2p

Vlagyimir Putyin orosz elnök meg akarja találni a Crocus City Hall elleni merénylet „végső bűnös haszonélvezőit” is.

Az orosz hatóságok el fognak jutnak azokhoz, akik megrendelték a Crocus City Hall kulturális központban elkövetett terrortámadást – jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a belügyminisztérium vezetőségének keddi moszkvai kibővített tanácskozásán. Putyin arra figyelmeztetett, hogy az Oroszország ellen bevetett terrorizmus kétélű fegyver.

Az orosz elnök kétélű fegyvernek nevezte a terrortámadást
Az orosz elnök kétélű fegyvernek nevezte a terrortámadást
Fotó: MTI / AP / Vitalij Szmolnyikov

„Fontos számunkra, hogy ne csak a közvetlen elkövetőket találjuk meg, hanem a láncolat összes láncszemét, a végső bűnös haszonélvezőit ennek az atrocitásnak. Biztosan el fogunk jutni hozzájuk”

– hangsúlyozta az elnök.

A tanácskozáson Putyin a migrációs politika megközelítésének „radikális megújítására” adott utasítást, mint mondta, az orosz társadalom biztonságának érdekében. Kijelentette, hogy létre kell hozni a biometrikus adatok modern digitális adatbázisát.

A tárca a napokban fejezte be a migráció felett az állami ellenőrzést megszigorító törvénytervezet kidolgozását. Elfogadása esetén a jogszabály alapján a külföldiektől biometrikus adatokat vesznek majd, valamint évi 90 napra csökkentik az országban való tartózkodásuk maximális időtartamát.

Szergej Nariskin, az orosz Külső Hírszerző Szolgálat (SZVR) igazgatója kedden elmondta, hogy az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) valóban kapott készülő terrortámadásra való figyelmeztetést az Egyesült Államokból, ám a tengerentúlról származó információk túl általánosak voltak ahhoz, hogy a készülő krasznogorszki támadás valamennyi résztvevőjét azonosítani lehetett volna.

(MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Nemzetközi Ráteheti Kína a kezét az Indiai-óceánra?
Káncz Csaba | 2024. április 23. 09:31
A Kína-barát elnök pártja elsöprő győzelmet aratott a stratégiai fekvésű Maldív-szigeteken. A kínaiak kikötőkbe, ipari létesítményekbe és olajvezetékekekbe invesztálnak olyan – Indiával szemben többnyire ellenséges – szomszéd országokban, mint Mianmar, Srí Lanka, Banglades és Pakisztán. Káncz Csaba jegyzete.
Nemzetközi Kijön-e a matek Ukrajnában?
Bózsó Péter | 2024. április 23. 05:29
A régóta várt, jelentős amerikai segítség vajon mire elegendő? És mire nem?
Nemzetközi Lavrov: a NATO és az Egyesült Államok megszállottak
Privátbankár.hu | 2024. április 22. 19:20
A lengyel elnök nem nukleáris fegyvereket is el tud képzelni országában, a Kreml lekicsinyelte az Ukrajnának megszavazott amerikai segítséget. Háborús összefoglaló. 
Nemzetközi Kattog a pénztárgép a fegyvergyártóknál – brutális terhet jelent a háború Ukrajnának
Wéber Balázs | 2024. április 22. 18:48
A vonatkozó statisztikák kezdete óta soha nem költöttek még annyi pénzt fegyverekre a világ országai, mint tavaly. A sort toronymagasan az Egyesült Államok vezeti, majd Kína és Oroszország következik. Ukrajna a nyolcadik helyen áll – kormányzati kiadásainak csaknem 60 százalékát vitte el a háború. Szakértők egy része szerint szükségszerű a fegyverkezés, mások viszont eszkalációtól tartanak.
Nemzetközi Izrael elleni tüntetés volt a Yale Egyetemen
Privátbankár.hu | 2024. április 22. 17:57
A rendőrségnek kellett beavatkoznia Izrael-ellenes tüntetőkkel szemben a Yale Egyetemen hétfőn, ahol több tucat aktivistát előállítottak, miközben a New York-i Columbia Egyetem online formátumban tart előadásokat a tiltakozások miatt, valamint antiszemita megnyilvánulásokat követően.
Nemzetközi Augusztus óta többezer repülőgép tapasztalt GPS-problémát a Balti-tenger felett
Privátbankár.hu | 2024. április 22. 16:44
Az Európába tartó és onnan induló járatok ezreit érinti a feltételezett orosz rendzavarás. 
Nemzetközi Már 210 holttest került elő a gázai kórház tömegsírjából
Privátbankár.hu | 2024. április 22. 15:17
A Gázai övezet palesztin polgári védelmi hatóságai hétfőn közölték, hogy már 210 holttestet találtak a déli Khan Junisz városának fő kórházában lévő ideiglenes temetőjében.  
Nemzetközi Oroszország és Lengyelország már nukleáris fegyverekről üzenget egymásnak
Privátbankár.hu | 2024. április 22. 14:22
Oroszország hadserege megteszi a szükséges biztonsági intézkedéseket, ha Lengyelországba atomfegyvereket telepítenek - jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője.
Nemzetközi Ki mond igazat, Oroszország vagy Ukrajna?
Privátbankár.hu | 2024. április 22. 13:53
Oroszország azt állítja, hogy átvette az irányítást az ukrajnai Donyeck régióban található falu felett. Ukrajna viszont pont az ellenkezőjét állítja.
Nemzetközi A háborúba sodródástól félnek Romániában
Privátbankár.hu | 2024. április 22. 13:21
Romániában nem a megélhetéssel kapcsolatos gondok, hanem az ország háborúba sodródásának lehetősége miatt aggódnak a legtöbben - mutatta ki az INSCOP közvélemény-kutató hétfőn közzétett felmérésében.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG