Töröcskei István
Vállalat Vádat emeltek Töröcskei István volt bankvezér ellen
Privátbankár.hu | 2020. július 22. 07:34
A Zala Megyei Főügyészség emelt vádat a volt bankár és a Széchenyi Bank korábbi vezetői ellen.
Pénzügyi szektor Részletek a Széchenyi Bank vezetőinek letartóztatásáról: bűnszervezetről ír az ügyészség
Privátbankár.hu | 2020. június 17. 17:54
A Fővárosi Főügyészség közleményéből kiderülnek a Széchenyi Bank egykori vezetőit érintő rendőrségi akció részletei. Több mint hatmilliárd forintos vagyoni hátrányt okozó bűnszervezet tagjait vették őrizetbe.
Pénzügyi szektor A rendőrök 5 év után bekopogtattak a magyar bankbotrány főszereplőinél
Privátbankár.hu | 2020. június 17. 13:34
Több mint 5 éve tett feljelentést az MNB a Széchenyi Kereskedelmi Banknál történt, a jegybank álláspontja szerint „bűncselekmények gyanúját felvető események miatt” - lapértesülés szerint most már be is vitték a vezetőket, tanácsadókat a rendőrök.
Pénzügyi szektor Simicska emberei még a Mavirban maradnak
Privátbankár.hu | 2015. május 11. 07:47
A Mavirt még nem érte el a Fideszen belüli harc: az igazgatóságban benne maradtak a Simicska Lajoshoz köthető emberek, így a megbukott Széchenyi Bank korábbi tulajdonosa, Töröcskei István is.
Állampapír / Kötvény Jól teljesített az ÁKK - Varga elárulta, kinek áldás a gyenge forint
Privátbankár.hu | 2015. január 14. 07:33
Varga Mihály nem tervezi az Államadósság Kezelő Központ működésének átvilágítását, a szervezet új vezetőjétől pedig egyebek mellett azt várja, hogy az ÁKK ne csak Magyarország hagyományos piacain jelenjen meg. A nemzetgazdasági miniszter elárulta, kinek áldás a gyenge forint.
Állampapír / Kötvény Csak azt tudjuk biztosan, ki nem lesz az ÁKK vezetője
Privátbankár.hu | 2015. január 13. 13:34
Három jelölt neve szerepel az Államadósság Kezelő Központ lehetséges vezetői között, de Nátrán Roland neve nincs közöttük - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter.
Makro / Külgazdaság Ennyi volt: elfogadta az ÁKK vezetőjének lemondását Varga Mihály
Privátbankár.hu | 2015. január 12. 08:50
Töröcskei István a saját üzleti érdekeltségeire hivatkozva hagyja ott az Államadósság Kezelő Központot (ÁKK). Az új vezető kilétéről egyelőre még nincs hír.
Állampapír / Kötvény Változás az Államadósság Kezelő Központnál – az elnök lemondana
Privátbankár.hu | 2014. december 8. 19:41
A papírok már az NGM-nél vannak, most Varga Mihályékon van a döntés sora.
Pénzügyi szektor Hullanak a bankok és a takarékszövetkezetek – megszűnik a Széchenyi Bank
Privátbankár.hu | 2014. december 5. 18:27
Ma a pénzintézetek fekete péntekje van. Az MNB visszavonta a Széchenyi Kereskedelmi Bank Zrt. tevékenységi engedélyét és elrendelte végelszámolását, mert az intézmény működése fenntarthatatlanná vált. Húsz munkanapon belül az Országos Betétbiztosítási Alap kártalanítja a betéteseket.
Pénzügyi szektor Távozik az egyik magyar bank teljes vezérkara
Privátbankár.hu | 2014. június 4. 07:46
Lemondott a Széchenyi Kereskedelmi Bank Zrt. vezetősége - a közgyűlésen 9,562 milliárd forint tőkeemelésről is döntöttek.
Állampapír / Kötvény Töröcskei: az új megtakarítások fele államadósságot finanszírozzon!
Privátbankár.hu | 2014. május 14. 06:55
Az újonnan képződő lakossági megtakarítások felének közvetlenül az államadósságot kellene finanszíroznia - vélekedett a Napi Gazdaságnak adott interjúban Töröcskei István. Az ÁKK vezérigazgatója szerint a 10-30 százalék közötti devizarészarány kell a biztonságos adósságszerkezethez - Magyarország jelenleg 42 százaléknál tart
Karrier Kiderült, hol dolgozik Szász Károly
Privátbankár.hu | 2014. január 22. 18:10
Lapértesülés szerint az egyik bank vezérigazgató-helyettese lett.
Pénzügyi szektor Újra kell szervezni az országot - ezért kell több magyar bank
Privátbankár.hu | 2014. január 16. 10:42
Meg kell erősíteni a magyar tulajdoni részesedések arányát az országban működő bankokban, és ebben elsődlegesen a magánbefektetőknek kell szerepet kapniuk - vélekedett Töröcskei István, az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) vezérigazgatója egy osztrák napilap csütörtöki számában megjelent interjúban. A Széchenyi Bankban érdekeltséggel rendelkező pénzügyi szakember nyitva hagyta a kérdést, hogy létrejöhet-e még üzlet a Raiffeisen Bankkal.
Pénzügyi szektor A jegybank hűti a kedélyeket, még nem szólt senki Raiffeisen-ügyben
Privátbankár.hu | 2014. január 7. 17:57
Legutóbb már arról szóltak a lapértesülések, hogy mindössze 300 forintért venné meg a Széchenyi Bank az osztrák bank magyar leányát. A bankeladásról hétvégén írt az egyik napilap. Az üzlethez a Magyar Nemzeti Bank engedélye is kell.
Pénzügyi szektor Még gondolkodnak: ki lehet a vevő a magyar Raiffeisenre?
Privátbankár.hu | 2014. január 7. 12:41
A bank szóvivője megszólalt az ügyben, de sok részletet nem mondott el.
Állampapír / Kötvény Csak nagyon kis befektetőknek: ilyen lesz az új bébikötvény
Privátbankár.hu | 2013. október 21. 15:51
Az új babakötvények futamideje 19 év, kamatuk az infláció felett három százalékpont, ami a jövőre születendőknél várhatóan évi 5,2 százalék lesz. Nem kell majd a befektetéssel törődni, egy gyerek pénze mindig ugyanabba a kötvénysorozatba kerül.
Pénzügyi szektor Miből futja az államnak bankvásárlásra?
Zsiborás Gergő | 2013. június 27. 20:06
Miközben újabb sarcokat vet ki a nagybankokra több mint 100 milliárdot forgat vissza az állam a pénzügyi szektorba, hogy a magyar tulajdonhányadot növelje. De miből futja bankvásárlásra, amikor újabb adókat kell kivetni, hogy tartani tudjuk a hiánycélt?
Pénzügyi szektor Csendben bankokba vásárolja be magát az állam
Zsiborás Gergő | 2013. június 25. 16:46
Két bankban is minősített többséget szerezhet az állam, az egyik ezek közül Demján Sándorhoz, a másik Töröcskei Istvánhoz köthető.
Állampapír / Kötvény Itt vannak a számok: 4-4,5 milliárd eurónyi magyar devizakötvény jöhet
Eidenpenz József | 2012. december 20. 12:02
A lejáró devizaadósságot devizában, a forintadósságot forintban szeretné megújítani az ÁKK, 4-4,5 milliárd euróért mennénk a nemzetközi kötvénypiacra is. A lakosság kegyeit továbbra is keresik, újfajta államkötvényt, marketingkampányt terveznek. Egy IMF-megállapodásban reménykednek, de nem számítanak arra, hogy fel is használnánk az abból származó forrásokat.
Részvény / Deviza / Áru Mit kezd a kormány a Mol-részvényekkel?
Privátbankár.hu | 2012. november 7. 14:39
Matolcsy György szerint az állam által megvett Mol-részvénycsomag stratégiai célokat szolgál, és egyben pénzügyi tartalék is, amely a külső környezet romlása, finanszírozási nehézségek esetén relatíve olcsó forrást jelenthet.
KKV A kkv-kat támogató hitelszövetkezeti rendszert kell idehaza létrehozni
Privátbankár.hu | 2012. július 31. 17:07
Az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgatója szerint azért kell erős hitelszövetkezeti rendszer Magyarországon, hogy a kkv-k mielőbb pénzhez jussanak.
Állampapír / Kötvény Világhírű rendező forgatta a magyar állampapírok reklámfilmjét
Privátbankár.hu | 2012. május 15. 13:32
Televíziós reklámmal erősíti az Államadósság Kezelő Központ a lakossági állampapírok vásárlását. A kreatív csapat biztosra ment: a filmet Koltai Lajos rendezte, Dobos Tamás volt az operatőr, a zeneszerző pedig Zságer Balázs. Koltai Lajos nemes ügynek tartja az államadósság finanszírozását, ezért vállalta el a felkérést.
Állampapír / Kötvény Az elemzők szerint sem kell kapkodni a devizakötvénnyel
Privátbankár.hu | 2012. március 26. 14:57
Lényegesen olcsóbb finanszírozást érhet el Magyarország az IMF/EU-megállapodás birtokában, ezért a legtöbb elemző pozitívnak tartja, hogy a nemzetgazdasági tárca a megállapodás utánra időzítené a devizakötvény-kibocsátást. Az ÁKK vezetője korábban a megállapodás előtti kibocsátás mellett érvelt.
Állampapír / Kötvény Felpörögtek a nyilatkozatok a magyar devizakötvény-kibocsátásról
Privátbankár.hu | 2012. március 26. 14:40
Az Államadósság Kezelő Központ szerint az IMF-megállapodás előtt, a nemzetgazdasági tárca szerint inkább utána lenne érdemes devizában denominált magyar állampapírt kibocsátani. Úgy tűnik, a kibocsátó a piacot szondázza és addig ütné a vasat amíg meleg, azaz amíg tart a jegybanki pénzbőség. A minisztérium visszafogottabb.
Állampapír / Kötvény London már venné a magyar devizakötvényt
Privátbankár.hu | 2012. március 23. 14:20
Londoni elemzők szerint nem zárható ki egy magyar devizakötvény-kibocsátás sikere még az új EU/IMF-megállapodás előtt és ez javíthatná is a magyar tárgyalási pozíciókat, ugyanakkor kockázatai is lennének. Az egyik legismertebb elemző szerint most annyira jó a hangulat, hogy akár ma indíthatná az akciót az ÁKK.
Állampapír / Kötvény Nem készül magyar szamurájkötvény, az IMF-megállapodás előtt semmiképp
Eidenpenz József | 2012. január 20. 14:34
Információink szerint a hírek ellenére a magyar állam egyelőre semmilyen külföldi kötvénykibocsátást nem szervez, nem is készít elő, az IMF-tárgyalások lezárulta előtt semmiképpen sem. Utoljára 2007-ben bocsátottak ki szamurájkötvényeket, de csak akkora értékben, mint egy átlagos diszkontkincstárjegy-kibocsátás.
Karrier Töröcskei kiszállt a Hír Tv-ből és a Lánchíd Rádióból is
Privátbankár.hu | 2011. november 17. 07:15
Töröcskei István, az Államadósság-kezelő Központ Zrt. élére kiszemelt üzletember lapértesülések szerint eladta 29,9 százalékos Hír Tv- és 75 százalékos Lánchíd Rádió-részesedését.
hírlevél