Hirdetés
Hirdetés

Egy miniszterelnököt készültek meggyilkolni a terroristák

2017. december 06., 12:39

Durva iszlamista terrorista tervet buktatott le az MI5 és a brit rendőrség.

A Sky News értesülései az MI5 vezetője, Andrew Parker tegnap számolt a brit kormánytagoknak a leleplezett tervről. Eszerint a terroristák arra készültek, hogy a Downing Street-en felrobbantanak egy házi készítésű bombát, majd a kialakuló káoszban Theresa May életére törnek.

A terv leleplezéséhez az MI5, a Scotland Yard és a rendőrség több hetes közös munkája vezetett, a 20 és 21 éves férfiakat múlt héten tartóztatták le. Ahogy azt korábban is írtuk, csak mostanában 9 terrortámadást akadályoztak meg Nagy-Britanniában.

Sokszor támadnák a brit miniszterelnököt

Az Egyesült Királyság kormányfői hagyományosan sokszor kerülnek a terroristák célkeresztjébe. A Downing Street-en igazán komoly biztonsági intézkedések 1980 óta vannak érvényben, miután az IRA többször is megfenyegette a brit kormányt.

Hirdetés

1991-ben a hátsó kertbe dobtak be egy házi készítésű bombát, az akkori miniszterelnök John Major, bár a házban volt, nem sérült meg.

De a legendás Margaret Thatchert is próbálták megölni: 1984-ben Brightonban, a konzervatívok konferenciáján robbant bomba, és csak a szerencsén múlt, hogy Thatcher nem sérült meg.

A németek is aggódhatnak

Nem csak az Egyesült Királyságban, hanem Németországban is óriási a készültség a potenciális terrortámadások miatt. Hans-Georg Maassen, a német szövetségi alkotmányvédelmi hivatal vezetője újabb támadások veszélyére figyelmeztetett mai interjújában.

A tavaly decemberben egy berlini karácsonyi vásáron végrehajtott iszlamista terrortámadás közelgő évfordulója alkalmából készített interjúban a BfV vezetője a ZDF országos köztelevízió hírportáljának beszámolója szerint kiemelte, hogy csaknem 1900 főre bővült az iszlamista terrorizmus úgynevezett potenciális toborzási bázisa, az a kör, amelyből kikerülhetnek újabb lehetséges terroristák vagy támogatóik.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Mi a magyarok legfőbb versenyelőnye? – interjú

Mi a magyarok legfőbb versenyelőnye? – interjú

Sok vállalkozás szeretne tőkét a növekedéshez, de a szervezetüknek, működésüknek is meg kell ehhez felelnie, nem lehet kisvállalati struktúrával nagyvállalatot működtetni – derült ki a Qualysoft Holding és a CNC Rapid vállalkozásokkal készített interjúnkban. Kiderült az is, mit tartanak a magyarok legfőbb versenyelőnyének, és hogyan küzdenek meg a munkaerő-hiánnyal.

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Idén is 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak karácsonyra a nyugdíjasok a kormánytól. Ön szerint kiknek járna még az utalvány?