Hirdetés
Hirdetés

Ma is szembe ment a BUX az árral, jó hír a nyaralni vágyóknak

Eidenpenz József, 2017. július 04., 18:43

Az amerikai piac nélkül az európai tőzsdék csendesen esegettek, a BUX index viszont az OTP-nek köszönhetően emelkedni tudott. A forint erősödött, két hét óta először ismét 308 alatt volt az euró. Megint limittel száguldottak a Mészáros-cégek.

Az Amerikai Egyesült Államokban a függetlenség napját ünneplik ma, ezért a világ összes tőzsdéje takaréklángon üzemelt. Reggel az ázsiai tőzsdék eléggé csúnyán bepirosodtak, valószínűleg az ijesztő észak-koreai rakétateszt miatt. Európában is csendesen esegettek az árfolyamok, az EuroStoxx 50 index 0,1 százalékkal süllyedt.

A német és brit indexek 0,3, a francia 0,4 százalékkal süllyedtek, az olasz kissé emelkedni tudott. Szinte minden szektorban olcsóbbak lettek a részvények, egyedül a turizmus tudott kissé emelkedni, a bankok és olajcégek pedig inkább stagnáltak.

Hirdetés

A BUX a nyertesek között

Itthon a BUX index ma is fordítva működött, mint Európa többi része, de most a másik irányba. Az OTP egy százalékos és a Mol 0,1 százalékos emelkedésének köszönhetően ugyanis 0,3 százalékos pluszra volt képes. (A bankrészvény 9090, az olajtársaság 20 760 forinton zárt.) A Richter 0,2 százalékkal 6950-re, a Telekom 0,4 százalékkal 467-re süllyedt. A „Mészáros-cégek” megint limittel (a Konzum 20, az Opimus 15 százalékkal) száguldottak, erről itt írtunk részletesebben. A Mol kedves gesztust tett a kutyáknak és a kutyatulajdonosoknak.

Olcsóbb az euró

Az amerikai határidős indexek délelőtt még pluszban voltak, este mínuszba mentek át. A határidős Dow Jones és az S&P 500 csak minimális mértékben, a Nasdaq Composite viszont 0,4 százalékkal esik.

Holnap este teszik közzé a Fed és az EKB legutóbbi ülésének jegyzőkönyvét, ez alaposan megmozgathatja a piacokat. Az MNB hasonló dokumentumát is publikálják a héten. Pénteken fontos amerikai foglalkoztatási adatok jönnek.

Az árupiacon az olaj szerényen emelkedik, az arany szintén, az ezüst viszont esik. A dollár most alig mozdult el, érezhetően erősebb lett viszont a forint. Az euró mintegy egy forinttal lett olcsóbb, 308,0 forint, nap közben ezt a határt is sikerült rövid időre átlépni.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

6 dolog, amit biztosan nem tudsz a kötelező biztosításról

6 dolog, amit biztosan nem tudsz a kötelező biztosításról

Míg a 90-es évek elején kevesebb, mint 10 ezer forint volt a kötelező átlagdíj és mindössze 19 milliárd forintot fizettünk a mostani 140 milliárddal szemben. Azt is kevesen tudják, hogy nálunk a legolcsóbb a kötelező Európában. Már év közben is lehet biztosítót váltani, de mit fedez pontosan a biztosítás?

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Napi kommentár - videó

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Heti várható események, adatok

 • november 20
  Termelői árindex (év/év) - október
  Külkereskedelmi termékforgalom (import, export)
  november 21
  MNB: Monetáris Tanács kamatdöntő ülése
  NGM: Gyorstájékoztató az államháztartás központi alrendszerének 2017. január-októberig tartó helyzetéről
  ÁKK: 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukció
  Chicagói Fed index (október)
  Hewlett-Packard 2017 Q4
  november 22
  KSH: Átlagos bruttó béremelések (év/év) - szeptember
  Fed jegyzőkönyv
  Friss és tartós munkanélküli-segély kérelmek
  Fogyasztói Bizalmi Index - előzetes, november
  november 23
  KSH - Kiskereskedelmi forgalom, második becslés
  GDP Q3 (év/év, munkanaphatástól kiigazított)
  Thyssenkrupp 2017 Q4
  Feldolgozó- és szolgáltatóipari beszerzési menedzser index - november
  {{uk}} GDP 2017 Q3 - előzetes
  Feldolgozó- és szolgáltatóipari beszerzési menedzser index - november
  november 24
  IFO-index - november
  Feldolgozóipari beszerzési menedzser index - november
  Feldolgozó- és szolgáltatóipari beszerzési menedzser index - november

Szavazás

Idén is 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak karácsonyra a nyugdíjasok a kormánytól. Ön szerint kiknek járna még az utalvány?