3p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Az átlagnál magasabb hőmérséklet és a csapadékhiány miatt vízkrízisbe került a félsziget.

Elzárják a lakosok és turisták által is kedvelt köztéri kutakat Rómában a kánikula és szárazság okozta vízhiány miatt, valamint az éjszakai víznyomást is csökkentik az olasz fővárosban. A római utcákon sorakozó kutak elzárásának időpontja még nem ismert, de Róma főpolgármesteri hivatala szerint erre már a napokban sor kerülhet.

Ha továbbra sem hull elegendő csapadék, kritikussá válik a helyzet, a közkutak elzárása példaként szolgálhat – jelentette ki Luca Galletti olasz környezetvédelmi miniszter. Összesen mintegy 2500 kútról van szó, ebből 280 Róma belvárosában található. A római kutak vize közismerten friss és jó minőségű, elzárásuk azonban nehéz helyzetbe hozhatja az olasz főváros utcáin élő mintegy 10 ezer hajléktalant, akik számára az utcai kutak elengedhetetlenek.

Környezeti stratégiát sürgetnek a kormánytól

Tikkasztó a meleg: mit iszunk ilyenkor?További részletek >>>

A kutak elzárására a rendkívüli vízhiány miatt van szükség - jelentette be korábban Virginia Raggi római főpolgármester, aki a római szökőkutak vízellátása elzárását is felvetette. A legnagyobb római vízszolgáltató bejelentette, hogy a nyár folyamán csökkenti éjszaka a víznyomást a korábbi másodpercenkénti 1500-1600 literről 1300 literre, amelyet a Róma  természetes víztározójából, a Braccianói-tóból szivattyúznak le. A korlátozás éjfél és hajnali öt óra között érvényes.

A Coldiretti olasz fogyasztóvédő szervezet szerint precedens nélküli "vízkrízis" sújtja Itáliát. Rómában a megszokott június végi hőmérsékletek legalább öt Celsius fokkal meghaladják a korábbi átlagot, miközben több mint 70 százalékkal kevesebb a csapadék.

A héten tetőzik a forróság Közép-Olaszországban, negyven foknál is magasabb hőmérsékletet várnak. Róma területén már eddig is tilos volt a vízpazarlás, többek között a felesleges locsolás, járműmosás is. A forró levegő és szél miatt kiemelt a tűzveszély egész Dél-Itáliában. A Legambiente olasz környezetvédelmi szervezet azonnali környezeti stratégia kidolgozását szorgalmazta a római kormánytól a félsziget mentésére.

Soha nem ér véget a válság? Hatalmas összegbe fájhat minden idők legnagyobb olasz bankmentéseA péntek este csődbe küldött két olasz pénzintézet szanálásának terve bő 17 milliárd euróról szól, a nagy nyertes a konkurens Intesa Sanpaolo lehet. A bankfiókokat ma is kinyitották, a betétesek zömének pénzét a jelek szerint nem érheti kár. Egész Európában optimisták a bankrészvények vásárlói a tőzsdén, aminek azonban más oka is lehet. Tovább a cikkre >>>

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Makro / Külgazdaság MBH: az év második felében várható erőteljes munkaerőpiaci javulás
Privátbankár.hu | 2024. április 26. 12:55
A munkaerőpiac feszessége továbbra is oldódik, bár annak üteme lassul. Az inaktivitás csökken, és az év második felében a munkanélküliség is visszatérhet a 4 százalékos szint közelébe. A pénteki munkaerőpiaci adatokat értékelte Árokszállási Zoltán, az MBH Elemzési Centrum igazgatója.
Makro / Külgazdaság Varga Mihály elképesztőket mondott a magyar gazdaság stabilitásáról
Privátbankár.hu | 2024. április 26. 11:30
A magyar gazdaság stabilitását a teljes foglalkoztatás, a magas beruházási ráta, az államadósság csökkentése és az erős bankrendszer adja – jelentette ki Varga Mihály az OTP Bank éves közgyűlésén.
Makro / Külgazdaság Hihetetlen, de még drágábbak lehetnek a lakáshitelek
Privátbankár.hu | 2024. április 26. 11:00
Amióta csökken az infláció és az alapkamat, azóta egyre olcsóbbak a lakáshitelek is. A Bankmonitor szakértőinek ezért mind többen teszik fel a kérdést: meddig folytatódik a kamatcsökkenés, mikor érjük el a 2 évvel ezelőtti kamatszintet? A válasz azonban sajnos nem az, amit sokan várnak.
Makro / Külgazdaság Vegyen részt Ön is a Klasszis Média energiakörképet bemutató konferenciáján!
Privátbankár.hu | 2024. április 26. 10:29
Hogyan tároljuk a megújuló energiát? A jogi környezet mennyire felhasználóbarát? Haladunk-e a hálózatfejlesztéssel? Ezekre a kérdésekre is választ kaphat.
Makro / Külgazdaság Erre az adatra sem lehet büszke az Orbán-kormány
Privátbankár.hu | 2024. április 26. 08:53
Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.
Makro / Külgazdaság Rossz hír: egyre súlyosabb a munkanélküliség Magyarországon
Privátbankár.hu | 2024. április 26. 08:31
4 millió 746 ezer fő volt a foglalkoztatottak száma, a munkanélküliségi ráta 4,4 százalék.
Makro / Külgazdaság Joe Biden nem lesz boldog: rossz hír jött Amerikából!
Privátbankár.hu | 2024. április 25. 15:56
A gazdaság nem úgy halad, ahogy illene.
Makro / Külgazdaság A lakáshitelezés padlót fogott tavaly
Privátbankár.hu | 2024. április 25. 12:57
A lakáshitelállomány tavaly kizárólag az államilag támogatott hitelek miatt bővült, de csak minimális mértékben. Hitelkiváltás gyakorlatilag nem volt - foglalta össze az adatokat a Bank360.hu. 
Makro / Külgazdaság 2024 a Budapest környéki területek ingatlanpiacán is fordulópontot hozott
Privátbankár.hu | 2024. április 25. 10:05
Az ingatlanpiaci aktivitással együtt mérséklődött a kiköltözési hullám a fővárosi agglomeráció településein, ahol tavaly 18 százalékkal kevesebb adásvétel zárult, mint az azt megelőző évben.
Makro / Külgazdaság Budapest helyett már a Kreml mellett lakik az amerikaiak által kiebrudalt orosz kémbank
Vég Márton | 2024. április 25. 08:58
Végleg törölték a budapesti címét az orosz hátterű Nemzetközi Beruházási Banknak, egy év kellett hozzá.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG