Hirdetés

Jenes Barnabás lesz a fő agrárkutató

2013. december 31., 11:10

A szakminiszter bízta meg a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ igazgatásával.

Hirdetés

Január elsejével megkezdi működését a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK), az új intézmény főigazgatói feladatainak ellátásával egy évre Jenes Barnabást, a Mezőgazdasági Biotechnológiai Kutatóközpont főigazgató-helyettesét bízta meg a vidékfejlesztési miniszter - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) kedden.

A gödöllői székhellyel megalapított központ tizenhárom agrár- és élelmiszer-gazdasághoz kapcsolódó kutatóintézet összevonásával jön létre, további négy kutatóintézet gazdasági társaságként csatlakozik hozzá.

A VM közleménye szerint az új, 300 kutatót foglalkoztató intézménnyel olyan integrált agrárkutató hálózat jött létre, amely magas színvonalon képes a magyar agrárgazdaság versenyképességének javítását elősegítő gyakorlatorientált kutatási-fejlesztési és innovációs programok kidolgozására, végrehajtására. A NAIK nemzetközi szinten is jelentős méretű intézményként kapcsolódhat a világ tudományos vérkeringésébe, növelheti a hazai agrárkutatás elismertségét - teszik hozzá.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Most fog lelassulni a régiós GDP-növekedés?

Most fog lelassulni a régiós GDP-növekedés?

Bár a régió GDP-bővülése uniós szinten kiemelkedő, a növekedés üteme lassulhat a következő időszakban - derül ki a Coface hitelbiztosító elemzéséből, amely szerint a közép- és kelet-európai térségben – ezen belül Magyarországon – tavaly a vállalatok körében csökkent a fizetésképtelenség aránya.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Videók

Hirdetés

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX41845.95+1.48%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Szerinted gyengülni fog a forint, vagy erősödni? Hol lesz év végén az euró?