Vagyonadó
Személyes pénzügyek Ezekkel a menekültekkel miért nem foglalkozik a hazai sajtó?
Privátbankár.hu | 2018. január 19. 06:06
Eddig azt szokhattuk meg, hogy Svájcban nyitott bankszámlákkal, széfekkel próbálnak sokan jövedelmet vagy vagyont eltitkolni. Az utóbbi időben kiderült, hogy a titkolózás kétirányú volt, és sok Svájcban élő személynek is vannak titkos vagyontárgyai külföldön. Ez magyar vendégmunkásokat is érinthet.
Makro / Külgazdaság Brüsszel azt javasolja, vezessük be az ingatlanadót
Privátbankár.hu | 2013. október 30. 09:41
Környezetvédelmi adóból vagy vagyonadóból kellene finanszírozni a bérterhek mérséklését, állítják uniós szakértők. A célzott járulékcsökkentés, az új vállalati adók bevezetése, valamint a fogyasztási adók emelése illeszkedik az uniós gyakorlathoz, a válság terheit azonban a magyar gyakorlattal szemben máshol sokkal inkább a magasabb jövedelműek viselik.
Makro / Külgazdaság Rengeteg adót fizettünk, de még több ment el
Privátbankár.hu | 2013. július 3. 09:04
A kormányzati szektor hiánya az előzetes adatok szerint 272,1 milliárd forint volt, a GDP 3,8 százaléka idén első negyedévben. Az előző évi hiányhoz képest ez 56,3 milliárd forinttal, GDP-arányosan 0,7 százalékponttal magasabb.
Adó Jó tanácsok a kormánynak: vagyon- és nyugdíjadót kell bevezetni
Zsiborás Gergő | 2013. február 15. 16:36
Az OECD szerint az adóék nagyon magas nálunk, vissza kellene hozni az adójóváírást, extra adókat pedig gazdag magánszemélyekre kellene kiróni.
Adó Hiába az adóamnesztia, menekítik a pénzüket az olaszok
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 12. 13:39
Az olasz hatóságok az év eleje óta fokozott ellenőrzésekkel már 41 millió euró értékben koboztak el készpénzt, értékpapírt és nemesfémet olasz határátkelő pontokon, 78 százalékkal többet, mint 2011 azonos időszakában.
Állampapír / Kötvény A terv, ami kiütötte a biztosítékot a német gazdagoknál
Privátbankár.hu | 2012. július 18. 12:45
A berlini DIW kutatóintézet legfrissebb tanulmánya szerint Németország adósságállománya rövid időn belül jelentősen csökkenne, ha a leggazdagabb polgárok vagyonuk 10 százalékát vagyonadó, vagy kötvényvásárlás formájában befizetnék az államnak. A kutatóintézet szerint nem csak Németországban de a legeladósodottabb európai országokban is be kellene vezetni a tervet.
Makro / Külgazdaság Holnap jön az IMF - kényes témák is előkerülhetnek
Privátbankár.hu | 2012. július 16. 07:38
Varga Mihály szerint ugyan jelenleg nincs szükségünk a nemzetközi szervezetek pénzére, de a piacok idegesek több euróövezeti gazdaság problémái miatt, ami zavart okozhat a magyar államadósság finanszírozásában is. A nemzetközi hiteltárgyalásokat vezető miniszter beszélt arról is, milyen kényes témák merülhetnek fel a tárgyalóasztalnál keddtől.
Makro / Külgazdaság Varga Mihály: az egykulcsos adóból nem engedne a kormány
Privátbankár.hu | 2012. július 10. 07:17
Varga Mihály szerint a kormány megállapodást akar az IMF-fel és az EU-val, erre törekszik már november óta. Véleménye szerint az egykulcsos adó azonban olyan sarokpontja a gazdaságpolitikának, amelyben csak nagyon nehezen tudna engedni a magyar kormány.
Makro / Külgazdaság Kemény tárgyalásokra számít Varga Mihály
Privátbankár.hu | 2012. július 9. 11:32
Kemény tárgyalásokra készül Varga Mihály, az IMF-tárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter, aki főleg adózási kérdésekben számít vitára. Véleménye szerint a tárgyalások során az ingatlanadó és a vagyonadó kérdése is felmerülhet.
Adó Nem lesz vagyonadó és országos ingatlanadó sem - siker az egykulcsos szja?
Privátbankár.hu | 2012. június 4. 07:42
Jövőre életbe léphet az evát felváltó új vállalkozói adó, ez a lehetőség a termeléssel foglalkozó társaságokat várja majd, de vagyonadót és országos ingatlanadót sem most, sem később nem vet ki a kormány - nyilatkozta a Nemzetgazdasági Minisztérium adóügyekért felelős helyettes államtitkára.
Adó Matolcsy most meg ötkulcsos adókat vizionál, 30 százalékos áfával
Privátbankár.hu | 2012. április 5. 11:18
Harminc százalékos felső áfa-kulcsot, ötkulcsos áfá-t, az élőmunkát terhelő adózás ötkulcsossá tételét szorgalmazza Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter ma megjelent cikkében. A központi vagyonadót viszont nem tartja jó ötletnek, ez szerinte csak igazságtalan lehet, mert ami nem látható, az nem adózik. A progresszív adózás kapcsán Marx Károlyt idézi.
Makro / Külgazdaság Berlusconi nem támogatja a vagyonadó bevezetését
Privátbankár.hu | 2011. november 30. 15:03
Az olasz jegybank, a Banca d'Italia számításai alapján az új olasz kormány által tervezett vagyonadóval az államkassza mégis jelentős bevételre tenne szert, annak ellenére, hogy Itáliában kevés a milliomos. Berlusconi nem támogatja a tervezetet, véleménye szerint a vagyonadó szegényedéshez vezet.
Friss
hírlevél