2p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Erre hajlik az amerikai lakosság többsége egy felmérés szerint.

Az amerikai választók relatív többsége Joe Biden jelenlegi elnök helyett inkább az újbóli jelöltségre törekvő Donald Trump volt elnökre bízná a gazdasági ügyek kezelését a Financial Times és a Michigani Egyetem Stephen M. Ross Üzleti Karának (Michigan Ross) hétfőn bemutatott közös felmérése szerint.

Trump gazdasági superman is sok republikánus szerint. EPA/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH
Trump gazdasági superman is sok republikánus szerint. EPA/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH

A londoni gazdasági napilap által ismertetett reprezentatív vizsgálat 1006 résztvevőjének 42 százaléka Trump, 31 százalék Biden gazdaságkezelési képességeiben bízik jobban. A válaszadók 21 százaléka egyikükre sem bízná szívesen az amerikai gazdaságot. A Financial Times hangsúlyozza: a felmérés annak ellenére is Trumpnak kedvez, hogy az amerikaiak többsége érzékel bizonyos javulást személyes pénzügyi helyzetében és a gazdasági kilátásokat is derűlátóbban ítéli meg, mint korábban.

Arra a kérdésre, hogy miként jellemezné pénzügyeinek jelenlegi állapotát, 46 százalék mondta azt, hogy kényelmes életvitelt tud biztosítani magának, és költségeinek kifizetése után is marad valamennyi pénze. Az így nyilatkozók aránya 3 százalékponttal emelkedett a tavaly novemberben elvégzett hasonló felmérés óta.

A válaszadók 27 százaléka kitűnőnek vagy jónak minősítette az amerikai gazdaság állapotát; novemberben 21 százalék nyilatkozott ugyanígy. Nem változott ugyanakkor azoknak az aránya, akik megfelelőnek tartják Biden gazdaságpolitikáját: tavaly novemberben és most is 36 százalék mondta azt, hogy elégedett a demokrata párti elnök gazdasági teljesítményével. Az átlagon belül éles választóvonal húzódik a két nagy párt támogatói között: a demokrata szavazók 71 százaléka, a republikánusok alig 5 százaléka helyesli Joe Biden gazdaságpolitikai tevékenységét.

Erik Gordon, a Michigani Egyetem Stephen M. Ross Üzleti Karának professzora a Financial Timesnak nyilatkozva úgy vélekedett: mindezek alapján Bidennek "nem sok embert sikerült meggyőznie arról", hogy elnöksége alatt a gazdaság jól teljesít. Gordon szerint Biden ismételt kijelentései és az őt igazoló kormányzati adatok ellenére sem sikerült "elmozdítani az elégedetlenségi mutatót". A professzor hangsúlyozta: a felmérés tanúsága szerint a választók harmada úgy vélekedik, hogy Joe Biden gazdaságpolitikája jelentős károkat okozott az amerikai gazdaságban. (MTI)
 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság Lukasenka megpróbálja, hátha nyer a 2025-ös elnökválasztáson
Privátbankár.hu | 2024. február 25. 11:59
Aljakszandr Lukasenka fehérorosz vezető vasárnap bejelentette indulását a 2025-ös elnökválasztáson - jelentette a BelTA fehérorosz állami hírügynökség.
Makro / Külgazdaság Máris megkezdődött az orosz elnökválasztás
Privátbankár.hu | 2024. február 25. 11:42
Az oroszok katonákkal viszik a szavazóurnákat a megszállt Zaporizzsja megyében. Az ukránok szerint három hétig lehet "szavazni" az orosz elnökválasztáson, ami hivatalosan csak később indul.
Makro / Külgazdaság Megrengetheti a forintot az MNB keddi döntése?
Privátbankár.hu | 2024. február 25. 10:46
A jövő héten kamatdöntő ülést tart a jegybank, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a turisztikai szálláshelyek forgalmáról, az ipari termelői árakról és a külkereskedelemről közöl adatokat.
Makro / Külgazdaság Megint lecsaptak a jemeni lázadókra
Privátbankár.hu | 2024. február 25. 10:01
Újabb támadásokat intézett a brit és az amerikai légierő a húszi lázadók jemeni katonai létesítményei ellen.
Makro / Külgazdaság Megkezdődött a választási komédia Belaruszban
Privátbankár.hu | 2024. február 25. 09:03
Az ellenzék bojkottál, Lukasenka elnököt a "jelöltek" többsége támogatja.
Makro / Külgazdaság Még Belgrádban is tüntettek Putyin ellen
Privátbankár.hu | 2024. február 25. 08:09
Európa sok városában voltak demonstrációk. Zelenszkij sürgősen sok fegyvert kért. 
Makro / Külgazdaság A székelyföldi autonómia ostobaság, mondta a román kormányfő
Privátbankár.hu | 2024. február 25. 07:36
Székelyföldnek soha nem lesz autonómiája - jelentette ki kétnapos székelyföldi látogatása végén, szombaton Marcel Ciolacu román miniszterelnök, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke Kovásznán, pártja megyei szervezetének tisztújító gyűlésén.
Makro / Külgazdaság Kétéves mérleg 3. rész: így látják a háborúban élő ukránok a gazdasági helyzetet
Mester Nándor | 2024. február 25. 05:44
Az első pár hónap után mostanra javulást lát a megkérdezettek többsége. A jövőt illetően viszont kevésbé optimisták és szerintük újabb megpróbáltatásokat kell átélni.
Makro / Külgazdaság Borisz Nagyezsgyin így kényszerítené távozásra Putyint
Privátbankár.hu | 2024. február 24. 17:44
Kijevbe érkezett számos nyugati ország delegációja a háború kétéves évordulója miatt. Közben Varsóban trágyát öntöttek az orosz nagykövetség elé. Közben Borisz Nagyezsgyin, Putyin lehetséges ellenfele egy interjúba ismertette, mit tervez a jövőben.  
Makro / Külgazdaság Balhé Párizsban, megelőzték Macront a farmerek
Privátbankár.hu | 2024. február 24. 16:42
A francia mezőgazdaság nagyszerűségét bemutatni hivatott kiállítás váratlanul az ideges farmerek demonstrációjának színtere lett nem sokkal azt megelőzően, hogy Macron elnök feltűnt volna a színen.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG