Hirdetés
Hirdetés

Összeomlik az Iránnal kötött nukleáris megállapodás, ha Amerika kilép

2017. október 13., 11:41

Ha Amerika kivonul az Iránnal kötött nemzetközi szerződésből, az összeomlik az iráni parlament házelnöke szerint.

Ali Larijani a TASSZ hírügynökségnek nyilatkozott oroszországi látogatása közben, hozzátéve, hogy világméretű káosz következik, ha a szerződés felborul. Ezt nem tudni, hogy értette, de úgy tűnik, Irán abban bízik, hogy Oroszország segít megoldani a megállapodás körüli feszültséget. Ez azt feltételezné, hogy Oroszországnak meg kéne győzni Donald Trumpot az ügyben.

Irán tavalyelőtt kötött megállapodást hat hatalommal, mely szerint nem fejleszti nukleáris programját, cserébe feloldják az ellene hozott szankciókat. Az ENSZ ellenőrei szerint Irán betartja a vállalásokat, és a többi aláíró partner is elégedett, csak Donald Trump nem tartja megfelelőnek az elődje által aláírt szerződést.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Azt hitted, hogy csak a magyar kormány bonyolít mindent túl? Tévedsz!

Azt hitted, hogy csak a magyar kormány bonyolít mindent túl? Tévedsz!

Sokat szoktak panaszkodni a hazai túlságosan bonyolult kormányszervezetre, ám míg nekünk csak a kerékpározás és az aktív kikapcsolódás fejlesztésével és népszerűsítésével összefüggő feladatok ellátására van kormánybiztosunk, addig Kínában az időjárás átalakítására is külön hivatalt tartanak fent. De milyen furcsa kormányügynökségek léteznek még?

Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Powered by Saxo Bank

Privátbankár Árkosár

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Idén is 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak karácsonyra a nyugdíjasok a kormánytól. Ön szerint kiknek járna még az utalvány?