1p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Ez volt az európai parlamenti (EP-) választás és az önkormányzati választás estéje, éjjele!

Ma este 7 órakor véget ért az EP-választás és az önkormányzati választás Magyarországon. Az EP-választásról hivatalos adatok csak 11 óra után érkeztek, mivel Olaszországban (az uniós országok közül utolsóként) csak ekkor ér véget a szavazás, ugyanakkor exit poll eredmények számos uniós országból már korábban jöttek. Az önkormányzati választások eredményeit pedig folyamatosan tették közzé este 7 óra után. Kövesse velünk a legfrissebb híreket, elemzéseket, véleményeket!      

Zárultak az urnák

Eredmények most még természetesen nincsenek, de az eddigi eseményeket laptársunk, az mfor korábbi hírfolyamában visszaolvashatja

Elhúzódhat a végleges eredmények megállapítása

Július közepéig is elhúzódhat az önkormányzati választások végleges eredményének megállapítása, ha minden jogorvoslati lehetőséget kihasználnak a jelöltek és jelölőszervezetek. A helyi, illetve a területi választási bizottság határozatával szemben három napon belül lehet jogorvoslattal élni a területi (vármegyei, fővárosi) választási bizottságoknál, illetve a Nemzeti Választási Bizottságnál (NVB).

A területi választási bizottságoknak és az NVB-nek is három napja van arra, hogy a fellebbezéseket elbírálják. Ezekkel a határozatokkal szemben még a Kúriához lehet fordulni ugyancsak három napig, és a bíróságnak is további nyolc napja van arra, hogy meghozza a jogerős végeredményről szóló határozatokat. (MTI)

Megszólalt Menczer Tamás

A Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója este 7 óra után rögtön a sajtó elé állt. A budapesti Bálnában arról beszélt, hogy még soha nem volt ilyen magas a részvételi arány önkormányzati vagy EP-választáson. Szerinte ez azt jelenti, hogy az emberek megértették a választás tétjét, ami szerinte "a háború vagy béke". Fél hétkor a részvételi arány 56,09 százalék volt országosan. 

Újabb részvételi adatok érkeztek - mutatjuk a térképet!

Nagyon magas a részvételi arány, és ezek még csak a fél órával a zárás előtti számok.

Tovább a teljes cikkhez »

A szavazóurnák zárása után veszítette el nagyágyúját az ellenzék

Tordai Bence 19 óra 1 perckor posztolta ki a Facebook-oldalára, hogy vasárnap kilépett a Párbeszédből.

Tovább a teljes cikkhez »

Mikor lesz meg az EP-választás eredménye?

 A szavazókörök zárása után a szavazatszámláló bizottságok elkezdik összesíteni a leadott voksokat, de a külképviseleteken és a levélben leadott szavazatok bevárása miatt az európai parlamenti választás eredményét csak később lehet megállapítani, addig csak előzetes eredményről lehet beszélni Magyarországon. A 147 külképviseleten leadott voksokat nem számlálják meg a külképviseleteken, hanem csütörtök éjfélig Magyarországra szállítják. A háromnapos jogorvoslati határidő letelte után állapítja meg az NVB alapján az EP-választás eredményét, legkésőbb június 28-án. (MTI)

Papírforma Németországban

Az első előrejelzések szerint fölényesen nyert az ellenzéki konzervatív pártszövetség a németországi európai parlamenti választáson - írja az Infostart. A konzervatív pártszövetség a szavazatok 30 százalékát szerezte meg, ami 1,1 százalékos növekedést jelent 2019-hez képest. Ugyanakkor a radikális jobboldali AfD 16,4 százalékot szerzett, 5,4 százalékkal növelve az öt évvel ezelőtti EP-választásokon szerzett szavazatinak számát. (Infostart)

Európai tradíciókról is beszélt a magyar államfő

Sulyok Tamás köszönetet mondott a szavazáson véleményt nyilvánító polgároknak, illetve a választás lebonyolításában segédkező munkatársaknak.

„Bízom abban, hogy a jövőbeni mindennapjainkban egymás kölcsönös tisztelete és megbecsülése mellett a belátás képessége is segít bennünket abban, hogy külön-külön és együtt is minden tőlünk telhetőt megtegyünk az európai és a hazai, a regionális és a helyi, a nemzeti és a nemzetiségi tradicionális értékeink védelmében”

– mondta az államfő.

Csak türelem - üzente a Nemzetközi Választási Iroda

Az NVI háza táján is tudják, hogy sokan várják nagyon az európai parlamenti választások eredményét, a honlapon közzétett emlékeztető is türelemre int:

Elkezdték számolni a levélszavazatokat is

A Nemzeti Választási Iroda vasárnap este 7 órakor megkezdte az irodához érkezett levélszavazatok felbontását és a szavazólapok számlálását is. Levélben a sem magyarországi, sem más uniós lakóhellyel nem rendelkező magyar választópolgárok szavazhattak az EP-listákra, 50 ezer levélszavazat érkezett vissza. (MTI)

Megszólalt Magyar Péter

A Tisza Párt alelnöke az eredményekkel kapcsolatban nem akart jóslásokba bocsátkozni, de kijelentette, hogy másfél hónapos a pártjuk, aminek mindössze 19 tagja van, nulla állami pénzt kaptak, pár ezer önkéntesük pedig ingyen dolgozott, így bármilyen eredményt is érnek el, az „világraszóló lesz”. További részleteket itt olvashat!

Róna Péter (Jobbik–Konzervatívok): meglepetés lenne, ha bejutánk az EP-be

A Jobbik–Konzervatívok európai parlamenti (EP-) listavezetője szerint meglepetés lenne, ha bejutnának az EP-be. Róna Péter erről az ellenzéki párt vasárnapi budapesti eredményváró rendezvényén, az este hét órai urnazárást követően tartott sajtótájékoztatón beszélt az MTI kérdésére. „Csodák talán vannak” – tette hozzá, köszönetet mondva aktivistáik kampányban nyújtott „elképesztő mennyiségű” munkájáért. Róna Péter hangsúlyozta: a jövőben a Jobbik „politikai vonalának” fejlesztésén dolgozik.

Gyöngyösi Márton pártelnök arról beszélt: egyenlőtlen feltételek mellett zajlott a kampány, amelynek során három jelenség befolyásolta „végzetesen” az eredményt.

Elsőként az Állami Számvevőszék bírságát említette, amelyet minden, az 2022-es összefogásban részt vevő ellenzéki pártra kiszabtak, de csak a Jobbiktól vontak le, így lehetetlenítve el kampányuk finanszírozását.

A pártelnök szerint „elképesztő médiaellenszélben” kellett megmérettetniük magukat, és az is kiderült, hogy „a magát függetlennek nevező balliberális sajtó” valójában pártérdekeket szolgált. Kivételt szerinte ez alól a közmédia jelentett, amely hosszú idő után ismét megrendezte az EP-listavezetők vitáját.

A politikus azt is nehezítő körülményként említette, hogy Magyar Péter és pártja, a Tisza Párt megjelenésével a megmérettetés európai parlamenti választásból a 2026-os országgyűlési választás előfutamává vált. Hozzátette: voltak ugyan olyan jobbikosok, akik – pártjuktól erőforrást elvonva – szerepet vállaltak Magyar Péter kampányában, de nagyon világossá kívánják tenni, hogy a két szervezet között „semmiféle átjárás és semmiféle átfedés nincs”.

A Jobbik, bármi is legyen a mostani választások eredménye, soha nem fogja feladni, mindig egy jobbközép, konzervatív alternatívát fog kínálni a Fidesz politikájával szemben – jelentette ki Gyöngyösi Márton.

(MTI)

Karácsony Gergely rengeteg szeretetet kapott

Nem sokkal az urnazárás után az alábbit posztolta a főpolgármester:

Itt az első magyar EP-mandátumbecslés

A 21 Kutatóközpont június 6. és 8. között készített felmérést.

Tovább a teljes cikkhez »

A Momentum EP-képviselője biztos a jó szereplésben

Optimistán várja a választási eredményeket és biztos pártja jó szereplésében a Momentum elnöke, európai parlamenti (EP-) listavezetője. Donáth Anna vasárnap, az urnazárás után Budapesten újságíróknak azt mondta, büszke a Momentumra, mert annak tagjai az elmúlt hetekben kemény munkát végeztek.

Az ellenzéki politikus pártja eredményváró rendezvényén közölte, nem lehet elvenni azt a munkát, amit a Momentum elvégzett, ez önmagában érték, azáltal is jobb hely lett az ország. Hozzátette: a Momentum elsődleges célja a liberális demokrácia helyreállítása. A választás pedig a demokrácia ünnepe, ugyanis nem mindenkinek van megadva az a lehetőség, hogy demokratikus döntési jogával éljen – mondta.

Donáth Anna azt is elmondta, a közvélemény-kutatások számaival már nem foglalkozik, mert a kampány nem erről szól. A lényeg az, hogy a nap végén hányan mennek el szavazni – tette hozzá. Közölte, az elmúlt hetekben elképesztő mennyiségű visszajelzést kapott olyan helyekről is, ahonnan korábban nem, úgyhogy „nagyon optimistán” várja az estét. Szerinte több százezren lesznek olyan emberek, akik a Momentum által kínált liberális ajánlatra szavaznak. Ez pedig akkor is érték, ha az eredmény ma valami olyasmit fog mutatni, amit korábban nem gondoltak volna.

Donáth Anna a részvételi adatokat úgy kommentálta, a Momentum és mások is jól mozgósítottak. Nagyra értékeli – mondta –, mennyien megmozdultak és éltek a demokratikus jogaikkal, mert minden nap meg kell küzdeni a demokráciáért. Elmondta, az eredmények érkezéséig körbejárja a fővárosi polgármesterjelöltjeik kampányközpontját.

(MTI)

Orbán Viktor megnémult?

A Telexnek a Fidesz sajtósa azt mondta, a miniszterelnök nem fog kiállni a közönség elé.

Tovább a teljes cikkhez »

Tarolt a populista jobboldal a szomszédban

A radikális jobboldali, ellenzéki Szabadságpárt a voksok 27 százalékát szerezhette meg az európai parlamenti választáson az exit pollok szerint, ami 9,8 százalékpontos plusz 2019-hez képest. További részleteket itt olvashat!

Magyar Péter támogatása sem volt elég?

Békéscsabán a jelenlegi polgármester nyerésre áll.

Tovább a teljes cikkhez »

Itt az első összeurópai mandátumbecslés, ez lenne Brüsszel elfoglalása?

Sok helyről jeleznek jobboldali előretörést, de mire lesz ez elég az Európai Parlamentben?

Tovább a teljes cikkhez »

A szélsőjobb a vártnál jobban vezethet Franciaországban

Az Európai Parlament által közzétett becslés Franciaországra a következő:

  • Nemzeti Tömörülés, Marine Le Pen pártja: 31,5%
  • Renaissance, Emmnauel Macron pártja és társai: 15,2%
  • A szocialisták és a Place Publique listája: 14%

(The Guardian)

Az, hogy a maga 81 képviselőjével a második legnagyobb európai parlamenti delegációval rendelkező Franciaországban melyik párt végez majd az élen, szinte az EP-választási kampány kezdete óta biztosra vehető volt. A közvélemény-kutatások kivétel nélkül azt a Nemzeti Tömörülést (Rassemblement National, RN) hozták ki győztesnek, amely a 2019-es és 2014-es európai parlamenti voksolást is megnyerte. Ami viszont sokkolónak hathat, az az előny, amivel a Marine Le Pen vezette, szélsőjobboldali, bevándorlásellenes és euroszkeptikus párt az élen végezhet - írja a Mérce.

Nyerésre áll az MKKP társelnöke, Kovács Gergely

Rendkívül alacsony, 1,82 százalékos feldolgozottság mellett a 12. kerületben egyelőre Kovács Gergely 51,2 százalékkal vezeti a ranglistát, a második helyezett a Fidesz-KDNP jelöltje, Fonti Krisztina 40,05 százalékkal.

Veszprémben fideszes maradhat a polgármester

Veszprémben 30 százalékos feldolgozottságnál nagy fölénnyel vezet Porga Gyula (Fidesz, 47,92 százalék), megelőzve az ellenzék által támogatott Hartmann Ferencet (28,29 százalék), valamint Adamecz Zoltánt (Együtt Veszprémért, 17,4 százalék). Porga Gyula 2010 óta polgármester a bakonyi településen.

A konzervatív Néppárt vezethet Spanyolországban

Becslések szerint a konzervatív PP áll az élen Spanyolországban:

  • Alberto Núñez Feijóo ellenzéki konzervatív Néppárt (PP): 32,4%
  • Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök szocialista pártja (PSOE): 30,2%
  • A szélsőjobboldali Vox párt: 10,4%

Spanyolországban a jobboldal arra törekedett, hogy az európai parlamenti választást népszavazássá alakítsák Sánchezről. A szavazás előtt a közvélemény a miniszterelnök feleségét, Begoña Gómezt érintő botránysorozatra összpontosult, aki ellen korrupcióval és befolyással üzérkedéssel kapcsolatos vádak miatt nyomoznak, amelyeket Sanchez politikai indíttatásúnak és teljesen alaptalannak minősített. (The Guardian)

Örsi Gergely padlógázzal startolt

A II. kerületben a regnáló polgármester, az ellenzék által támogatott Örsi Gergely magabiztosan vezet 70 százalékkal a fideszes Dombi Rudolf (28 százalék) és a Mi Hazánk jelöltje, Babcsány Dávid előtt (1,69 százalék). A feldolgozottság még nagyon alacsony, 1,35 százalék.    

Nem lesz meglepetés Érden

A 2019-ben összellenzéki jelöltként győztes Csőzik Lászlónak nem kell aggódnia, ugyanis 22,92 százalékos feldolgozottság mellett nagyon vezet, 60,7 százalékos fölényétől messze elmarad a második helyezett fideszes jelölt, Kardosné Gyurkó Katalin által elért 32,76 százalék.

Macron feloszlatja a nemzetgyűlést, előrehozott választásokat ír ki

Emmanuel Macron francia elnök bejelentette, hogy feloszlatja a nemzetgyűlést, és törvényhozási választásokat ír ki június 30-ára és július 7-ére.

Botka Lászlót nem lehet megverni

A baloldali politikus, aki 2002 óta vezeti a Tisza-parti várost, a voksok 67,82 százalékát szerezte meg eddig (56 százalékos feldolgozottság), utcahosszal megelőzve a fideszes Fülöp Lászlót (24,09 százalék) és a Mi Hazánk jelöltjét, Timár Tamást (4,97 százalék).

Marine Le Pen örül Macron döntésének

Marine Le Pen, a francia EP-választásokat az előzetes eredmények szerint 31,5 százalékos eredménnyel fölényesen megnyerő Nemzeti Tömörülés vezetője üdvözölte Emmanuel Macron francia elnök döntését, hogy az eredmények fényében feloszlatja a nemzetgyűlést, és előrehozott választásokat ír ki.

 

Árad a Tisza Budapesten?

A feldolgozottság ugyan még nagyon alacsony (1 százalék), de ez alapján a Fidesz-KDNP 12, a Tisza Párt 10, a Párbeszéd-Zöldek-DK-MSZP 5, a Vitézy Dáviddal Budapestért- LMP-Zöldek 4, az MKKP 2  képviselői helyet szerezhet a fővárosi képviselő-testületben.       

Kikapott Magyar Péter jelöltje

Nem volt elegendő Békéscsabán a Tisza Párt hátszele.

Tovább a teljes cikkhez »

Von der Leyen már ünnepel

Az Európai Bizottság elnöke még öt évre készül az Unió élén.

Tovább a teljes cikkhez »

Szegeden Botka László, Veszprémben Porga Gyula már pezsgőzhet

Mindketten ugyanis már megnyerték a választást. További részleteket itt olvashat

Kelemen Hunor bízik az 5 százalék fölötti RMDSZ-eredményben

Abban bízunk, hogy az RMDSZ öt százalék fölötti eredményt ér el az európai parlamenti választásokon – mondta Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke vasárnap este Kolozsváron a szövetség eredményváró gyűlésén.

A szövetségi elnök a romániai urnazárást követően az EP- és a vele együtt megtartott helyhatósági választásokat értékelve elmondta: az exit poll-adatok „szép kerek számot”, öt százalékot mutatnak. Szerinte ez azt jelenti, hogy van közel 500 ezer szavazat, és az RMDSZ abban bízik, hogy félmillió felett lesz a szavazatszám.

A helyhatósági választások kapcsán elmondta: a szövetség szavazatszámlálása szerint az RMDSZ meg tudja őrizni eddigi mintegy kétszáz polgármesterét és a négy megyei tanácselnöki mandátumot, valamint bíznak a marosvásárhelyi és a szatmárnémeti győzelemben is.

(MTI)

Lesöpörték a Fidesz jelöltjét Érden

Nagyot nyert a jelenlegi polgármester.

Tovább a teljes cikkhez »

Gigantikus fölénnyel sepert be az ellenzék egy budai kerületet

A II. kerület regnáló polgármester, az ellenzéki összefogás jelöltje, Örsi Gergely a voksok 70 százalékát szerezte meg a jelenlegi adatok szerint.

Fej-fej mellett a jelöltek az I. kerületben

Hosszú várakozás után az I. kerületből is elkezdtek jönni az adatok. A jelenlegi polgármester, az ellenzéki összefogás jelöltje, Váradiné Naszályi Márta a voksok 45 százalékát, a fideszes Böröcz László 41 százalékot kapott, az MKKP-s jelölt, Nánásiné Abonyi Gyöngyi 14 százaléknál jár (25 százalékos feldolgozottság).   

Egy miniszterelnök már belebukott az EP-választás eredményébe

Könnyek között jelentette be, hogy hétfőtől már csak ügyvezetőként marad a helyén.

Tovább a teljes cikkhez »

Orbán Viktor kezdhet aggódni: itt vannak az EP-választás eredményei

Csak 12 százalék a különbség a Fidesz és a Tisza között, de mi lett a DK-val és a többiekkel?

Tovább a teljes cikkhez »

Az V. kerület a Fidesz kezében maradt

Hiába próbálkozott az ellenzéki hátszéllel Juhász Péter. 

Tovább a teljes cikkhez »

Orbán Viktor meggondolta magát?

Bár a Fidesz sajtósai korábban másként tájékoztattak, de most úgy tűnik, mégis beszélni fog Orbán Viktor kormányfő.

Fordulat az I. kerületben

A fideszes Böröcz László átvette a vezetést (44 százalék). A jelenlegi polgármester, az ellenzéki összefogás jelöltje, Váradiné Naszályi Márta a voksok 42 százalékát, az MKKP-s jelölt, Nánásiné Abonyi Gyöngyi 14 százaléknál jár (44 százalékos feldolgozottság).   

Fordulat: elviszi a Fidesz Salgótarjánt

2014 óta baloldali volt a városvezetés, ennek most vége.

Tovább a teljes cikkhez »

Csehországban is az ellenzék sikerét hozta az EP-választás

Az ellenzéki Elégedetlen Polgárok Akciója (ANO) nyerte meg az európai parlamenti (EP-) választást Csehországban – közölte a voksolásért felelős Cseh Statisztikai Hivatal vasárnap este Prágában. A végeredmény szerint az Andrej Babiš volt kormányfő által vezetett mozgalom megszerezte a szavazatok 26,14 százalékát, és a jövőben hét képviselője lesz az EP-ben, eggyel több, mint eddig. A második helyen a Spolu kormánykoalíció (ODS, TOP 09, KDU-CSL) 22,27 százalékkal hat mandátumot szerzett, kettővel kevesebbet, mint öt éve.

A kormánykoalícióhoz tartozó Polgármesterek és Függetlenek (STAN) 8,70 százalékkal egyről kettőre emelte képviselői számát, akárcsak a parlamenten kívüli Cseh- és Morvaország Kommunista Pártja (KSCM), amely kisebb tömörülésekkel koalícióban indulva 9,56 százalékot kapott, s ezzel két mandátumot mondhat a magáénak az eddigi egy helyett. A kormánykoalíciós Cseh Kalózpárt 6,2 százalékos eredménnyel az eddigi három helyett csak egy képviselőt küldhet ezután az EP-be, az ellenzéki Szabadság és Közvetlen Demokrácia (SPD) párt 5,73 százalékot kapott, és a korábbi kettő helyet csak egy mandátummal fog rendelkezni. Két képviselői helyet szerzett még 10,26 százalékos támogatással a parlamenten kívüli Motoristé-Prísaha mozgalom.

A csehországi EP-választáson az idén az arra jogosultak 36,45 százaléka vett részt, ami rekord. Öt éve a részvétel 28,72 százalékot tett ki.

A legutóbbi, öt éve megtartott európai parlamenti választáson az ANO mozgalom hat mandátumot, a Spolu koalíció akkor még külön-külön induló három pártja együtt nyolc mandátumot szerzett (ODS 4, TOP 09 és a KDU-CSL kettő-kettő), míg a Cseh Kalózpárt három, az SPD pedig két képviselőt küldhetett az Európai Parlamentbe. Egy-egy képviselői hely akkor a Polgármesterek és Függetlenek (STAN) pártnak, valamint a kommunista pártnak jutott.

(MTI)

Fidesz: 43,8, Tisza:30,5

Így áll az EP-választás a szavazatok 70 százalékának összeszámlálása után. A kormánypárt 1 millió 293 ezer (11 mandátum), az alig néhány hónapos Tisza Párt 901 ezer szavazatot (7 mandátum) kapott. Az MSZP-DK-Párbeszéd-Zöldek 8,3 (2 mandátum), a Mi Hazánk 6,8 százalékon (1 mandátum) áll. A Momentum és az MKKP 3,5 százaléknál tart, így valószínűleg nem éri el sz 5 százalékos bejutási küszöböt.   

Ha Budapesten múlik, még nagyobbat bukhat a Fidesz, Magyar Péterék ott lihegnek a nyakukban

A fővárosban fej-fej mellett a két lista, és ott még kevesebb szavazatot számoltak meg.

Tovább a teljes cikkhez »

Bukta a Fidesz Szolnokot

A szavazatok 100 százalékos feldolgozottságánál eldőlt, nyert az összellenzéki jelölt: Györfi Mihály MSZP-s alpolgármester a voksok 39,9 szerezte meg, legyőzve a jelenlegi polgármestert, a fideszes Szalay Ferencet, aki a szavazatok 38,68 százalékával a második helyen végzett. A különbség kevesebb mint 400 szavazat. 

Szolnokon 7 jelölt szállt ringbe a polgármesteri posztért, Györfi Mihály az egyesült ellenzéki jelöltként indult, csak az LMP nem támogatta. Ahogy arról laptársunk korábban beszámolt, a vármegyeszékhelyen öt éve is nagyon szoros volt az eredmény, akkor a várost 2006 óta vezető Szalay Ferenc 48,9-47,8 százalék arányban verte meg az akkori összellenzéki jelöltet.

„Stop” üzenetet küldene Brüsszelbe Orbán Viktor

Rövid beszédet mondott a magyar kormányfő az EP- és önkormányzati választások éjszakáján.

Tovább a teljes cikkhez »

500 alá csökkent a szavazatkülönbség Vitézy Dávid és Karácsony Gergely között

Még nem volt ilyen kicsi a különbség, 89,07 százalékos feldolgozottságnál Vitézy Dávidnak 47,5, Karácsony Gergelynek 47,42 százaléka van.

Megszólalt Magyar Péter: ez Orbán Viktorék Waterlooja

Egy korszak lezárult, és a jövő elkezdődött Magyarországon, mondta Magyar Péter az EP- és önkormányzati választások után tartott beszédében. Ez az orbáni hatalomgyárnak a Waterlooja, a vég kezdete, tette hozzá a Tisza Párt alelnöke. Szerinte politikai földindulás szemtanúi lehetünk, amelyben szembenállt egymással például igazság és hazugság, Nyugat és Kelet.

Óbudán nem jött össze a visszavágó a Fidesznek - még jobban kikaptak

Megint elbukott Bús Balázs a 3. kerületben, Kiss László marad a polgármester.

Tovább a teljes cikkhez »

Visszavette az I. kerületet a Fidesz

A fideszes Böröcz László továbbra is vezet (45,6 százalék). A jelenlegi polgármester, az ellenzéki összefogás jelöltje, Váradiné Naszályi Márta a voksok 41,09 százalékát szerezte meg, az MKKP-s jelölt, Nánásiné Abonyi Gyöngyi 13,3 százaléknál jár. Mivel a feldolgozottság már 87,5 százalék, Böröcz Lászlótól már aligha lehet elvenni a győzelmet az I. kerületben.

Tovább erősödik "Brüsszel", a Néppárt még javít is eredményén

A szavazatok több mint negyedét zsebelik be az EPP pártjai, és még a tiszások is oda tartanának.

Tovább a teljes cikkhez »

Dobrev Klára több szavazatra számított

Egyetlen baloldali, szociáldemokrata erőnek nevezte a három baloldali párt összefogását Gyurcsány Ferenc, Dobrev Klára pedig csalódást keltőnek nevezte az eredményt.

Tovább a teljes cikkhez »

Így áll most az EP-választás

92 százalékos feldolgozottságnál az állás: Fidesz-KDNP 44,3 (11 mandátum), Tisza 29,9 (7 mandátum), Dk-MSZP-Párbeszéd-Zöldek 8,2 (2 mandátum), Mi Hazánk 6,7 (1 mandátum), Momentum: 3,7, MKKP: 3,6 százalék. Utóbbi két párt nem jutott mandátumhoz, mivel nem érte el az 5 százalékot.

Toroczkai László az AfD-t nevezte meg első számú tárgyalópartnernek

A radikális jobboldali vezető szerint minél hamarabb ki kell utazniuk Brüsszelbe.

Tovább a teljes cikkhez »

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Nemzetközi Radarokat és raktárakat is szétlőttek az oroszok
Privátbankár.hu | 2024. július 22. 19:38
Csehország további lőszerszállítmányokat ígért Ukrajnának.
Nemzetközi Kamala Harris: Joe Biden 3 év alatt többet tett a hazáért, mint sok elnök, aki két ciklust vitt
Privátbankár.hu | 2024. július 22. 18:06
Az amerikai alelnök és a várható demokrata elnökjelölt az elnököt és az olimpiára induló amerikai sportolókat méltatta.
Nemzetközi A kisegér és az elefántok - valami nem stimmel Orbán Viktor békemissziójával?
Privátbankár.hu | 2024. július 22. 17:24
Értjük mi, hogy legyen béke, csak éppen milyen? Van erről bármilyen elképzelése a magyar diplomáciának és a magyar miniszterelnöknek? Nem úgy tűnik.        
Nemzetközi Begyújtotta a rakétákat Giorgia Meloni
Privátbankár.hu | 2024. július 22. 16:44
Az európai és nemzetközi kihívásokról egyeztetett Giorgia Meloni az Európai Tanács következő elnökével.
Nemzetközi Ezt mondták Biden visszalépéséről a Kremlben: semmi különös
Privátbankár.hu | 2024. július 22. 15:45
Nem kiemelt téma az orosz politikai napirenden Joe Biden amerikai államfő visszalépése az elnökválasztásban való részvételtől - jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője hétfőn újságíróknak.
Nemzetközi Michelle Obama happolhatja el Kamala Harris elől az elnökjelöltséget?
Privátbankár.hu | 2024. július 22. 14:28
Erre is választ adott főszerkesztőnk, Csabai Károly a Trend FM hétfő reggeli műsorában, amelynek egyik blokkja aligha szólhatott volna másról, mint Joe Biden vasárnap esti visszalépéséről. A másik meg az új Európai Parlament múlt heti megalakulásáról, azon belül is arról, mit jelenthet Ursula von der Leyen újraválasztása az Európai Bizottság élén. Most meg-, illetve visszahallgathatja a beszélgetést.
Nemzetközi Putyinra rávágtak újabb hat hónapot és a magyar kormány is megszavazta
Privátbankár.hu | 2024. július 22. 13:38
Az Európai Tanács hat hónappal meghosszabbította hétfőn az Oroszország elleni korlátozó intézkedéseket - jelentette be az európai uniós testület közleményben.
Nemzetközi Plusz 50 millió dollár, ennyi jött azonnal a demokratáktól, ahogy kiszállt Biden
Privátbankár.hu | 2024. július 22. 13:17
De ez még kevés, jóval több kell.
Nemzetközi Ezt Szijjártó Péter benézte? - nyolc EU-tagállam szorgalmazza a szíriai politika újragondolását
Privátbankár.hu | 2024. július 22. 10:58
Nyolc EU tagállam felszólította az EU-t, hogy „vizsgálja felül és értékelje át" a Szíriával kapcsolatos megközelítését, a nyolc között nincs ott Magyarország. Az EU külügyminiszterei hétfőn megbeszélést folytatnak a Közel-Kelet helyzetéről.
Nemzetközi Mit szóltak Biden búcsújához?
Privátbankár.hu | 2024. július 22. 10:28
A világ számos országának államfője vagy miniszterelnöke dicsérte Joe Bident, miután kiderült, hogy nem indul az USA elnöki mandátumáért.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG