Szalai Anna

Szalai Anna cikkei

Makro / Külgazdaság Gyorsan lecserélődhetnek a fővárosi cégvezetők 
Szalai Anna | 2020. január 9. 14:22
Az új városvezetés tucatnyi igazgatói állást hirdetett meg az elmúlt hetekben. Jövő héten több pályázati határidő is lejár. A Főkertnél már meghallgatás is lesz. Másutt csekély az érdeklődés.
Makro / Külgazdaság Nincs vége: újabb cégvezetőt vehetnek elő Karácsony Gergelyék 
Szalai Anna | 2020. január 6. 19:30
A fővárosi gyógyfürdős cég vezetőjének is sikerült összehoznia egy kétes közbeszerzést. A BGYH alig két nappal az önkormányzati választások után hirdetett meg egy 200 milliós tendert, amit a Közbeszerzési Döntőbizottság ugyan megsemmisített, de a városvezetés így sem örül. A cikk eredetileg az Mfor-on jelent meg.
Makro / Külgazdaság Karácsonyék visszavennék az FCSM-et, de előbb milliárdos osztalékot fizetnek ki 
Szalai Anna | 2019. december 11. 17:30
Az új városvezetés továbbra is visszavásárolná a Fővárosi Csatornázási Művek korábban eladott tulajdonrészét, de előbb még kifizet 4 milliárd osztalékot a külföldi tulajdonosnak. Így megúszhatják 16 milliárd kifizetését.
Makro / Külgazdaság A Főtáv vezérigazgatója a választások előtt ütött nyélbe egy kétmilliárdos üzletet 
Szalai Anna | 2019. december 11. 06:00
Közvetlenül az önkormányzati választás előtti napon kötött három évre szóló kétmilliárdos létesítményüzemeltetési szerződést a Főtáv, amelynek vezérigazgatóját hétfőn menesztette Karácsony Gergely főpolgármester. 
Makro / Külgazdaság Újabb furcsa FKF-szerződés, ezúttal tanulmányrendelés indonéziai exportstratégiáról 
Szalai Anna | 2019. december 8. 18:00
Természetesen ezt is a szerződéskötési moratórium kihirdetése után kötötték.
Makro / Külgazdaság Újabb negyedmilliárddal drágul a Liget projekt 
Szalai Anna | 2019. december 8. 12:13
A Nagyjátszótér átadásával elengedhetetlenné vált az új közterületi térfigyelő kamerarendszer kiépítése, amit csak az optikai hálózat kiépítőjétől lehet megrendelni. Mert már elkészült a játszótér.
Vállalat Karácsony kirúgja az FKF vezérigazgatóját 
Szalai Anna | 2019. december 5. 10:30
Az Mfor szerda reggel számolt be az FKF furcsa 1,5 milliárdos szerződéséről, amelyet az önkormányzati választások és az új Fővárosi Közgyűlés megalakulása közötti interregnum alatt kötött a cég.
Makro / Külgazdaság Karácsony Gergely: A fővárosi önkormányzat nem lesz pártkifizetőhely 
Szalai Anna | 2019. december 2. 05:30
A szerződések és beruházások átvilágítása még javában zajlik a fővárosi önkormányzatnál, de az már kiderült, hogy 50 milliárd hiányzik három beruházás befejezéséhez. Karácsony Gergely főpolgármesterrel emellett az atlétikai centrumról, a parkolási maffiáról, a dugódíjról, a csatornázási művek visszavásárlásáról és arról is beszélgettünk, hogy mennyire érzi magán a nyomást baráti szerződésekre és pártkatonák foglalkoztatására. 
Makro / Külgazdaság Hármas metró: jövő tavasszal kezdődik a tervezett káosz 
Szalai Anna | 2019. november 28. 10:51
Jövő tavasszal kezdődik a közlekedési káosz. A déli szakasszal párhuzamosan megkezdik a hármas metró középső szakaszának felújítását is.
Makro / Külgazdaság Még a fideszesek is megszavazták Karácsony feltételeit 
Szalai Anna | 2019. november 27. 15:25
A Fővárosi Közgyűlés egyhangú felhatalmazást adott Karácsony Gergelynek az atlétikai stadionról szóló tárgyalásokhoz. Sőt a momentumos polgármester kijelentette: ha december végéig nem születik meg a főváros feltételeit teljesítő kormánydöntés, az utcán fogják megakadályozni a világbajnokság megrendezését.
Makro / Külgazdaság Karácsonyék elfogadták: vége a parkolási maffiának 
Szalai Anna | 2019. november 27. 12:25
A Fővárosi Közgyűlés hosszú és vagdalkozástól sem mentes vita után megszavazta a fővárosi parkolási rendről szóló módosítást.
Makro / Külgazdaság Több mint 8 milliárdért tervezik a szuperkórházat 
Szalai Anna | 2019. november 26. 16:40
Az építészeti pályázat győztese tervezheti a szuperkórházat, méghozzá a korábban kormányhatározatban rögzített ár többszöröséért - írja az Mfor.
Makro / Külgazdaság Fővárosi polgármesterek: birtokok, részvények, lovak és az üres zseb 
Szalai Anna | 2019. november 20. 20:10
Erősen kell igyekezniük a Fővárosi Közgyűlés újonnan megválasztott, no pláne a politikában is frissen megmártózó tagjainak, ha vagyon tekintetében be akarják hozni a régi motorosokat. A cikk eredetileg az Mfor oldalán jelent meg.
Makro / Külgazdaság Az önkormányzatiság csorbul, de az építési engedélyezés nem változik 
Szalai Anna | 2019. november 18. 05:30
Az önkormányzatiság csorbul az elsőfokú építésügyi hatósági jogkörök kormányhivatalokhoz telepítésével, de az építkezőknek alig lesz érzékelhető a változás.
Makro / Külgazdaság Járhatatlan lesz Budapest, ha összeér a 3-as metró és a Lánchíd felújítása 
Szalai Anna | 2019. november 15. 17:31
Jövőre nyugodtan bevezethetik a dugódíjat, mivel a belvárosban amúgy sem lehet majd autózni. 2020-ban ugyanis összeérhet a hármas metró déli és középső szakaszának rekonstrukciója, illetve várhatóan hozzálátnak a Lánchíd felújításának is.
Makro / Külgazdaság Karácsony falova és a kondér feneketlen mélysége 
Szalai Anna | 2019. november 11. 06:06
Sűrű, mély kondér mellé sodorta az ellenzékieket a választási győzelem. A csábítás nagy, az ellenállás komoly próbatétel lesz. Jegyzet.
Makro / Külgazdaság Karácsony BKV-finanszírozási terve nem aratott osztatlan sikert a kormánynál 
Szalai Anna | 2019. november 6. 11:57
Nem volt sem kedélyes, sem fagyos a mai kormányülés hangulata. Mindkét oldal megpróbált a szakmai kérdésekre fókuszálni, ami egy ilyen kemény kampány után önmagában dicséretes – értékelte első kormánnyal történő megbeszélését Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere. 
Makro / Külgazdaság Ferencváros fogadná a Ligetből esetleg kikerülő Új Nemzeti Galériát 
Szalai Anna | 2019. november 6. 09:52
A Fővárosi Közgyűlés kedden tartotta alakuló ülését a Városházán. Összesen 15 napirendi pont tárgyalását tervezték. A nyitó beszédről, valamint az első jobbára személyi kérdések tárgyalásáról már délelőtt beszámoltunk. A vita második feléről az alábbiakban olvashat összefoglalót.
Makro / Külgazdaság Zászlót bontott Karácsony Gergely – ezt ígéri a budapestieknek 
Szalai Anna | 2019. november 5. 12:35
A főpolgármester beszédével kezdődött a Fővárosi Közgyűlés alakuló ülése.
Makro / Külgazdaság Drága mulatság lesz a Pannon Park: csupán munkabérre egymilliárd mehet el évente 
Szalai Anna | 2019. november 5. 06:06
Az új városvezetés aligha állítja le az előrehaladott Biodóm-beruházást. Az igazi kérdés így sokkal inkább az, hogy ki fogja fizetni a projekt befejezéséhez szükséges pénzt és az üzemeltetés borsos költségét. A kormányhatározatban szereplő 43 milliárd a jelenleg folyó munkákra lesz elég.
Makro / Külgazdaság Legkorábban a ciklus végére készülhet el a Városháza-park 
Szalai Anna | 2019. november 4. 14:00
Közparkként születne újjá a jelenleg javarészt önkormányzati parkolóként üzemelő Városháza Park. Jó esetben a ciklus végére nyílhatna meg, de addig még túl kell jutni néhány nem is annyira apró bukkanón.
Makro / Külgazdaság Már az alakuló ülésen meneszthetik Tarlós bizalmasát 
Szalai Anna | 2019. október 30. 17:04
Már az alakuló ülésen meneszthetik Tarlós István régi bizalmasát és fővárosi megoldó emberét, Pető Györgyöt. Karácsony Gergely ugyan kijelentette, hogy nem lesz tisztogatás, de elődje bizalmi embereitől azért minél előbb megszabadulna. 
Makro / Külgazdaság Több per folyik a Liget-projekt épületei ellen 
Szalai Anna | 2019. október 21. 15:08
A múzeumi negyed két emblematikus épületének - a Néprajzi Múzeumnak és az Új Nemzeti Galériának - az építési engedélyét is megtámadták. De nem csak itt hibádznak az engedélyek. A folyamatban lévő eljárásokról Karácsony Gergely tételes listát kapott.
Makro / Külgazdaság Most kell csak felgyűrni az ingujjakat 
Szalai Anna | 2019. október 14. 17:31
Nekem a sorsom az, hogy a következő öt évben Budapest főpolgármestere legyek – jelentette ki tegnap éjjel kissé drámai felhanggal Karácsony Gergely összellenzéki főpolgármester győzelmi beszédében. Majd rögtön hozzá is tette: a kampány véget ért, most a munka következik.
Makro / Külgazdaság Húszmilliárd alatt nem lehet felkerülni a főváros beszállítói toplistájára 
Szalai Anna | 2019. október 10. 20:00
Közlekedési szolgáltatók, építőipari kivitelezők, üzemanyagforgalmazók uralják a fővárosi önkormányzat cégeinek beszállítói toplistáját. A sokat szakító cégek java szoros kapocsolatot ápol a NER köreivel, de akad köztük kétes hírű vállalkozás is. 
Makro / Külgazdaság Hihetetlen összegek folytak ki a fővárosi közbeszerzéseken 
Szalai Anna | 2019. október 4. 16:01
Elképesztő mennyiségű pénz áramlott ki különféle közbeszerzési eljárások révén a fővárosi önkormányzattól és cégeitől Tarlós István megválasztása óta. Budapest megtartása legalább annyira politikai, mint gazdasági érdeke az Orbán-kormánynak.
Vállalat Több százmilliós formaruhacsere a BKV-nál 
Szalai Anna | 2019. szeptember 26. 19:01
Négy év után lecseréli a komplett egyenruha-szettjét a BKV. Az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent pályázati felhívás szerint a főváros közlekedési cége összesen 5500 alkalmazottnak rendelne új formaruhát. De ettől a mennyiségtől később akár 30 százalékban is eltérhetnek.
Ingatlan Az Orbán-kormány 50 évre meghatározná a települések arculatát 
Szalai Anna | 2019. szeptember 25. 06:10
Milliárdokat költ az állam arra, hogy hiteles iránymutatást adjon a családoknak nemzeti karakterű házuk felépítéséhez. A Kádár-kockákat váltó tornácos mintatervekhez mindenki ingyen juthatna hozzá. De persze van azért, aki náluk is jobban jár.
Vásárló Csúnya égés lehet a budapesti atlétikai világbajnokság 
Szalai Anna | 2019. szeptember 17. 18:55
Most már nagyon bele kellene húzni, ha a 2023-as világbajnokságot valóban a csepeli szigetcsúcsra tervezett Nemzeti Atlétikai Központban rendeznék meg. Egyelőre a bontáshoz sem láttak hozzá.
Makro / Külgazdaság Ismét átverhették e-jegy ügyben Tarlós Istvánt 
Szalai Anna | 2019. szeptember 4. 17:01
A főpolgármester tavaly bevallotta, hogy a BKK félrevezette az e-jeggyel kapcsolatban, de most se szóltak neki, hogy ez a mobiljegy nem az. Ráadásul csak néhány, főként turistáknak szóló jegytípus vásárolható, miközben a járművezetők jó része azt se tudja, mit kezdjen vele.
Vállalat Minden szemét az államnál landolhat 
Szalai Anna | 2019. augusztus 23. 13:01
Folytatódik a hulladékgazdálkodás államosítása. A számlázás központosítása után az uniós források felhasználásával épült  hulladékkezelő központokat is bekebeleznék. Ha már évről-évre tízmilliárdokkal kell kitömni az állami kukaholdingot, akkor legalább hízlaljuk nagyobbra - talán ez a bizarr cél vezérli az állami döntéshozókat a hulladékgazdálkodás állami ernyőjének nagyobbra nyitásában.
Makro / Külgazdaság Nem csak a metró, de a Lánchíd felújítása is tovább tarthat a tervezettnél 
Szalai Anna | 2019. augusztus 12. 13:11
Összecsúszhat a Lánchíd és a Váralagút lassan két évtizede halogatott rekonstrukciója a hármas metró középső szakaszának felújításával.  Így egyszerre kellene pótolni a lezárt Lánchidat és a metrót.
Karrier Borzalmas állapotokról jönnek a hírek a BKV munkásszállóiból 
Szalai Anna | 2019. augusztus 10. 06:05
Csábító propagandafilmekkel és feltételekkel csalogatja leendő dolgozóit a BKV. A jelentkezők csak a szerződés aláírása után szembesülnek azzal, hogy az ígéretek esetenként köszönő viszonyban sincsenek a valósággal. Poloska, vizeletes matrac, nehezen viselhető szagok. Börtönökben is jobb körülmények uralkodnak, mint a BKV munkásszállóin. A gond csak az, hogy másnap innen ülnek a volán mögé.
Vállalat Újabb késésben a hármas metró felújítása, csak 2020 végére készül el a déli szakasz 
Szalai Anna | 2019. augusztus 6. 13:30
Félmillióan utaznak rajta, mégis fékezett tempóban zajlik a hármas metró felújítása. A csúszás már most három hónapos, és közben a buszpótlás milliárdokat visz el. Gyakorlatilag egy műszakban folyik a hármas metró déli szakaszának felújítása. Bár a rekonstrukció területét nappal elzárják a BKV dolgozói elől, az Mfor több helyről is megerősített információja szerint a kivitelező munkásai 7 óra körül jelennek meg az alagútban és legfeljebb délután 5-ig dolgoznak.
Személyes pénzügyek Megoldás lenne a parkolási problémára, ha elvennék az autótulajdonosok milliós ajándékát 
Szalai Anna | 2019. július 30. 13:31
Az őszi önkormányzati választások központi témájává válhat a parkolás Budapesten. A parkolási krízis megoldásához a lakossági szerzett jogok és a kerületi önkormányzatok önálló parkolóbizniszeinek felszámolásán keresztül vezet az út. Az ehhez szükséges politikai akarat azonban hibádzik.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG