<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
5p

Az európai tőzsdéken érezhető némi optimizmus, a BUX felülteljesítő, a forint alig változott. Az eddigi erősödése azonban megállni látszik. Tovább zuhan a Meta Platforms, ezúttal az európai működését fenyegető veszélyek miatt. Már sohasem lesz gyors az Ethereum?

Tegnap elbizonytalanodtak a tőzsdék világszerte, az indexek többsége szerény csökkenéssel zárt, ma valamivel jobb a helyzet. Az alapszituáció azonban az, hogy a csütörtöki amerikai inflációs adatra várnak, amely a kamatemelési pályára engedhet következtetni.

Ezen kívül a gyorsjelentési dömping befolyásolja sok papír árfolyamát. De a háborús aggodalmak és a vírus eltűnésével kapcsolatos esélylatolgatások is sokat nyomnak a latban. A főbb európai tőzsdemutatók 0,3-0,5 százalékkal emelkednek ma, az amerikai indexek határidős árai viszont csak minimális pluszban állnak.

Itthon a BUX index 1,1 százalékkal emelkedik, ami felülteljesítést jelent kontinensünkön. Az OTP 1,5 és a Richter 1,2 százalékos drágulását a Mol 0,7 és a Telekom 0,5 százalékos, mérsékeltebb drágulása egészíti ki.

Árfolyamok és grafikonok

A forint minimális gyengülést mutat, az euró 353,50 forintba kerül a bankközi piacon.

Elszálltak az orosz fémek

Az olaj több mint két százalékos mínuszban van, állítólag azért, mert a háttérben felújították a tárgyalásokat az USA és Irán között. Miközben Joe Biden elnök az Északi Áramlattal zsarolja Oroszországot, magasan állnak azok az ipari fémek, amelyek piacán Oroszország jelentős szállító, mint a nikkel vagy az alumínium.

Máris megtorpant a forinterősödés?

Megtorpant a forinterősödés, folytatódik ugyan az euró-forint árfolyam lecsorgása, de az elmúlt napokban érezhetően csökkent a lendület. Ez a az EKB változó kommunikációjának köszönhető – írja az Equilor Befektetési Zrt. hírlevele.

Meghatározó támasz továbbra is a 349-350-es zóna, de érdemes az esetleges fordulós jelzésekre is figyelni, egyelőre még nem látható ilyen a grafikonon.

Még mindig a Facebook-ot emésztik a befektetők

“A Facebook növekedés sztorijának vége”, “A Facebook húzza le a tőzsdéket” – sok ehhez hasonló címmel találkozunk a napokban a tőzsdei sajtóban. Ebben nagy szerepet kapott, hogy felmerült, a közösségimédia-óriás szabályozási, adatvédelmi problémák miatt leállíthatja szolgáltatását Európában.

A Meta Platformsra átkeresztelt anyavállalat részvénye így tegnap is 5,1 százalékkal esett. (Majd a tőzsdezárás utáni kereskedésben még másfelet.) Bár a csalódást keltő előrejelzéseket tartalmazó gyorsjelentés már vagy egy hete megjelent, a befektetők még azt is lassan emésztik, sok a pesszimista elemzés. 

A Meta Platforms (Facebook), az Alphabet (Google) és a Twitter árfolyamváltozása egy év alatt (Tradingview.com)A Meta Platforms (Facebook), az Alphabet (Google) és a Twitter árfolyamváltozása egy év alatt (Tradingview.com)

Vevők voltak a kondigépre és a húsra

Számos fontos gyorsjelentés és más vállalati hír jött.

 • Az otthoni sportszereket gyártó Peloton Interactive végül 21 százalékkal emelkedett tegnap, de volt jóval feljebb is. Itt a gyorsjelentésnél többet számítottak a felvásárlási esélylatolgatások (állítólag az Amazon és a Nike is érdeklődik).
 • A húsban utazó Tyson Foods 17 százalékkal lőtt ki a jelentése után.
 • Az Alibaba újabb egymilliárd részvényre szóló letéti igazolást regisztrált az USA-ban, ami hat százalékos áresést okozott. A befektetők azt feltételezik, hogy egy nagybefektető kiszállását készítették ezzel elő.
 • Nagyon jó számokat tett közzé a brit BP olajvállalat, és emeli a részvény-visszavásárlásra szánt összeget.
 • Jól sikerült a francia BNP Paribas pénzintézet gyorsjelentése is.
 • A Hasbro játékgyártó cég kedvező gyorsjelentést tett közzé, de a kezdeti emelkedés után végül egy százalékos mínuszban zárt.

Csillagászati bérek jöhetnek az Amazonnál

Az Amazon e-kereskedelmi óriás bejelentette, hogy több mint kétszeresére emeli a munkavállalói alapbérek maximumát – írta az Equilor Befektetési Zrt. A korábban lehetséges maximum évi 160 ezer dolláros alapbér így 350 ezer dollárra emelkedett.

A Business Insider szerint a változás azért következhetett be, mert az Amazont egyre gyakrabban támadják az alkalmazottak a piaci átlagnál alacsonyabb fizetések miatt. Az alkalmazottak távozásának egyik fő oka is ez volt.

Nagy kérdés a kriptodevizák útja

A kriptodeviza-piac is az amerikai inflációs adat csütörtöki közzétételére vár, mivel az utóbbi időben erősen korrelált a részvénytőzsdékkel. Bár az utóbbi egy hétben már voltak jelei, hogy ez a szinkronban történő mozgás talán lazul, a nagy kérdés, csütörtökön merre visz majd az út.

“Decentralizált platform, amely okosszerződéseket futtat.” Ether-emlékérme. (Pixabay.com)“Decentralizált platform, amely okosszerződéseket futtat.” Ether-emlékérme. (Pixabay.com)

A bitcoin három, az ether egy százalék körüli pluszban van ma, de három százalékkal esik a solana (SOL), a polkadot (DOT) vagy a fantom (FTM). Az avalanche (AVAX) viszont nyolc százalékkal megy fel.

Sok izgalmas hír a kriptókról

A napokban sok kisebb hír érkezett a kriptodeviza-piacról, amelyek érdekesek ugyan, de önmagában egyik sem okozott nagy mozgásokat.

 • A KPMG kanadai leányvállalata bejelentette, hogy pénzeszközeinek egy részét bitcoinba és etherbe fektette, a pontos mennyiség nem ismert.
 • A sajtó egy hivatalos dokumentum alapján azt taglalta tegnap, mennyi bitcoin van a Tesla tulajdonában, de valójában nem történt semmi érdemi változás.
 • Vitalik Buterin, az Ethereum (igen fiatal) atyja úgy nyilatkozott, hogy talán sohasem lesz lényegesen gyorsabb a rendszer. A gyorsítás ugyanis a biztonság és a decentralizáció rovására menne.
 • Az egyik, az Ethereum hibáit kijavítani igyekvő megoldás, a Polygon lánc fejlesztője 450 millió dollár tőkét vont be a Sequoia Capital részvételével.
 • Az .eth végű domain-neveket (weboldal-címeket) áruló Ethereum Name Service (ENS) egyik vezetőjét eltávolították vallási alapú, kisebbségeket sértő megnyilatkozása miatt. (Lásd még:)

A Privátbankár.hu Kft. (privatbankar.hu) nem minősül a befektetési vállalkozásokról és az árutőzsdei szolgáltatókról, valamint az általuk végezhető tevékenységek szabályairól szóló 2007. évi CXXXVIII. törvény („Bszt.”) szerinti befektetési vállalkozásnak, így nem készít a Bszt. szerinti befektetési elemzéseket és nem nyújt a Bszt. szerinti befektetési tanácsadást a felhasználói részére. A privatbankar.hu honlaptartalma ("Honlaptartalom") a szerzők magánvéleményét tükrözi, amelyek a privatbankar.hu közzététel időpontjában érvényes álláspontját tükrözik, amelyek a jövőben előzetes bejelentés nélkül megváltozhatnak. A Honlaptartalom kizárólag tájékoztató jellegű, az érintett szolgáltatások és termékek főbb jellemzőit tartalmazza a teljesség igénye nélkül és kizárólag a figyelem felkeltését szolgálja. A megjelenített grafikonok, számadatok és képek kizárólag illusztrációs célt szolgálnak, azok pontosságáért és teljességéért az privatbankar.hu felelősséget nem vállal. A Privátbankár.hu Kft, mint a privatbankar.hu honlapjának üzemeltetője, továbbá annak szerkesztői, készítői és szerzői kizárják mindennemű felelősségüket a Honlaptartalomra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért. Ezért kérjük, hogy a befektetési döntéseinek meghozatala előtt mindenképpen több forrásból tájékozódjon, és szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával. A Privátbankár.hu Kft. (privatbankar.hu) az adott pénzügyi eszközre általa tájékoztató céllal készített Honlaptartalomból esetlegesen következő ügyletkötésben semmilyen módon nem vesz részt, és így a függetlensége megőrzésre kerül. Mindezekből következik, hogy a Honlaptartalmával vagy annak közreadásával a Bszt., valamint az annak hátteréül szolgáló, az Európai Parlament és a Tanács 2004. április 21-én kelt, 2004/39/EK számú, a pénzügyi eszközök piacairól szóló irányelve („MIFID”) jogszabályi célja nem sérül.

 

A rovat támogatója a 4iG

Részvényárfolyamok

részvény ár min max változás vételi ajánlat eladási ajánlat forgalom dátum idő
OTP 8250 8080 8284 +3,28% 0 0 3 027 505 174 Ft 2022-10-04 17:09:42
MOL 2624 2490 2630 +6,41% 0 0 2 239 997 822 Ft 2022-10-04 17:05:25
MTELEKOM 300 291 302 +1,35% 0 0 64 043 834 Ft 2022-10-04 17:10:10
RICHTER 7800 7505 7840 +3,31% 0 0 1 493 307 365 Ft 2022-10-04 17:09:23
OPUS 129 128 132 +0,15% 0 0 11 088 983 Ft 2022-10-04 17:05:25
A fentiek 15 perccel késleltetett adatok, melyeket a Portfolio TeleTrader Kft., a Budapesti Értéktőzsde hivatalos adatszolgáltatója biztosít számunkra.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz májusban, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Részvény / Deviza / Áru Megint elindult lefelé a forint, de az OTP és társai hasítottak
Privátbankár.hu | 2022. október 4. 18:21
A hazai fizetőeszköz tovább távolodott a hétfői történelmi mélypontjaitól, estére azonban megint kicsit elgyengült. Nem úgy a hazai részvények, amelyek kirobbanó erőben zárták a napot.
Részvény / Deviza / Áru Nagyot fordult a világ a forinttal, de Csányi Sándor is elégedetten dörzsölheti a tenyerét
Csabai Károly | 2022. október 4. 11:46
Az MVM Gazpromnál elért fizetési halasztása, a dollár gyengülése és az EU-s forrásokhoz való hozzájutás zálogának tekinthető hazai törvénymódosítás hatására a hazai fizetőeszköz az euróval szemben csaknem tíz, míg a zöldhasúval szemben még ennél is több egységgel távolodott el a tegnap felállított negatív történelmi rekordjaitól. A Budapesti Értéktőzsdén forgó blue chipek pedig a kedvező nemzetközi piaci hangulatot lovagolják meg, közülük is a legjobban a 3-4 százalékkal erősödő Mol és OTP Bank. De az olaj, az arany és a kriptoeszközök árfolyama is emelkedő tendenciát mutat.
Részvény / Deviza / Áru 420 alatt kezdte a napot a forint
Privátbankár.hu | 2022. október 4. 07:44
A hétfői újabb mélypont után stabilabban kezdett kedden a forint.
Részvény / Deviza / Áru Megnyugtatta a forintot a parlamenti szavazás
Privátbankár.hu | 2022. október 3. 18:49
A hazai fizetőeszköz a napközbeni történelmi mélypont után erősödni kezdett, mikor az Országgyűlés elfogadta az első olyan törvényjavaslatot, mely az Európai Bizottsággal való megállapodáshoz, így az EU-s források lehívásához szükséges.
Részvény / Deviza / Áru Az OPEC és az OPEC+ bejelentésére kilőtt az olaj ára
Privátbankár.hu | 2022. október 3. 16:10
A szervezet tagjai közölték: napi 1 millió hordóval kevesebbet termelnének ki. A hírre az olaj ára több mint 4 dollárral emelkedett.
Részvény / Deviza / Áru Ismét történelmi mélyponton a forint, s nem látni, meddig zuhanhat
Tiszóczi Roland | 2022. október 3. 12:39
Az OPEC+ a kőolajkitermelés jelentős, a pandémia óta a legnagyobb visszafogására készül. Az olaj ára azóta jelentős emelkedésbe kezdett. Ha a trend fennmarad, az olajárak tovább fűtik majd az inflációt. Eközben a nemzetközi háborús feszültség egyre fokozódik, „eltűnt a bázisáról” ugyanis a Belgorod nukleáris tengeralattjáró, amelynek fő feladata, hogy figyelmeztetés nélkül csapást mérjen partmenti létesítményekre. A forint árfolyama egyre aggasztóbb.
Részvény / Deviza / Áru Reménysugár: négy napja esik a tőzsdei gázár!
Privátbankár.hu | 2022. október 3. 09:59
A rotterdami tőzsdén a gáz most 4 százalékkal olcsóbban cserél gazdát a novemberi szállításra, mint pénteken.
Részvény / Deviza / Áru Jobb, ha ma reggel se néz a forint devizaárfolyamaira
Privátbankár.hu | 2022. október 3. 07:39
A hazai fizetőeszköz a múlt héten felállított negatív történelmi rekordszintjei körül cserél gazdát.
Részvény / Deviza / Áru Itt az idő aranyat venni, mielőtt megtörik a dollár hegemóniája?
Privátbankár.hu | 2022. október 3. 05:22
Hiába a hidegháború óta nem látott geopolitikai feszültségek és a száguldó infláció, az amerikai kamatemelések és a bivalyerős dollár együttes hatása 2 éves mélypontra taszította az arany árfolyamát. Rövid távon azonban enyhülhetnek a sárga nemesfém árát nyomás alatt tartó tényezők, míg a keresletét támogató tényezők maradhatnak, így hosszú távú befektetésként érdemes megfontolni az aranyvásárlást – véli Juhász Kristóf, a befektetési aranyat és más nemesfémeket forgalmazó Conclude Befektetési Zrt. cégvezetője.
Részvény / Deviza / Áru Bivalyerős napja volt a pesti börzének
Privátbankár.hu | 2022. szeptember 30. 17:43
Korrigált a BÉT.
Friss
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG