Részvény / Deviza / Áru
Részvény / Deviza / Áru A Közel-Keletről repülnek a dollármilliárdok a Boeinghez
Privátbankár.hu | 2011. november 14. 16:07
Soha nem kapott még akkora megrendelést a Boeing egy vevőtől, mint most. Az Egyesült Arab Emirátusok légitársasága az Emirates Airline of Dubai 18 milliárd dollárért rendelt 50 Boeing 777-300-as óriásgépet. A megrendelés értéke még tovább nőhet.
Részvény / Deviza / Áru Magyar Telekom: viszlát Amerika!
Privátbankár.hu | 2011. november 14. 15:17
A Magyar Telekom kezdeményezi az Amerikai Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeleténél a részvényei, és amerikai letéti részvényei regisztrációjának megszüntetését. Pont egy éve vezették ki a New York-i tőzsdéről a Magyar Telekom részvényeket. Most már jelenteniük sem kell nekik.
Részvény / Deviza / Áru Egyhavi pénzzel tartozik Szíria az INA olajtársaságnak
Privátbankár.hu | 2011. november 14. 13:17
Nem kapta meg a szeptemberi pénzét a horvát INA Szíriától - tájékoztatott a MOL. A horvát olajtársaság ma jelenti be a további részleteket. Úgy tudni más olajtársaságok is gondban vannak a forrongó közel-keleti országban.
Részvény / Deviza / Áru Kiengedte a gőzt a BÉT: 7% felett erősödött az OTP
Privátbankár.hu | 2011. november 11. 18:11
A Fitch Ratings elemzése nem befolyásolta a BÉT-et, hiszen azt a pénteki zárás után tették közzé. A pesti parkett "kieresztette a gőzt", a lendület nap végére sem fogyott, száguldott az OTP.
Részvény / Deviza / Áru Rengeteg saját részvényt vett a Richter, a bónuszprogramra hivatkoznak
Privátbankár.hu | 2011. november 11. 14:25
A gyógyszergyár délelőtt 186 374 darab saját részvényt vásárolt az Unicredit Bankon keresztül. Az akciót kereskedésen kívül bonyolították, az ár részvényenként 36 066 forint volt. A Richter azt közölte, hogy a dolgozók jutalmazására szolgáló bónuszprogramhoz kellettek a papírok. A hatalmas mennyiség azonban másra is utalhat.
Részvény / Deviza / Áru Elcsendesedtek a tőzsdék, alig lesz kereskedés a Wall Streeten
Privátbankár.hu | 2011. november 11. 12:25
Visszatért a nyugalom a piacokra a két nappal ezelőtti pánikhangulat után, mert belátható közelségbe került a politikai átalakulás Görögországban, és Olaszországban. A befektetők bíznak a rendezésben. Amerikában, és Kanadában ma Colombus-napja van, ezért rendkívül alacsony forgalom várható, a kötvénypiac zárva marad, de makroadatot közölnek. Idehaza megnyugodott a forint piaca. (A cikk folyamatosan frissül.)
Részvény / Deviza / Áru Saját részvénnyel jutalmazza legjobb munkatársait a Richter
Privátbankár.hu | 2011. november 11. 10:02
A Richter Gedeon Nyrt 7 710 db saját részvényt vásárolt tőzsdén kívüli forgalomban, amit bónuszprogramjához kíván felhasználni. A társaság sajátrészvény-állománya 2011. november 11-én 13 848 darab, csoportszinten 24 398 darab.
Részvény / Deviza / Áru Új bermudai nagytulajdonosa van az E-Starnak
Privátbankár.hu | 2011. november 11. 08:45
Az E-Starhoz érkezett bejelentés szerint egy Bermudán bejegyzett befektetési alap került 5 százalék fölé a társaságban, így 4-re bővült a nagytulajdonosok száma. A cég maga is vette részvényeit csütörtökön.
Részvény / Deviza / Áru Rába-részvényesek, irány az Unicredit!
Privátbankár.hu | 2011. november 10. 18:45
A Rába részvények felvásárlása november 11-én indul és 30 napon át tart. A felvásárlási ajánlati idő alatt a részvénytulajdonosok eladási szándékukról az UniCredit Bank 80 fiókjában tehetnek nyilatkozatot – írja a PSZÁF. Az MNV szerint kifejezetten kedvező az állam ajánlata.
Részvény / Deviza / Áru Gyanúsított lett Hernádi Zsolt a Sanader-perben
Privátbankár.hu | 2011. november 10. 17:39
A korábbi horvát miniszterelnök Ivo Sanader elleni vesztegetési ügy gyanúsítottjaként nevezte meg ma a horvát ügyészség Hernádi Zsoltot a Mol elnök-vezérigazgatóját. A Mol továbbra is tagadja a vádat. Sanader korrupciós vádjait összevonták, most két vádat tárgyalnak együtt.
Részvény / Deviza / Áru Ajánlja az Erste a Richtert
Privátbankár.hu | 2011. november 10. 15:32
Ígéretes képet mutat a Richter grafikonja az Erste befektetési csapata szerint. Úgy vélik a piacon uralkodó negatív hangulat ellenére, a gyógyszerpapír tovább emelkedhet az oldalazás végeztével.
Részvény / Deviza / Áru Osztrák vezető a BÉT élén
Privátbankár.hu | 2011. november 10. 15:18
A bécsi tőzsde vezérigazgatóját, Michael Buhlt választotta a Budapesti Értéktőzsde új elnökévé az igazgatóság.
Részvény / Deviza / Áru Szünetel a hiszti a tőzsdéken, de baj van a magyar piacon
Privátbankár.hu | 2011. november 10. 13:34
Folytatódott az emelkedés a részvénypiacokon miután megnevezték az új görög kormányfőt, és a befektetők bíznak az olasz helyzet rendeződésében. Sokat dobott a hangulaton, hogy 7 havi mélypontra esett az amerikai friss munkanélküliek száma. Az euró erősödik, emelkedik a Wall Street, viszont megint gyengül a forint. Az OTP tovább zuhant. (A cikk folyamatosan frissül)
Részvény / Deviza / Áru Elült a vihar a tőzsdén: új tagok az igazgatóságban
Privátbankár.hu | 2011. november 10. 11:50
A szeptemberi vihar után pozitív irányba fordult az osztrák főtulajdonosok és a hazai brókercégek közötti viszony, a Privátbankár információi szerint a ma délutáni közgyűlésen bővítik az igazgatóságot, és alelnöki pozíciót kap Szécsényi Bálint, az Equilor ügyvezetője.
Részvény / Deviza / Áru Még nem heverte ki az Egis a törvénymódosítást
Privátbankár.hu | 2011. november 10. 10:56
Az Egis Gyógyszergyár a július-szeptemberi időszakban 2,06 milliárd forintos nyereséget ért el, amely 26 százalékkal alacsonyabb az előző év azonos időszaki értéknél, az adatok szerint a cég még nem heverte ki a hazai gyógyszerpiaci szabályozást.
Részvény / Deviza / Áru Túl az idei első 1 millió eurón: felpörgött a Graphisoft
Privátbankár.hu | 2011. november 10. 09:56
Az egyetlen magyar cég, mely szobrot állít Steve Jobsnak tavaly ilyenkor még 86 ezer euró adózott eredményt tudott felmutatni, idén ez már több mint 1 millió euró. Jól megy a Graphisoftnak.
Részvény / Deviza / Áru Rájár a rúd a Magyar Telekomra
Privátbankár.hu | 2011. november 10. 09:46
A bevételek elmaradása, a telekomadó, a végkielégítések, a vizsgálattal kapcsolatos költségek miatt a Magyar Telekom nyeresége a harmadik negyedéveben 13,3 milliárd forintra csökkent.
Részvény / Deviza / Áru Elvérzett Amerika, Olaszország nagy bajban
Privátbankár.hu | 2011. november 10. 07:49
Olaszország egyre nagyobb bajban, csúcson - a magyar szint felett - a CDS-felára és a 10 éves kötvényhozamok is. A Wall Street kivérzett, míg Berlusconi lemondására először erősödtek a vezető indexek, addig a tegnapi zárásra jelentősen romlott a hangulat: 3% felett zuhant a Dow és az S&P 500-as index is
Részvény / Deviza / Áru Csúnya zakót kaptak a piacok, idehaza kiütötték az OTP-t
Privátbankár.hu | 2011. november 9. 17:45
Az Olaszországgal kapcsolatos félelmek miatt világszerte esnek a tőzsdék, és nagyot zuhant az euró. A magyar parketten elszakadt a cérna, az OTP 3000 forint alá került, az eurót jegyezték 311 forinton is. A forintot gyengítette a pletyka, hogy még ma leminősíthetik Magyarországot. Ez egyelőre elmaradt.
Részvény / Deviza / Áru IPO-lázban égnek az amerikaiak a Groupon-rally óta
Privátbankár.hu | 2011. november 9. 15:45
Miután a Groupon-kibocsátás óriási siker lett, és az utóbbi hetekben általában is emelkedtek a tőzsdei árfolyamok, hirtelen nagyon sokan szeretnének sürgősen részvényt kibocsátani Amerikában. Ugyanakkor népes az óvatosak vagy pesszimisták tábora is, akik szelektálnak a papírok között.
Részvény / Deviza / Áru Melyik lesz a következő csőd, a Goldman Sachsé vagy a Morgan Stanleyé?
Privátbankár.hu | 2011. november 9. 13:15
A világvége-jóslatairól ismert Nouriel Roubini ezúttal azzal riogat, hogy az MF Global amerikai brókercég csődje csak az első a sorban, és olyan nagyágyúk követhetik, mint a Goldman Sachs vagy a Morgan Stanley. A recessziót pedig változatlanul W alakúnak látja.
Részvény / Deviza / Áru Kicsöng: 5% felett az állami részesedés az MTelekomban
Privátbankár.hu | 2011. november 9. 08:21
Az állami tulajdoni hányad a Magyar Telekomban elérte a bejelentési kötelezettséggel bíró 5 százalékot. Hasonló bejelentést tett egy másik tőzsdei társaság is - a nyugdíjvagyon miatt nőtt az állami részesedés
Részvény / Deviza / Áru Felbőgtek a motorok a BÉT-en: közel 28%-os pluszban a Rába
Privátbankár.hu | 2011. november 8. 17:38
A tegnapi mínuszok után ma korrigáltak a vezető részvények a pesti parketten, de a nap egyértelmű győztese a Rába volt, mely az állam célkeresztjébe került.
Részvény / Deviza / Áru Buszok helyett tűzoltóautókat fog gyártani a Rába?
Eidenpenz József | 2011. november 8. 16:10
Autóbuszgyártást jelenleg nem lehet gazdaságosan végezni Magyarországon, mert kicsi a hazai kereslet. Az államosított Rábának ugyanakkor megérheti kisebb összeszerelő üzemet működtetni vagy olyan speciális járműveket gyártani, mint például a tűzoltóautók.
Részvény / Deviza / Áru Nagyon ciki: évtizedek óta hazudott az Olympus
Privátbankár.hu | 2011. november 8. 16:09
Példátlan csalássorozatra derült fény a BBC tudósítása szerint. A csaknem százéves japán Olympus cég évtizedek óta hamisítja a mérlegét. A korábbi vezérigazgatót ki is rúgták amikor ezt számonkérte. A vállalat részvényei hetek óta szabadesésben vannak.
Részvény / Deviza / Áru Lemond Silvio Berlusconi
Privátbankár.hu | 2011. november 8. 11:35
Az olasz kormányfő irodája este nyolckor bejelentette, hogy Silvio Berlusconi lemond a hivataláról amint a szenátus elfogadja a költségvetési kiigazító intézkedéseit. Délután elvesztette abszolút többségét a római parlamentben bár a tavalyi költségvetést elfogadták a képviselők. Elemzők szerint nagy baj van az olasz gazdasággal. A görög miniszterelnökkel együtt bukott, így pár napon belül már két vezéráldozata van az európai adósságválságnak. (A cikk folyamatosan frissül)
Részvény / Deviza / Áru Várakozásokon felüli eredményt produkált a Richter
Privátbankár.hu | 2011. november 8. 10:28
A Richter eredménye 20,6 milliárd forint volt a harmadik negyedévben, ami 5,9 százalékos növekedés, és így sokkal jobb, mint az elemzők várakozásai, akik általában csökkenést vártak a cégtől. A részvény ennek ellenére gyengélkedik a tőzsdén.
Részvény / Deviza / Áru CSI Sanghaj: új indexek a láthatáron
Privátbankár.hu | 2011. november 8. 08:25
Három új tőzsdeindexet indít Kína: a kedden debütáló indexek közül kettő iparág-specifikus, a harmadik pedig a CSI 500 egy jövőbeli alindexe - közölte az indexek felállításáért és menedzseléséért felelős China Securities Index Co (CSI).
Részvény / Deviza / Áru Törióra: a görögökből és a rómaiakból feleltek a piacok
Privátbankár.hu | 2011. november 7. 20:11
Az egész napos csapkodás után ismét gyengülnek a tőzsdék este. A feszültséget az okozza, hogy több európai országban is kritikus szintre erősödött a politikai bizonytalanság a már régóta ismert makrogazdasági problémák mellett. A befektetők most már legalább annyira aggódnak Olaszország miatt, mint korábban a görögök miatt.
Részvény / Deviza / Áru BÉT: mozgalmas nap sok mínusszal, emelte a tétet a Rába
Privátbankár.hu | 2011. november 7. 17:47
A Rába utolsó záróárához képest (621 ft) maximum 40%-kal lehet magasabb vételi ajánlatot benyújtani. A BÉT-en a vezető részvények mínuszban zártak, a nyugdíjreform viszont meglökte a forgalmat
Részvény / Deviza / Áru Nagyon szereti a Molt a KBC Securities
Privátbankár.hu | 2011. november 7. 16:50
Vételre ajánlja a KBC Securities a Mol részvényeit, ezen kívül a régiós cégek közül az OMV-t, a Petromot és a PKN Orlent is.Ha azonban romlik a gazdaság helyzete, az általuk készített stresszteszt szerint a Mol is szenvedni fog.
Részvény / Deviza / Áru Tőzsdézett ma a nyugdíjvagyonnal a magyar állam
Privátbankár.hu | 2011. november 7. 13:45
Hatalmas átkötések miatt ugrott meg a BÉT forgalma, de az első látszat ellenére nem az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) értékesíti a magán-nyugdíjpénztári vagyon átruházásával hozzá került részvényeket, pusztán technikai jellegű ügyletekről volt szó – írja a KBC Securities.
Részvény / Deviza / Áru Az állam a titokzatos Rába-vevő, 815 forintot ér egy részvény
Privátbankár.hu | 2011. november 7. 12:55
Az MNV Zrt., azaz lényegében az állam november 7-én kötelező nyilvános vételi ajánlatot tett a Rába valamennyi részvényére, és ezt jóváhagyásra benyújtotta a PSZÁF-hoz. A részvényekért darabonként 815 forintot kínál, a lebonyolító pedig a UniCredit Bank Zrt. lesz. A papírok utoljára 621 forintot értek.
Részvény / Deviza / Áru Még mindig nem lehet Rábával üzletelni
Eidenpenz József | 2011. november 7. 10:28
November 7-ére újra felfüggesztették a Rába részvényeinek kereskedését a Budapesti Értéktőzsdén, mivel a cég még mindig nem tette közzé azt a rendkívüli tájékoztatást, ami miatt a felfüggesztést a múlt héten elrendelték. A felfüggesztés bizonyos okokból igencsak logikus volt… A KBC Securities számításai szerint egy esetleges nyilvános vételi ajánlatban legalább 747 forintos ár kellene, hogy szerepeljen.
Részvény / Deviza / Áru Ez lesz a héten a piacokon
Borbély Péter | 2011. november 5. 16:35
Az európai adóssággondokkal kapcsolatos fejleményekre, az új görög hírekre, amerikai gyorsjelentésekre, és makroadatokra figyelnek a befektetők az előttünk álló héten. Idehaza kiderül mekkora volt az októberi infláció.
Részvény / Deviza / Áru Ha péntek, akkor EST Media: 14,7%-os plusz
Privátbankár.hu | 2011. november 4. 17:40
Megtorpant az OTP délelőtti lendülete, a bankpapírok végigszenvedték a hetet, ma is mínuszban zártak a BÉT-en. Az EST Media megint 14% felett zárt.
Részvény / Deviza / Áru Berobbant a Wall Streetre a Groupon!
Borbély Péter | 2011. november 4. 14:20
Hatalmas csinnadrattával debütál a New York-i tőzsdén a kedvezményes kuponok, akciós közösségi vásárlások piacán aktív Groupon. Az előzetes részvényjegyzésen hatalmas volt az érdeklődés, ez a legnagyobb technológiai kibocsájtás a Google 2005-ös bevezetése óta. Az első kereskedési nap rögtön 50%-os emelkedéssel kezdődött.
Részvény / Deviza / Áru Alaposan lemaradt Európától a budapesti tőzsde
Privátbankár.hu | 2011. november 3. 17:48
Európai összehasonlításban határozottan gyengén teljesítettek csütörtökön a magyar részvények. A BUX 0,98 százalékos csökkenéssel 16 700 ponton zárt, csak a Telekom muzsikált jól a vezető részvények közül.
Részvény / Deviza / Áru Leminősítette az Egis részvényeket az Erste
Privátbankár.hu | 2011. november 3. 14:44
Az eddig vételről felhalmozásra rontotta az Egis gyógyszergyár papírjaival kapcsolatos ajánlását az Erste. A csoport elemzői ugyanis úgy vélik, hogy bár a papír árának hosszú távú emelkedése megalapozott, rövid távon negatív hatások jelentkezhetnek az árfolyamban. Az új célár egy éven belül 21500 forint.
Részvény / Deviza / Áru Tőzsdei verseny diákoknak: 1 millió a tét (videó)
Privátbankár.hu | 2011. november 3. 11:04
A Budapesti Corvinus Egyetem és az Equilor Befektetési Zrt. „A magyar tőzsde jövője” címmel tanulmányi versenyt hirdetett. A diákok összesen négy, a magyar tőzsde, tőkepiac jövőjét érintő témában nevezhetnek. A legjobbak összesen 1 millió forintos díjazásra számíthatnak. A verseny célja, hogy a jövő gazdasági szakembereinek figyelmét is felkeltse a magyar tőzsde, tőkepiac és vállalati finanszírozási lehetőségek tekintetében
Részvény / Deviza / Áru Megint lemaradásban van a BÉT
Privátbankár.hu | 2011. november 3. 10:45
A tőzsdéken továbbra is a bankpapírok szenvednek a legjobban, délelőtt a nyugat-európai börzéken azonban már kezdenek pluszba fordulni az árfolyamok
Részvény / Deviza / Áru Pluszba fordultak a nagyobb tőzsdék
Privátbankár.hu | 2011. november 2. 17:53
Amíg Budapest behozta lemaradását és a BÉT-en repkedtek a mínuszok, addig a nyugat-európai nagy tőzsdék pozitív tartományba fordultak
Részvény / Deviza / Áru Mi történik a Rábával? Felvásárlásról pletykálnak
Privátbankár.hu | 2011. november 2. 15:23
Hivatalosan egyelőre nem tudni, mi áll a felfüggesztés hátterében, de a Privátbankárnak több piaci szereplő is azt mondta, hogy a céggel kapcsolatban felvásárlási pletykák keringenek már napok óta.
Részvény / Deviza / Áru Furcsa OTP-kötések: stopot rendeltek el a stoppolásra
Privátbankár.hu | 2011. november 2. 10:46
Pénteken furcsa árfolyamon történtek kötések az OTP részvényeivel, így a BÉT határozatlan ideig felfüggesztette a stop ügyleteket a részvény- és hitelpapír-szekcióban
Részvény / Deviza / Áru BÉT: szenvedtek a blue chipek, nagyot ugrottak a kicsik
Privátbankár.hu | 2011. október 28. 17:47
A 4 napos hétvége előtt a kereskedők a profitrealizálásra törekedtek a pesti tőzsdén, a nagyobb papírok mind zuhantak is - viszont a Rába és az EST Media erős pluszban zárt
Részvény / Deviza / Áru Erőművet épít a Mol: beszállnak az árampiacra
Privátbankár.hu | 2011. október 28. 07:24
A Mol és a CEZ közös vállalata kombinált ciklusú gázturbinás hőerőművet épít, 2015-től a Mol-csoport belép a magyar és a regionális árampiacra
Részvény / Deviza / Áru Nagy napja volt a tőzsdének
Privátbankár.hu | 2011. október 27. 18:00
Közel 4 százalékot emelkedett a BUX csütörtökön, a Mol és az OTP volt a legnagyobb nyertese a hajnali brüsszeli megállapodásnak. A veszteség is jobb a bizonytalanságnál
Részvény / Deviza / Áru Izgalmas délután vár ránk: kell félni a recesssziótól?
Privátbankár.hu | 2011. október 27. 13:07
Sűrű óráik lesznek a befektetőknek, akik épphogy túl vannak az uniós mentőcsomag hírein. Az Egyesült Államokból ugyanis fontos piacmozgató hírek jönnek
hírlevél
depositphotos