3p

Mit szólna, ha ezen a nyáron ingyenesen utazna éjszakai vonatokkal Európa különböző országaiban – és még pénzt is kapna érte? Érdekesen hangzik? Ebben az esetben jelentkezzen éjszakai vonattesztelőnek!

Az éjszakai vonatok Európában mostanában sok utazó körében kedveltek, állítja a szakmai magazin. Persze ennek hátterében érdemes tudni, hogy a svéd turisztikai lapok, környezetvédelmi szempontok miatt, előszeretettel támogatják a vonatos utazást, a repülővel szemben.

Mindez kormányzati szinten is igaz, ennek egyik komoly jele, hogy bizonyos rövidebb belföldi járatokon a repülő helyett a vonatot ajánlják, sőt, van ahol meg is szüntették a légi megközelítést. Ehhez persze olyan vonatok is kellenek, amelyek versenyképesek a repülőgépekkel.

Próbálja ki és fotózza le!

Ezért is tették közzé azt a felhívást, hogy a Radical Storage, a világ egyik legnépszerűbb csomagmegőrző cége, éjszakai vonattesztelőt keres – azaz olyan személyt, aki fizetést kap a különböző éjszakai vonatok szolgáltatásainak áttekintéséért. Cserébe nem kell mást tenni, mint megírni az úti tapasztalatokat, és képeket, videókat feltenni a közösségi oldalakra, valamint a cég blogjára, derül ki a svéd Expressen cikkéből.

Visszajelzést várnak olyan részletekről, minthogy milyen volt az alvás minősége, mennyire volt könnyű fel- és leszállni a vonatról, miképpen minősítenék a vonat személyzetének munkáját, vagy éppen hogyan osztályoznák a csomagmegőrzőt – egyszóval a teljes utazási élményről be kell számolnia.

Éjszakai vonatozás: kalandos és még fizet is. Fotó: Depositphotos
Éjszakai vonatozás: kalandos és még fizet is. Fotó: Depositphotos

Átutazni Európát, fizetésért

A marketing akció része, hogy kifizetik az utazást öt különböző éjszakai vonalon, egy hónapos Interrail bérletet is kap a jelentkező, amely hét útra érvényes, valamint 500 angol font javadalmazást. Egy hónap ingyenes poggyászmegőrzés is beletartozik a szolgáltatásba.

A jelentkezéshez jó angol nyelvű írásbeli kifejezőkészséggel, érvényes úti okmányokkal kell rendelkezni, 18 éven felülinek kell lenni, és képesnek arra, hogy kiváló minőségű fényképek és videók készítsen valaki.

A cél tehát, hogy valaki, Stockholmból indulva, átutazza valaki Európát – fizetésért.

Ez a furcsának ható marketing ötlet nem meglepő Svédországban. Rendszeresen előfordul, hogy ugyanazon távolságokra - mondjuk Stockholm-London – ajánlanak vonatos megoldást. Egy másik cikk arra is keres példákat, hogy Európa más városait, üdülőhelyeit miképpen lehet elérni, zakatolva.

Különféle úti tervek végrehajtásához ajánlanak útvonalat, mondjuk Göteborgból, Európa szívébe, vagy éppen Malagába. De arra is van tippjük, miképpen lehet eljutni vonattal Belgrádba, majd vonattal a montenegrói Barba. A válasz: el kell utazni az ausztriai Villachba vonattal, illetve busszal kombinálva Belgrádig, majd Budapestre vonattal.

Budapest és az Alpok kihagyhatatlan

Közben arra is választ keresnek, hogy tényleg környezetbarátok-e a vonatok, és nem fosszilis tüzelőanyagból állítják elő az áramot. Azt is vizsgálják, mekkora a veszélye a kisiklásnak, a leszakadt felsővezetékeknek – Svédországhoz, és persze az időjárási viszonyokhoz képest.

Ha egy hétre tervezi valaki a vonatos kiruccanást, azt javasolja a lap, hogy először Hamburgba, majd onnan a Berlin–Drezda–Prága vonalon utazzon. Ha még telik a szabadságból, ne hagyja ki Magyarországot, utána pedig visszafelé tegyen kitérőt az Alpokban!

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Turizmus Megújult Bécs egyik különleges látványossága - érdemes megnézni
Vágó Ágnes | 2024. május 14. 11:32
A 2023-24-ben teljesen felújított és átalakított, nemrégiben ismét megnyílt bécsi Hundertwasser KunstHausba látogatott el laptársunk.
Turizmus Horrorárakat hoz az olimpia, de jön a szuperbérlet
Elek Lenke | 2024. május 11. 13:41
A francia főváros az olimpia idejére különleges közlekedési bérletet bocsátott forgalomba, amely lehetővé teszi a sportrajongók számára, hogy egy adott összeg fejében, korlátlanul utazhassanak a város minden olimpiai és paralimpiai helyszínére, a játékok egész ideje alatt.
Turizmus Az oroszok idén főleg Grúziába, Dagesztánba és Kamcsatkába utaznak
Elek Lenke | 2024. május 5. 17:54
Minden háború más és más – az Ukrajna elleni orosz támadás azért is különleges, mert közben Oroszországban fellendült a gazdaság és élénkült, elsősorban a belföldi turizmus. Főleg a különleges célpontokat célba vevő, kiscsoportos túrák kedveltek, jóllehet, ezek ára jelentősen megugrott: a belföldi nyári foglalások esetében éves szinten 46,5, a külföldi utaknál pedig 38 százalékkal. Mivel a hadiipar mellett más ágazatok is extra profitra tettek szert, milliók tehetnek félre pénzt a nyaralásra.
Turizmus Cukorka a párnáján, hogy jól aludjon – Új szállodai kényeztetések és csáberők
Elek Lenke | 2024. április 27. 15:01
Fa tetején, kastélyban, a semmibe lógó sziklaszirten, börtönben, őserdőben, kolostorban, sivatagban, könyvtárban és a sarkkörön túl – nincs a világnak olyan szeglete, ahol ne nyílt volna már szálloda. Az emberek egyre több pénzt fordítanak turistáskodásra, és a különleges helyszínek mellett az extra szolgáltatásokat is hajlandók megfizetni – legalábbis egy társadalmi réteg – és persze az üzleti utazók, akik el tudják számolni a szoba árát.
Turizmus Egzotikus utazások alulnézetből: az elefántturizmus gyakran jár kegyetlenséggel
Kormos Olga | 2024. április 20. 17:43
Él egy Suju Kali nevű 50 éves elefánt Nepálban, aki több mint 30 éve szállít turistákat, és sok elefánthoz hasonlóan ő is szorong, sőt, néha agresszív is az idegenekkel. Érzelmi traumáktól szenved a régóta tartó, kereskedelmi jellegű emberi érintkezés miatt.
Turizmus Bocsánatért esedezik a Dubajban történtek miatt az Emirates elnöke, 30 ezer bőrönddel még mindig adósak
Privátbankár.hu | 2024. április 20. 14:23
Elmosta az eső a dubaji repteret is, napok után állt csak helyre a közlekedés, de még mindig tennivaló - személyesen üzent az utasoknak a légitársaság vezetője.
Turizmus Nagy balhé kezdődik a magyar turisták egyik kedvenc célpontján - emberéletek is veszélybe kerülhetnek
Privátbankár.hu | 2024. április 20. 08:36
Több ezres tüntetések, éhségsztrájk a turizmus káros hatásai ellen.
Turizmus Elég a turistákból: hatalmas tüntetés készül a magyarok kedvenc üdülőhelyén
Privátbankár.hu | 2024. április 14. 11:33
Tenerifén április 12-től tüntetnek, április 20-án pedig még éhségsztrájkot is kilátásba helyeztek. A helyi lakosokat megfojtja a tömegturizmus. 
Turizmus II. Erzsébet forog a sírjában? Bárki ihat egy ötórai teát Balmoralban
Elek Lenke | 2024. április 12. 15:01
A brit királyi család először engedi látogatóit az ikonikus kastélyba.
Turizmus Fantasztikus luxushotelekből válogathatunk Londonban
Elek Lenke | 2024. április 7. 14:21
Létezett egy olyan korszaka a turizmusnak, amikor a legjobb szállodák hosszú időre otthonául szolgáltak művészek, milliárdosok – vagy éppen Poirot mester számára. Ekkorra tehető a törzsvendégek igazi megbecsülése, amikor a recepción mindent tudtak a számon tartott, dédelgetett utazó óhajairól, mániájáról.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG