Szegénységi küszöb
Makro / Külgazdaság Orbán Viktor legújabb barátja egyik első intézkedésével rekordszámú embert lökött a szegénységbe  
Privátbankár.hu | 2024. február 20. 07:48
Az ország lakosságának több mint fele él szegénységben, a pénz leértékelése sokak helyzetét nehezítette meg.
Makro / Külgazdaság Nyugdíjasok elszegényedése: Tállai András szerint egy trükk a korábbi cikkünk - mutatjuk, miért nem az 
Székely Sarolta | 2020. december 8. 16:48
November végén egy hivatalos statisztikára alapozva számoltunk be arról, hogy gyorsuló ütemben nő a szegénysorba csúszó nyugdíjasok száma Magyarországon. A téma a parlament egyik ülésén is terítékre került, mellyel kapcsolatban Tállai András a Pénzügyminisztérium államtitkára fejtette ki a véleményét.
Makro / Külgazdaság Egyre több a nyomorgó nyugdíjas – ez csak a látszat az államtitkár szerint 
Székely Sarolta | 2020. január 5. 07:30
Meglehetősen érdekes, már-már abszurd módon terelő választ adott az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára egy jobbikos képviselő kérdésére az egyre több, szegénysorba csúszó nyugdíjassal kapcsolatban.
Személyes pénzügyek 238 ezer magyar nyugdíjas nyomorog 
Székely Sarolta | 2019. december 6. 15:03
Hiába a kormányzati dicshimnusz az emelkedő nyugdíjakról, a reálérték megőrzéséről, a statisztika szerint egyre többen élnek a szegénységi küszöbként meghatározott jövedelemből. Magyarul: egyre több a szegény nyugdíjas.
Makro / Külgazdaság Nagyobb probléma a szegénység idehaza, mint elsőre látszik 
Privátbankár.hu | 2019. október 21. 16:29
Bár a kormányzati kommunikáció komoly eredményeket vonultat fel a szegénység csökkentését illetően, ha kicsit a számok mélyére nézünk, rögtön kiderül: nincs ok az örömre.
Makro / Külgazdaság Semmit sem ért 5 év? 1,2 millió magyar a szegénységi küszöb alatt ragadt 
Kollár Dóri | 2019. október 20. 07:01
Első ránézésre sokkal fényesebbnek tűnik az Europe 2020 tervben elért haladást vázoló statisztika Magyarország szempontjából, mint amilyen valójában: a számok arra utalnak, hogy a társadalom jelentős része a jövedelmi szegénység csapdájába esett.
Makro / Külgazdaság Nehéz jövő előtt a magyar nyugdíjasok: csak nő és nő a szegénység  
Székely Sarolta | 2019. május 13. 12:43
Nem sok jóval kecsegteti a nyugdíjasokat a közeljövő, hiszen a bérek és nyugdíjak közötti szakadék egyre csak mélyülni fog. Ennek következménye a legidősebb társadalmi réteg fokozatos, egyre nagyobb mértékű elszegényedése lesz.
Makro / Külgazdaság Lepusztult, fagyos lakások - megint rosszabbul élnek a legszegényebb magyarok 
Kollár Dóri | 2019. február 27. 20:30
Frissítette az Eurostat statisztikáját arról, hogy hány magyar él lepusztult lakásban, és bár összességében egy kicsit javulni látszik a kép, ha az átlagjövedelem alatt keresőket nézzük már más a helyzet. Mi a helyzet a magyarok otthonaiban? És a fürdőszobáiban? Most kiderül.
Személyes pénzügyek A nyugdíjválságban a nők fogják a rövidebbet húzni 
Privátbankár.hu | 2018. augusztus 17. 15:04
Sok az alacsony nyugdíj, ezért számos nyugdíjas helyzete a párja jövedelmétől függ. Különösen a nők veszélyeztetettek, akiknek átlagosan alacsonyabb jövedelme és rövidebb szolgálati ideje van. A társsal élők általában sokkal jobban kijönnek a nyugdíjukból. Ám a szegény nyugdíjas jellemzően szegénnyel, a jól szituált a jól szituálttal áll össze manapság.
Makro / Külgazdaság Akármilyen meglepő is, de folyamatosan nő a jólét 
Fellegi Tamás | 2015. október 6. 20:00
Bármennyi probléma is adódik nap mint nap világszerte, úgy tűnik, az emberiség mégiscsak előre halad. Az abszolút szegénységben élők aránya a Világbank számításai szerint idén 10 százalék alá esik, vélhetően történelmünk folytán először. Ráadásul ez az arány jó eséllyel tovább csökken a közeljövőben, noha a népesség gyorsan növekszik.
Makro / Külgazdaság Meghökkentő számok: százból 98 embernek vannak anyagi problémái 
Privátbankár.hu | 2013. június 14. 15:05
Az elmúlt években 17 százalékra emelkedett a relatív szegénységben élők aránya, elsősorban a jóléti állam kényszerű fogyókúrája miatt. A diplomások közül csak minden ötvenedik szegény, a romák közül négyből három, a gyermekek közül pedig minden negyedik. Százból 98 embernek vannak anyagi problémái. Elértük Európát - sajnos.
Személyes pénzügyek Hatalmas tömegeket fenyeget a szegénység - minden harmadik magyar érintett 
Privátbankár.hu | 2013. január 4. 06:00
Az Eurostat felmérése szerint az 500 milliós Unió lakosságának 24 százalékát fenyegette szegénység, vagy társadalmi kirekesztettség 2011-ben. Magyarországon átlag feletti a veszélyeztetett társadalmi csoportok aránya: minden harmadik állampolgár érintett.
Személyes pénzügyek Európa templomában mi vagyunk az egerek? 
Privátbankár.hu | 2012. február 9. 10:20
Az uniós népesség közel negyede volt kitéve 2010-ben az elszegényedés vagy a társadalmi kirekesztés veszélyének az Eurostat szerdán közzétett adatai szerint. Magyarország 30 százalékos kockázati mutatóval az európai „élmezőnyhöz” tartozik, de olyan jóléti államok sem büszkélkedhetnek, mint Spanyol - vagy Olaszország.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG