<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Török Bálint
Karrier Nemcsak többet keresünk, többet is költhetünk
Privátbankár.hu | 2015. január 21. 13:53
Lassult a bruttó átlagbérek növekedése novemberben az előző év azonos időszakához képest, de a rendszeres bruttó kereseteket tekintve maradt a kedvező trend az MTI által megkérdezett elemzők szerint.
Makro / Külgazdaság Kifújt a lendület? Év végi pihenőre megy a magyar ipar
Privátbankár.hu | 2014. december 12. 11:19
Továbbra is alacsony ipari termelésnövekedére számítanak az év utolsó két hónapjában az MTI által megkérdezett elemzők.
Makro / Külgazdaság Esnek az árak Magyarországon - nem kéne emiatt aggódnunk?
Privátbankár.hu | 2014. november 11. 11:23
Szakértők szerint korai még deflációs veszélyről beszélni Magyarországon, az egyszeri tételek nélkül számított maginfláció pozitív.
Karrier Ez aztán jó hír a fogyasztóknak: többet keresünk, olcsóbban vásárolunk
Privátbankár.hu | 2014. október 21. 11:43
Tovább javul a munkaerő-piaci helyzet, a foglalkoztatás bővüléséhez a versenyszféra is hozzájárult, és a reálkeresetek érdemben bővültek a negatív infláció mellett - mondták a Buda-Cash és az ING elemzői.
Karrier Már nem a közmunka húzza igazán a foglalkoztatást?
Privátbankár.hu | 2014. szeptember 26. 12:26
A szezonális munkák kifutásával az év hátralévő részében kissé emelkedhet, de várhatóan 8 százalék alatt marad a munkanélküliségi ráta Magyarországon - mondta a Buda-Cash és a Raiffeisen elemzője.
Pénzügyi szektor Mennek a találgatások: többet is veszíthetnek a bankok, mint sejtették
Privátbankár.hu | 2014. július 4. 16:49
A korábbi becslésekhez képest várhatóan nagyobb terhet jelent a pénzintézeteknek a devizahiteleseket megsegítő törvény - vélik elemzők.
Pénzügyi szektor A bankok húzzák a rövidebbet?
Privátbankár.hu | 2014. június 28. 12:08
Az elemzőket is meglepte, hogy a forinthitelek is bekerültek a devizahitelekről szóló törvényjavaslatba. Még inkább meglepődhettek a bankok, alaposan a zsebükbe kell majd nyúlniuk, 100 milliárdokra teszik előzetesen a várható kártérítéseket. És újabb perek is lesznek.
Makro / Külgazdaság Maradunk a bóvliban, de meddig?
Privátbankár.hu | 2014. június 6. 11:51
Kisebb csalódást okozott, de rövid távon nem lesz érdemi negatív hatása a Fitch Ratings bejelentésének - vélik az elemzők. A Buda-Cash Brókerház elemzője az év második felében, az Erste Bank szakértője 2015-ben lát esélyt az ország felminősítésére.
Részvény Devizahiteles AB döntés: sokkal rosszabbra számítottak
Privátbankár.hu | 2014. március 17. 12:53
Piaci elemzők szerint az Alkotmánybíróság devizahitelekkel kapcsolatos állásfoglalása alapján elvileg ugyan módosíthatók visszamenőlegesen a szerződések, ám ennek feltételeit is megszabja a határozat. A szakértők a választások előtt nem várnak végleges döntést a devizahitelesek ügyében. Az OTP erősödött az Ab-határozat bejelentése után.
Pénzügyi szektor Elemzők: fellélegezhetnek a bankok, de még vannak kérdések
Privátbankár.hu | 2013. december 16. 18:09
Szakértők szerint a legrosszabb forgatókönyv veszélye elhárult.
Karrier Elemzők: közmunkások nélkül nem lett volna ilyen jó
Privátbankár.hu | 2013. október 29. 14:51
Szakértők szerint a téli közmunka miatt tartósan jó adatok lehetnek.
Részvény / Deviza / Áru Őrület a piacokon: kit érdekel, hogy bóvli a magyar kötvény?
Gáspár András | 2013. május 10. 15:00
Az USA a plafont tologatja, Európa állandóan válságot kezel, Magyarországon késik a növekedési fordulat. Pénz azonban a jegybankoknak köszönhetően elképesztő mennyiségben van - viszik is a bóvli kötvényünket, mint a cukrot. Merre keressük a jó befektetéseket? Mi lesz a forinttal? Tévedhet-e Csányi Sándor?
Makro / Külgazdaság Rosszabb is lehetett volna a magyar kisker-adat
Privátbankár.hu | 2013. április 4. 11:17
A körülményekhez képest biztató a februári kiskereskedelmi forgalmi adat az MTI által megkérdezett elemzők szerint.
Pénzügyi szektor Hitelek forintosítása: még jobban megrángathatja a forintot
Privátbankár.hu | 2013. március 13. 07:55
Újabb ügy kapcsán találgathatnak a befektetők: hogy akarjuk majd átváltani forintra a cégek devizaadósságát? A szándék érthető, de ezzel nem minden vállalkozás járna jól.
Makro / Külgazdaság Másképp látják a külkereskedelem jövőjét az elemzők
Privátbankár.hu | 2013. március 4. 11:55
Gyengének minősítették a magyar külkereskedelem múlt évi teljesítményét a megkérdezett elemzők, kommentálva a témában a Központi Statisztikai Hivatalnak hétfőn közzétett gyorsjelentését, a jövőt illetően azonban eltérően nyilatkoztak a szakértők.
Pénzügyi szektor A tranzakciós adó durvább lesz, mint a bankadó: a kormány csak taktikázik?
Privátbankár.hu | 2012. május 10. 15:52
A tranzakciós adó akár még nagyobb terhet is jelenthet a bankszektornak, mint a kivezetésre kerülő bankadó. A Bankszövetség a tavaly év végi megállapodást lobogtatja, de az is lehet, hogy a kormány csak taktikázik.
Makro / Külgazdaság Megosztotta az elemzőket a külkereskedelmi egyenleg
Privátbankár.hu | 2012. március 2. 12:50
Eltérően vélekednek az elemzők a külkereskedelmi aktívum alakulásáról, egyikük szerint folytatódik a lassulás a többlet növekedésében, a másik szerint viszont ismét növekvő pályára áll az aktívum. Tavaly a külkereskedelmi mérleg aktívuma 414 milliárd forinttal volt magasabb, mint egy évvel korábban. Az elemzők abban azonban egyet értenek, hogy a gazdasági növekedés motorja továbbra is a külkereskedelem lesz.
Részvény / Deviza / Áru Nem kell nekünk erősebb forint - mibe fektessünk 2012-ben?
Gáspár András | 2012. február 10. 15:47
Az amerikai gazdaság gyorsulása lehet a fő hajtóereje a világgazdasági talpraállásnak; Európa számos nehézséggel küzd, de várhatóan megússza az összeomlást. Magyarország jövője csak az IMF-megállapodás tükrében értelmezhető, az elemző szerint pedig a magyar gazdaságnak nincs szüksége erősebb forintra. A Buda-Cash elemzői a részvények és kötvények között is találtak jó hozammal kecsegtető befektetéseket.
Deviza / Áru "Mintha a kormány direkt dacolna a világgal"
Zsiborás Gergő | 2011. december 22. 12:50
Az S&P a gazdaságpolitikai folyamatok miatt dönthetett úgy, hogy még az ünnepek előtt bóvliba vágja Magyarországot - ezt nem kell karácsonyi ajándéknak vennünk, de most legalább korlátozottak a piaci hatások és lesz időnk elgondolkozni az unortodox álláspont fenntarthatóságán.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG