<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Mi lenne a Kétfarkú Kutya Párt válasza a válságra? Kik a szavazóik? Legközelebb már bejuthatnak a Parlamentbe?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Kovács Gergellyel, a párt társelnökével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 2. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A piacokon az amerikai munkaerőpiaci makroadatoktól vártak iránymutatást arra vonatkozóan, merre tart a gazdaság, meddig tarthat még a Fed kötvényvásárlási programja. Az adat megérkezett, azonban nem lettünk sokkal okosabbak: teljesültek a várakozások. Baj legalább nincs, így gyengülhet kissé a dollár.

Meddig dolgozik még a pénznyomda?

Egész délelőtt egyenletesen gyengült az euró és a forint, miután nyilvánosságra került: az amerikai Fednél egyre több döntéshozó véli úgy, lassan itt lenne az ideje a lazítás befejezésének. A QE-program vártnál hamarabbi leállításának lehetősége kisebb riadalmat okozott a befektetők körében.

A program hatásosságát a Fed is elismeri, de a hatalmasra duzzadt mérlegfőösszeg kezelésének már nagyok a költségei és a kockázatai is - ugyanakkor a Fed szerint az amerikai gazdaság kilábalása jobban alakul a vártnál. A dollár erősödését mindkét tényező okozhatja: ha a Fed tényleg szűkíti a likviditást, akkor a piacok óvatosabbá válhatnak, jobban meggondolják, hogy hova, mibe fektetnek, és a dollár, mint menedékdeviza szerepe felértékelődhet. A gyorsabb amerikai kilábalás és az eurózóna problémái már önmagában is dollárerősítő tényezők - írta elemzésében Bámli Károly, a Commerzbank Treasury sales munkatársa.

A várakozásoknak megfelel az adat - nincs baj az amerikai gazdasággal

A Fed korábban a munkanélküliség csökkenéséhez kötötte az irányváltást, ennek fényében fokozott várakozás övezte a mai, a munkaerőpiac állapotáról árulkodó makroadatokat.

A friss jelentés szerint 155 ezer új munkahely jött létre az amerikai gazdaságban (a mezőgazdaságon kívül) decemberben, a munkanélküliségi ráta pedig 7,8 százalékon maradt. Az adat megfelel a várakozásoknak - a Reuters elemzői konszenzusa 150 ezer, a Marketwatché 160 ezer volt.  Ennek megfelelően egyelőre a piaci hatás sem jelentős: kis kiugrás után az EUR/USD lefordult, majd újra felfelé vette az irányt. A novemberi adatnál a decemberi valamivel gyengébb, viszont úgy látszik, hogy a fiscal cliff körüli bonyodalmak nem ütöttek túl nagyot a gazdasági növekedésen, az amerikai gazdaság összességében jó állapotban van.

EUR/USD
Forrás: Privátbankár Dealbook

 

A forint a délután 1 órakor elért 292 közeli napi csúcsról csordogál nagyon lassan lefelé, a jegyzés az adatközlés után 290,40 környékén járt.

EUR/HUF
Forrás: Privátbankár Dealbook

Deviza / Áru Még ennél is jóval magasabb üzemanyag-árakat jósolnak a jövő hétre
Privátbankár.hu | 2016. október 1. 16:59
Míg az MTI a mától érvényes adóemelés miatt 339-340 forintos benzint és 345-346 forintos gázolajat jelzett előre, addig a GKI Energia szerint a közeljövőben 345 és 355 is lehet a két fontos üzemanyag ára. Az üzemanyagok ugyanis drágultak valamelyest a világpiacon, főleg a hét második felében.
Deviza / Áru Két kézzel szórja a pénzt a tűzre a kínai jegybank
Privátbankár.hu | 2016. február 7. 12:04
Tovább zuhan a kínai devizatartalék, miután a jegybank rengeteg pénzt éget el a piacon a jüan stabilizálására.
Deviza / Áru Őrülten vették az olajat, de a forint és az OTP is kapós volt
Privátbankár.hu | 2015. június 10. 18:53
Az OTP jól teljesített, a többi magyar részvény már nem annyira. A forint ezúttal erősödni tudott, az euró nem ment tovább. Nap közben három százalékos emelkedésben is volt a kőolaj, de ezután kissé lecsendesedett.
Deviza / Áru Hol van a mi forintunk? Lengyelország jobban teljesít
Privátbankár.hu | 2015. április 24. 16:17
Lehet, hogy mi erősnek érezzük a forintot 300 forint alatti euróárfolyamok mellett, de az-e valójában? A lengyel zloty árfolyamából ítélve nem igazán, sőt, inkább gyenge. A trend ráadásul ebbe az irányba mutat. Nemrég az egy főre jutó GDP-ben is megelőztek minket.
Deviza / Áru De jó, hogy nincs devizahitelünk – végképp megállíthatatlan a frank
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 17:00
Miután a svájci jegybank tovább növelte a negatív kamatozású betétek körét, rég nem látott mértékben esett a svájci frank árfolyama, ám csak fél napig. Sokak szerint az SNB már ellőtte minden puskaporát, semmit sem tud tenni az erősödés megállítására. Az ország drágán megfizet az erős frankért, öt éve először recesszióba süllyedhet.
Deviza / Áru Újból a vas és acél országa lehetünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 15:58
Acélmű épül Miskolcon, a projekt megvalósulásával újraéledhet a nehézipar Diósgyőrben - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára.
Deviza / Áru Tovább adják a forintot: ma is gyengülünk
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 09:34
Megint 301 forintál jár az euró jegyzése, több régiós devizával együtt gyengülünk.
Deviza / Áru Európában is a kőolajért megy a harc - bíróságra citálják a németeket
Privátbankár.hu | 2015. április 23. 07:50
A cseh kormány bírósági úton követeli vissza azt a kőolajat, amelyet Csehország a közelmúltban csődbe jutott német Viktoriagruppe raktáraiban helyezett el.
Deviza / Áru Elhagyta magát a forint - frissítve
Privátbankár.hu | 2015. április 22. 13:54
Az előző két nap komoly erősödése után ma visszaesett a forint, az euró árfolyama 300 körül van ismét.
Deviza / Áru Zseniális devizaügylet, vagy a következő svájci frank bukta?
Fellegi Tamás | 2015. április 21. 16:24
Devizapiaci szereplők egyre gyakrabban emlegetnek egy ügyletet, amiben nagyon bíznak. Sokak szerint biztos pénzt lehet vele keresni kis kockázattal. Ez nem más, mint a török líra vétele az euróval szemben. A januári óriás svájci frank bukta után ezeket az ügyleteket illik óvatosabban kezelni, most megnézzük, itt miről is van szó.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG