Hirdetés
Hirdetés

Két éve a legerősebb a forint

Fellegi Tamás, 2017. augusztus 02., 11:18

Tovább erősödik a forint, 2005 óta a legjobb szinten, de még ezt is keveselljük. Az euró is tartja két és fél éves csúcsát úgy a dollárhoz, mint a svájci frankhoz képest. Mélyponton a török líra, visszaesett az olajár, veszik a Richtert, az OTP-t, a Konzumot és az Opimust.

Kapaszkodik a forint, egy euróért 303,30-at kell belőle adni, ez a legerősebb érték azóta, hogy 2015 első félévében sikerült neki a 2-essel kezdődő tartományba érni, rövid időre. Kíváncsian várjuk, sikerül-e most is megismételni ezt a mutatványt, a hazai fizetőeszközt továbbra is mélyen alulértékeltnek tartjuk, ráférne, hogy tartósan erősebb szinteken maradjon.

Euró/forint, 3 év
Euró/forint, 3 év

Az euró is remek formában, tartja a tegnap elért 1,184-es magasságot a dollárral és az 1,144-es szintet a svájci frankkal szemben. Mindkettő két és fél éves csúcs, illetve az említett valutákban értelemszerűen két és fél éves mélypont.

Hirdetés

Gyengélkedik a török líra: alulmúlta év eleji mélypontját, és egy euróért már közel 4,20-at adnak belőle. Hiába magas a kamata, az elmúlt években olyan sokat értékelődött le, hogy nem volt érdemes erre spekulálni, noha egy időben sokan ezt tették.

Euró/török líra
Euró/török líra

Visszaesett az olajár a tegnapi meglehetősen magas szintekről, amikor mind a két fő típus 50 dollár fölött volt: most a WTI 49 dollár, a Brent 51,70.

A világ tőzsdéi nyári üzemmódban, alig mozdulnak, itthon viszont 0,35 százalék pluszban a BUX, köszönhetően a Richter egy és az OTP fél százalékos emelkedésének, 6610 illetve 9630 forinton kereskednek velük. Ismét emelkednek Mészáros-papírok: a Konzum 7 százalékot 1860 forintig, a az Opimus 6 százalékot 206 forintig.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Mit adjunk nászajándékba? Ezeknek örülnek legjobban a párok

Mit adjunk nászajándékba? Ezeknek örülnek legjobban a párok

A készpénz után a második legnépszerűbb nászajándék az utalvány, értéke akár 50-100 ezer forint is lehet, ha közeli rokonok, családtagok adják. A műszaki cikkek mindig a kívánságlista elejére kerülnek. Esküvők tekintetében még mindig a legkedveltebb időszak a nyár, az ajándékkártyák értékesítésében ezek a hónapok a műszaki áruházláncok számára is kimagaslóak.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Napi kommentár - videó

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Heti várható események, adatok

 • augusztus 14
  Ipari termelés (11:00)
  Ipari termelés (év/év)
  augusztus 15
  KSH: mezőgazdasági termelői árak (június)

  GDP (negyedéves, előzetes adat)
  Kiskereskedelmi forgalom (június)
  Bankszünnap
  Bankszünnap
  augusztus 16
  KSH: GDP (második negyedév, előzetes adat)
  GDP (előzetes adat, második negyedév)
  Olajtartalékok
  augusztus 17

  Munkanélküli segély adatok
  Első alkalommal munkanélküli segélyért folyamodók
  augusztus 18
  Termelői árak (június)

Szavazás

Ön szerint létezik globális felmelegedés?