Hirdetés
Hirdetés

85 éves történelem: kiderült, ki a választás igazi győztese

2018. április 09., 08:29

A Fidesz vitte az országot, az igaz, de van valaki, aki még náluk is nagyobbat nyert a mostani szavazáson.

A magyarországi német kisebbségnek 1933 óta nem volt képviselete a parlamentben, a mostani országos szavazás alkalmával azonban sikerült egyetlen egy mandátumot szerezniük. Ezzel ők az egyetlen Magyarországon élő kisebbség, akik képviseletet szereztek, így az általuk indított listavezető, Ritter Imre nem csak a németek, hanem mind a 13 nemzetiség érdekeit képviseli majd, jelentette be a jelölt.

Ritter Imre, aki jelenleg az Országgyűlés német nemzetiségi szószólója, elmondta: a parlamenti munkájában a német oktatási-nevelési intézményhálózat és -rendszer bővítésére, minőségi javítására koncentrál majd. Szeretné továbbá elérni, hogy a kulturális egyesületek és önkormányzatok nagyobb elismerést kapjanak és a magyarországi németek az anyaországukkal és bármely európai országban élő német nemzetiséggel zavartalan és folyamatos kapcsolatot tarthassanak.

Hirdetés

Minden kisebbség nyert

A magyarországi nemzetiségek 2014 óta küldhetnek szószólót a parlamentbe vagy szerezhetnek szavazati joggal rendelkező kedvezményes mandátumot. Négy évvel ezelőtt szószólót mind a 13 nemzetiség küldhetett, ennek feltétele csak az, hogy legalább egy érvényes szavazat érkezzen a nemzetiség országos listájára. Kedvezményes mandátumot akkor azonban egy nemzetiség sem tudott szerezni, mert nem érte el az ehhez szükséges szavazatszámot.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Erősödik a forint, nagyon vették a hazai részvényeket

Erősödik a forint, nagyon vették a hazai részvényeket

Hirtelen minden szép és jó lett a világban a múlt heti összeomlás után: visszatértek az amerikai tőzsdeindexek a kritikus szintek fölé, és Európában is nagyot mentek a tőzsdeindexek. A nyertesek közt van a BUX, legtöbbet a Mol emelkedett a nagy papírok közül.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Ön tud félretenni a nyugdíjas éveire?