,3 százalékos visszaesés, jövőre viszont ismét bővülés várható - közölte a Századvég Gazdaságkutató Zrt. pénteken az MTI-vel.
Makro / Külgazdaság A Századvég is látja a felhőket, de szerintük nincs nagy baj
Privátbankár.hu | 2015. december 16. 11:37
A Századvég Gazdaságkutató szerint is romlottak a gazdasági kilátások, de szerintük a szerkezet jó, és még így is verjük az Európai Uniót.
Karrier Lecserélték a Századvég Gazdaságkutató vezérigazgatóját
Privátbankár.hu | 2015. május 14. 11:43
A kormánynak is dolgozó gazdaságkutatónál az MNV korábbi vezérigazgatója váltja Siba Ignácot.
Makro / Külgazdaság Újabb jóslat jött: ekkorát nőhet idén a magyar gazdaság
Privátbankár.hu | 2015. március 20. 15:43
A Századvég Gazdaságkutató Zrt. prognózisa szerint a magyar gazdaság növekedési üteme 2015-ben elérheti a 3,1 százalékot, míg jövőre a 2,4 százalékot. A kutatóintézet elemzői arra számítanak, hogy a jegybank akár 1,5 százalékig csökkenti az alapkamatot az idén.
Makro / Külgazdaság Századvég: kiemelkedő növekedés lehet jövőre
Privátbankár.hu | 2014. december 19. 11:35
A Századvég megszokott optimizmusával kiemelkedő gazdasági növekedést vár Magyarországon.
Makro / Külgazdaság Ezt látva kedvünk támadt csillámpónikkal szaladgálni
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 19. 13:31
Nagyon optimistára sikerült a Századvég legutóbbi kiadványa, már-már tündérmeseszerű.
Makro / Külgazdaság Idén az emberek pénze húzza a gazdaságot, de meddig?
Privátbankár.hu | 2014. március 21. 13:54
A Századvég Gazdaságkutató Zrt. prognózisa szerint a gazdasági növekedés 2014-ben és 2015-ben is kiegyensúlyozott marad, mivel a nettó export és a belső felhasználás is pozitívan járul hozzá a GDP bővüléséhez. A külkereskedelmi többlet fennmaradását az erőre kapó nemzetközi gazdasági környezet vezérli, míg a belső motor már a fogyasztás lesz - olvasható a kutatóintézet legfrissebb elemzésében.
KKV Eladták a Napi Gazdaságot
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 12. 15:48
A nyomtatott Napi Gazdaság a Századvég Gazdaságkutatóhoz került.
Makro / Külgazdaság Századvég: nyártól már megindul a gazdasági növekedés
Privátbankár.hu | 2013. március 20. 20:22
A gyenge külső és belső keresletet az idén ellensúlyozhatja a mezőgazdaság növekedése, a harmadik negyedévtől a GDP emelkedésére számít a Századvég Gazdaságkutató, vagyis idén stagnálni fog a hazai gazdaság.
Makro / Külgazdaság Heim Péter: mindegy, hogy ki lesz Simor utódja
Privátbankár.hu | 2013. február 20. 12:46
Irreleváns kérdés, hogy ki lesz a Magyar Nemzeti Bank új elnöke, inkább az a kérdés, hogy a szervezet fenntartja-e inflációs célkövetési rendszerét, és ha igen, akkor milyen kívánatos inflációs szintet határoz meg - mondta Heim Péter, a Századvég Gazdaságkutató igazgatóságának elnöke egy szerdai budapesti fórumon.
Makro / Külgazdaság A kormány elkezdett a földön járni
Privátbankár.hu | 2012. október 21. 11:00
Úgy tűnik a kormány egyre reálisabban kezdi látni a gazdasági helyzetet, erre utal legalábbis, hogy a GDP és inflációs prognózisai elkezdtek közeledni a jegybank és a gazdaságkutató cégek előrejelzéseihez. Bár a grafikonokon, és a táblázatban szereplő adatok egy része még a két Matolcsy-csomag előtt született, látható, hogy a számok egyre közelebb kerülnek egymáshoz.
Karrier Beszáll a lakbérbe az állam? Már költözünk is
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 21. 13:57
Egy friss kutatás szerint a lakhatási támogatás a munkavállalók többségét valóban ösztönözné arra, hogy lakóhelyétől távol vállaljon munkát. A legszívesebben persze egy masszív bérkiegészítés miatt kezdenék pakolni a bőröndöt a magyar dolgozók, de ha csak 30 százalékot csapnának a fizetéshez, akkor inkább a lakbértámogatást választaná a többség.
Makro / Külgazdaság Heim: 110 milliárdot kell találni még az IMF-megállapodáshoz
Privátbankár.hu | 2012. július 20. 17:25
Gazdaságpolitikai korrekcióra lehet szükség ahhoz, hogy létrejöjjön az IMF/EU-megállapodás, gondot okozhat az MNB-re kirótt tranzakciós illeték - mondta Heim Péter, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. elnöke egy rádióműsorban.
Személyes pénzügyek Totális félreértés: nem kell drasztikusan megvágni a nyugdíjakat
Privátbankár.hu | 2012. július 11. 13:22
Hosszú távon a nyugdíjrendszer drasztikus átalakítására van szükség, hiszen ha a jövőben nem sikerül a társadalom elöregedését megállítani, szükséges lesz a nyugdíjba vonulók nettó béréhez viszonyított nyugdíjat, az úgynevezett helyettesítési rátát fokozatosan csökkenteni, vagy a nyugdíjkorhatárt emelni - véli Heim Péter.
Makro / Külgazdaság Századvég: nem biztos, hogy tarthatóak lesznek a büdzsé optimista sarokszámai
Privátbankár.hu | 2012. június 19. 17:18
Miközben az adósságválság újabb hulláma érte el az eurozóna egyes országait, a magyar exportpiacokon javultak a növekedési kilátások. A hazai fogyasztás és a beruházás visszaesése miatt viszont idén 0,8 százalékkal csökken a magyar GDP - írja legfrissebb prognózisában a Századvég Gazdaságkutató.
Makro / Külgazdaság Külföldi működő tőke nélkül nem tudtunk volna így növekedni
Privátbankár.hu | 2012. május 24. 16:36
A Századvég Gazdaságkutató tanulmánya szerint a beáramló külföldi működő tőke (FDI) 15 százalékkal járult hozzá a magyarországi gazdasági növekedéshez 1995-2009 között. Az eredmények szerint külföldi működőtőke nélkül a vizsgált időszakban a hazai GDP 0,7-0,9 százalékkal lett volna alacsonyabb.
Makro / Külgazdaság Századvég-elemzés a magyar gazdaság szélmalomharcáról
Privátbankár.hu | 2012. március 20. 18:13
A magyar GDP idén 0,1, jövőre 1,5 százalékkal nő, miközben az átlagos infláció idén 5,4 , 2013-ban 2,6 százalék lesz - áll a Századvég idei első konjunktúra előrejelzésében. A cég szerint a gazdaságot továbbra is kettősség jellemzi: a belső kereslet változatlanul gyenge, míg az export és az ipar GDP-hozzájárulása jelentős.
Makro / Külgazdaság Heim: valójában nem csökkentették az államadósságot
Privátbankár.hu | 2011. november 29. 11:46
A Századvég Gazdaságkutató elnöke szerint a gazdaságpolitika rossz eszközökhöz nyúlt, sürgős korrekcióra szorul. Alapprobléma, hogy feleslegesen vonták be a nyugdíjpénztári vagyont, nem történt ugyanis adósságcsökkentés, különadókat pedig nem lehet örökké kivetni.
Friss
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló