Hirdetés
Hirdetés

Ma is szembe ment a BUX az árral, jó hír a nyaralni vágyóknak

Eidenpenz József, 2017. július 04., 18:43

Az amerikai piac nélkül az európai tőzsdék csendesen esegettek, a BUX index viszont az OTP-nek köszönhetően emelkedni tudott. A forint erősödött, két hét óta először ismét 308 alatt volt az euró. Megint limittel száguldottak a Mészáros-cégek.

Az Amerikai Egyesült Államokban a függetlenség napját ünneplik ma, ezért a világ összes tőzsdéje takaréklángon üzemelt. Reggel az ázsiai tőzsdék eléggé csúnyán bepirosodtak, valószínűleg az ijesztő észak-koreai rakétateszt miatt. Európában is csendesen esegettek az árfolyamok, az EuroStoxx 50 index 0,1 százalékkal süllyedt.

A német és brit indexek 0,3, a francia 0,4 százalékkal süllyedtek, az olasz kissé emelkedni tudott. Szinte minden szektorban olcsóbbak lettek a részvények, egyedül a turizmus tudott kissé emelkedni, a bankok és olajcégek pedig inkább stagnáltak.

Hirdetés

A BUX a nyertesek között

Itthon a BUX index ma is fordítva működött, mint Európa többi része, de most a másik irányba. Az OTP egy százalékos és a Mol 0,1 százalékos emelkedésének köszönhetően ugyanis 0,3 százalékos pluszra volt képes. (A bankrészvény 9090, az olajtársaság 20 760 forinton zárt.) A Richter 0,2 százalékkal 6950-re, a Telekom 0,4 százalékkal 467-re süllyedt. A „Mészáros-cégek” megint limittel (a Konzum 20, az Opimus 15 százalékkal) száguldottak, erről itt írtunk részletesebben. A Mol kedves gesztust tett a kutyáknak és a kutyatulajdonosoknak.

Olcsóbb az euró

Az amerikai határidős indexek délelőtt még pluszban voltak, este mínuszba mentek át. A határidős Dow Jones és az S&P 500 csak minimális mértékben, a Nasdaq Composite viszont 0,4 százalékkal esik.

Holnap este teszik közzé a Fed és az EKB legutóbbi ülésének jegyzőkönyvét, ez alaposan megmozgathatja a piacokat. Az MNB hasonló dokumentumát is publikálják a héten. Pénteken fontos amerikai foglalkoztatási adatok jönnek.

Az árupiacon az olaj szerényen emelkedik, az arany szintén, az ezüst viszont esik. A dollár most alig mozdult el, érezhetően erősebb lett viszont a forint. Az euró mintegy egy forinttal lett olcsóbb, 308,0 forint, nap közben ezt a határt is sikerült rövid időre átlépni.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Komoly hibák a BKK-nál, de meddig mehet el egy etikus hacker?

Komoly hibák a BKK-nál, de meddig mehet el egy etikus hacker?

Az egyik legkomolyabb társadalmi botrányt az elmúlt napokban a BKK jegyvásárlási rendszerében hibát találó, majd azt bejelentő és nyilvánosságra hozó 18 éves hobbiinformatikus ügye volt. A T-Systems, a rendszert üzemeltető cégként feljelentette a hackert, az eljárás ugyan jogilag rendben van, de külföldön ez a feljelentés nem történt volna meg.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Napi kommentár - videó

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Heti várható események, adatok

 • július 17
  Ipari termelés, GDP és kiskereskedelmi forgalom
  Netflix (2017 Q2)
  július 18
  ÁKK: 3 hónapos diszkont kincstárjegy aukció, 15 mrdFt
  MNB: Monetáris Tanács kamatdöntő ülése
  Fogyasztói árindex
  ZEW index
  július 19
  Wizz Air (2018 Q1)
  Morgan Stanley (2017 Q2)
  július 20
  KSH: Keresetek (január–május)
  NGM: Részletes tájékoztató az államháztartás központi alrendszerének június végi helyzetéről
  Import és export
  EKB kamatdöntése
  Tartós és friss munkanélküli-segély kérelmek
  Fogyasztói bizalom
  július 21
  General Electric (2017 Q2)

Szavazás

Ön melyik országban tartana a leginkább terrortámadástól nyaralás közben?