TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

A délelőtti kellemes pluszok mínuszba vagy stagnálásba fordultak, miután rossz hír érte az Apple-t, megrendült az amerikai fogyasztói bizalom és nőtt a hurrikánveszély. A BUX alulteljesítő volt, egyedül a Mol úszta meg. Az MNB kommentárja nem kavarta fel a piacot. Öt okot is látnak a bitcoin emelkedésére.

A nap első felében még annak örültek a tőzsdék, hogy amerikai és kínai illetékesek biztatóan nyilatkoztak a kereskedelmi tárgyalások folyamatáról. A “kereskedelmi optimizmust” azonban estére megakasztotta az Apple, amely öt napos szakadatlan esés után mínuszba fordult. A céget negatívan érintheti, hogy egy kaliforniai bíróság szerint nem zárhatja ki az Epic Games termékeit szoftveráruházából.

A Conference Board amerikai fogyasztói bizalmi indexe a várt 93,0 helyett váratlanul alacsony lett, mindössze 84,8 pont. További rossz hír, hogy Texast és Louisianát szerda este komoly hurrikán érheti el, a Laura. A nyertesek között vannak ma a Salesforce.com, az Amgen és a Honeywell International, mivel ezek kerülnek be a Dow Jones Ipari Átlagba. (Erről itt írtunk: Kétszer is támadhat a vírus, nagykutyák veszik az aranyat, ezüstöt.)

Csak a Mol bírta

Így az S&P 500 index végül 0,1 százalékkal süllyed, a Nasdaq Composite 0,2 százalékkal emelkedik, a Dow Jones Ipari Átlag pedig 0,6 százalékkal esik. Az európai indexek kellemes pluszból lefordultak a nap végére, a frankfurti és párizsi mutatók stagnáltak, de sok más városban 0,5-1,0 százalékos esés volt.

Itthon a BUX index alulteljesítő volt, 1,1 százalékkal lejjebb zárt. Az OTP 2,2, a Richter 0,7, a Telekom 1,3 százalékkal esett. A Mol 0,2 százalékkal emelkedett.

További és frissebb árfolyamok, grafikonok itt láthatók

Az MNB kamatdöntő ülést tartott, ahol nem nyúltak a kondíciókhoz, de a kommentárokra nagyon figyelt a piac. A forint ma gyengült, de a nap folyamán nem változott jelentős mértékben. A délelőttihez hasonló szinten van az euró este is, 352,60 körül, ami 90 filléres drágulást jelent. Cikkeink:

Öt ok, amiért a bitcoin száguldásba kezdhet

A bitcon ma elgyengült, kissé eltávolodott a régóta ostromolt 12 ezer dollártól, most 10 400 dollár. A Kraken tőzsde szakértője, Dan Held öt trendet azonosított, ami miatt a vezető kriptodeviza értéke szerinte megtöbbszöröződhet a közeljövőben – írta a Bitcoinist.com.

  1. A kereskedésben jelenleg szereplő bitcoinok 97 százalékán nyereséget értek el a tulajdonosaik. (Ez inkább a mohóságot erősítheti a befektetőkben, mint a félelmet – a szerk.)
  2. A bitcoinok 61 százalékát legalább egy éve nem mozdították el tulajdonosaik, ami azt jelenti, hogy sokan tartják érméiket hosszú távon (“hold” vagy “HODL”).
  3. Májusban megvolt a “felezés”, a blokkonként (negyed óránként) keletkező bitcoinok mennyisége 12,5-ről 6,25-re csökkent. Ez mérsékelheti a kínálatot.
  4. A világ központi bankjai több pénz nyomtatnak, mint bármikor máskor. Tavasz óta 20 ezer milliárd dollárt. Ez az inflációs félelmeken keresztül az arany mellett a bitcoin iránti érdeklődést is növelheti.
  5. A világ adósságállománya szintén csúcson van, háborús körülmények nélkül sohasem volt ilyen magas. Ez csődhullámot okozhat és csökkentheti a pénzügyi rendszer iránti bizalmat, növelheti az alternatív rendszerek iránti érdeklődést.

(Délelőtt az aranyat vásároló intézményi befektetőkről és ETF-ekről írtunk.)

Bitcoin, más kriptodevizák és aranyrúd (Pixabay.com) Bitcoin, más kriptodevizák és aranyrúd (Pixabay.com)

Az Ön bizalma a mi tőkénk

A Privátbankár HITELES, MEGBÍZHATÓ és EGYEDI információkat kínál, most, a válság alatt és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes, világos és érthető elemzéseket, amelyek segítenek a gazdasági, befektetési döntések meghozatalában.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és a Privátbankár kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait!

Részvény / Deviza / Áru Megroggyant a forint, merre tovább MNB – A hét videója
Privátbankár.hu | 2020. szeptember 25. 19:32
Izgalmas hét volt a devizapiacon, a forint ugyanis felült a hullámvasútra, amelynek tempóját részben az MNB lépései határozták meg.
Részvény / Deviza / Áru Eladták a CIG Pannónia negyedét, Dánia felhajtja a Tesla árát
Eidenpenz József | 2020. szeptember 25. 18:58
Európában rossz volt a hangulat, a fontosabb tőzsdék mínuszban zártak, a BUX index éppen hogy pluszban tudott maradni. De legalább négy részvényünkből három pluszban zárt. Bejelentették a CIG Pannónia Életbiztosító eladását, a vevőt egy nagyon híres dunántúli faluban jegyezték be. Dániában nagyon drága lesz a Tesla.
Részvény / Deviza / Áru Megszületett egy láthatatlan euró/forint árfolyamplafon?
Eidenpenz József | 2020. szeptember 25. 12:33
A BUX index ma ledolgozta a tegnapi csúnya esés több mint felét, ismét 9000 fölött jár az OTP és javított a Mol is. Európában valamivel több a mínusz a tőzsdéken, mint a plusz, de nincs határozott irány. A forint enyhén erősödik, elemzők szerint azért, mert egy bizonyos sávban az MNB közbeléphet. Warren Buffet meglepően régimódi befektetést eszközölt.
Részvény / Deviza / Áru El sem hinnéd, melyik két országban volt ma kamatemelés
Eidenpenz József | 2020. szeptember 24. 18:51
A rossz hír lett a jó hír, a munkanélküli kérelmek meglehetősen magas száma ellenére Amerikában felfelé indultak el a tőzsdeindexek. Arra számítanak, hogy a rossz adatok kikényszerítik a gazdaságpolitikusok válaszlépéseit. A BUX 1,9 százalékos eséssel zárt, a Mol és az OTP húzta le. A forint kissé erősödni tudott, ehhez azonban az MNB közbelépésére is szükség volt.
Részvény / Deviza / Áru Támadó üzemmódban a német elektromosautó-gyártók, csökkentették a Mol célárát
Eidenpenz József | 2020. szeptember 24. 11:20
A tegnap esti csúnya amerikai esés után ma Európában és Ázsiában is lefelé tartanak az indexek. A fő okok a járvány terjedése és az amerikai mentőcsomag hiánya lehetnek. A BUX is süllyed, főleg a Mol húzza le. Egy elemző csökkentette a Mol-ra vonatkozó célárát és az egész piacot pesszimistán látja. A Tesla beperli az amerikai kormányzatot a Kínával szemben kivetett büntetővámok miatt.
Részvény / Deviza / Áru Óriási részvénykibocsátás készül, nemsoká 370 lehet az euró
Eidenpenz József | 2020. szeptember 23. 18:44
Az európai tőzsdék még pluszban tudtak végezni, de elromlott a hangulat az amerikai értékpapír-piacon, elsősorban a technológiai részvényeket adják. Jött egy kellemetlen adat az amerikai gazdasági aktivitásról, sokan már a karácsonyi szezont temetik. Jött egy ígéretes hír az egyik oltóanyagról, de tönkremehet néhány német bank. Kilenc százalékkal esik a Tesla, gyengécske a forint.
Részvény / Deviza / Áru Bárki is vezeti az informatikai robbanást, ez a cég benne lesz a sűrűjében
MFC Equity | 2020. szeptember 23. 15:11
Stock Picking rovatunkban az MFC Equity nemzetközi befektetési klub olyan növekedésorientált cégeket keres, amelyek részvényeinek ára nem tükrözi valódi értéküket. A sorozat 7. részében a Lam Research vállalatot elemzik, amely sokat profiltálhat a növekvő adatigényekből a felhőalapú számítástechnika térnyerésével.
Részvény / Deviza / Áru A gyenge forint esete a kolbásztöltéssel, Tesla-meghallgatás Berlinben
Eidenpenz József | 2020. szeptember 23. 11:23
Miután tegnap este szép emelkedéssel zárt Amerika, ma jó a hangulat Európában is, másfél-két százalékos pluszban vannak az indexek. A BUX index épphogy kilóg kicsit ebből a tartományból, elsősorban az OTP és a Richter viszi. A forint kissé tovább süllyedt, elemzők szerint az MNB enyhe csalódást okozott tegnap. Nagyot esett a Tesla, nem volt meggyőző a bemutatója.
Részvény / Deviza / Áru Nem lesz több segélycsomag? Fúziók a bankszektorban?
Eidenpenz József | 2020. szeptember 22. 19:00
Mára megnyugodtak a tőkepiacok, az indexek többsége emelkedik, bár kivételek is vannak. A BUX előnye a nap végére csökkent, végül csak 0,2 százalékos pluszban végzett. Főleg a Mol tartotta meg, miközben az OTP folytatta az esést. Az MNB nagy napján tovább drágult az euró, nincs már túl messze a tavasszal beállított történelmi csúcstól. Fúziókról beszélnek az európai bankszektorban, nem várható második csomag az USA-ban.
Részvény / Deviza / Áru A forint gyengülése hosszú távú trend, a pénzbőség hajtja az árupiacokat
Eidenpenz József | 2020. szeptember 22. 13:05
A magyar gazdaság 2022-re érheti el a válság előtti szintet, a forintnak pedig lehetnek erősödő szakaszai, de hosszú távon megmaradhat a lassú gyengülő trend – mondja az Equilor Befektetési Zrt. A pénzbőség meglepetéseket hozott az árupiacokon is, több terméknél kitarthat az emelkedés lendülete. Az OTP-t alulsúlyozásra, a Richtert felülsúlyozásra javasolják.
hírlevél