Hirdetés
Hirdetés

Két éve a legerősebb a forint

Fellegi Tamás, 2017. augusztus 02., 11:18

Tovább erősödik a forint, 2005 óta a legjobb szinten, de még ezt is keveselljük. Az euró is tartja két és fél éves csúcsát úgy a dollárhoz, mint a svájci frankhoz képest. Mélyponton a török líra, visszaesett az olajár, veszik a Richtert, az OTP-t, a Konzumot és az Opimust.

Kapaszkodik a forint, egy euróért 303,30-at kell belőle adni, ez a legerősebb érték azóta, hogy 2015 első félévében sikerült neki a 2-essel kezdődő tartományba érni, rövid időre. Kíváncsian várjuk, sikerül-e most is megismételni ezt a mutatványt, a hazai fizetőeszközt továbbra is mélyen alulértékeltnek tartjuk, ráférne, hogy tartósan erősebb szinteken maradjon.

Euró/forint, 3 év
Euró/forint, 3 év

Az euró is remek formában, tartja a tegnap elért 1,184-es magasságot a dollárral és az 1,144-es szintet a svájci frankkal szemben. Mindkettő két és fél éves csúcs, illetve az említett valutákban értelemszerűen két és fél éves mélypont.

Hirdetés

Gyengélkedik a török líra: alulmúlta év eleji mélypontját, és egy euróért már közel 4,20-at adnak belőle. Hiába magas a kamata, az elmúlt években olyan sokat értékelődött le, hogy nem volt érdemes erre spekulálni, noha egy időben sokan ezt tették.

Euró/török líra
Euró/török líra

Visszaesett az olajár a tegnapi meglehetősen magas szintekről, amikor mind a két fő típus 50 dollár fölött volt: most a WTI 49 dollár, a Brent 51,70.

A világ tőzsdéi nyári üzemmódban, alig mozdulnak, itthon viszont 0,35 százalék pluszban a BUX, köszönhetően a Richter egy és az OTP fél százalékos emelkedésének, 6610 illetve 9630 forinton kereskednek velük. Ismét emelkednek Mészáros-papírok: a Konzum 7 százalékot 1860 forintig, a az Opimus 6 százalékot 206 forintig.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Utoljára ülnek össze idén Matolcsyék – lesz meglepetés?

Utoljára ülnek össze idén Matolcsyék – lesz meglepetés?

Sűrű lesz az ünnepek előtti kereskedési hét is, kedden lesz ugyanis az utolsó ülése az MNB Monetáris Tanácsának. Adatokban sem lesz hiány, kiskereskedelmi valamint államháztartási statisztikai adatok is várhatók, de azt is megtudjuk, hogyan alakultak a keresetek az év első tíz hónapjában. Ezeket a dátumokat vésd fel a mézeskalácsozás és a fadíszítés közé!

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Idén is 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak karácsonyra a nyugdíjasok a kormánytól. Ön szerint kiknek járna még az utalvány?