Hirdetés
Hirdetés

Kereken nulla: ennyit kaphatunk, ha 10 éves német államkötvényt veszünk

2019. április 04., 10:13

Ma pont nulla a címbeli kötvény hozama, miután az előző napokban negatív is volt. Az amerikai tőzsdéknek jó napja volt, ahogy Kínának is.

Úgy tűnik, megjelent az ésszerűség a német államkötvények piacán: miután az előző napokban negatív volt a hozam, a kötvények tulajdonosai közül a bölcsebbek végül úgy dönthettek, hogy itt az idő eladni, hisz többet kapnak érte most, mint 10 év múlva.

Nasdaq Composite
Nasdaq Composite


Az amerikai tőzsdék tegnap sokadszor is emelkedtek, az S&P 500 index ugyan csak minimális mértékben, a Nasdaq Composite viszont 0,6 százalékkal 7895 pontig, fél éves csúcsra, így már csak bő két százalékra van az akkor elért örökös csúcstól.

Hirdetés

Ázsiában Kína emelkedett a sokadik napon, továbbra is optimisták a befektetők az amerikai-kínai kereskedelmi megegyezést illetően. A Shanghai Composite egy százalékkal zárt magasabban 3250 ponton újabb éves csúcsra érve.

Az európai tőzsdéken ma enyhe korrekció mutatkozik az elmúlt napok szárnyalása után, a BÉT viszont alig mozdul, még a kispapírok is csak 1-2 százalékkal térnek el tegnapi záró áruktól, ami mostanában egy különlegesség.

Kereskedjen az mfor trader rendszerével!

Esést vár a piacokon? Nálunk akkor is kereshet! Apple részvényeket venne, esetleg a Google és a Microsoft érdekli? Bízik az elektromos autókban: a Teslában vagy inkább a Mercedesben? Vagy inkább hazai pályán maradna? Ha a világ legnagyobb tőzsdéin, vagy 120 devizapárral kereskedne, adott a lehetőség. Tesztelje rendszerünket kockázatmentesen!

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Trump Amerika érdekei ellen döntött – az erősebb kutya jogán?

Trump Amerika érdekei ellen döntött – az erősebb kutya jogán?

Trump lépése a megszállt Ciszjordániáról számos ponton megy szembe Amerika diplomáciai és nemzetbiztonsági érdekeivel. A Fehér Ház döntése tovább gyengíti a nemzetközi jogon alapuló második világháború utáni békerendet és ad utat az őserdő törvényeinek. Káncz Csaba jegyzete.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

  • Apu, tulajdonképpen mi az az állampapír?

    2019. november 19., 06:04
    Apu, tulajdonképpen mi az az állampapír?

    A “szuperállampapírnak” is nevezett Magyar Állampapír Plusz kapcsán mintegy fél éve rengeteg szó esik nálunk az állampapírokról.

További cikkek

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Vettél már a szuper-államkötvényből (MÁP Plusz)?