Hirdetés
Hirdetés

Nem teszik zsebre a magyar autósok az OPEC döntését - mi jöhet a kutakon?

2017. december 02., 11:45
Cimkék
olaj
, opec

Durva drágulást nem, de lassú felfelé kúszást hozhat az olajárakban a kitermelés korlátozása.

Drágulhatnak az üzemanyagok Magyarországon, miután a Kőolaj-exportáló Országok Szervezete (OPEC) a héten úgy döntött, hogy meghosszabbítja kitermelési önkorlátozását, s ez magasan tartja a nemzetközi piacokon a nyersolajárakat - mondta a szombati Magyar Nemzetnek Pletser Tamás, az Erste Bank olajipari elemzője.

Hozzátette, hogy az árak lassan kúsznak majd felfelé, drasztikus drágulás nem jelezhető előre. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a piac előre beárazta az OPEC-határozatot, emiatt az árak már korábban magas szintre álltak be.

Hirdetés

Pletser Tamás kitért arra, hogy a magas külpiaci olajárak a magyar autósok számára előnyösek abból a szempontból, hogy a drága jegyzésárak miatt várhatóan januárban sem emelkedik az üzemanyagok árába épített jövedéki adó.

Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Megszűnhet a lakásáfa: elszállnak a lakásárak?

Megszűnhet a lakásáfa: elszállnak a lakásárak?

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szavai szerint nem várható, hogy a 2019. december 31-e után meghosszabbítanák az újépítésű lakóingatlanok értékesítésére vonatkozó 5 százalékos áfakulcsot. A kedvezményes lakásáfa megszűnése több szektorban is komoly negatív hatással járhat.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés

Hirdetés

Videók

Powered by Saxo Bank

Utánajártunk

Mi mozgatja a befektetők fantáziáját

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

Szavazás

Idén is 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak karácsonyra a nyugdíjasok a kormánytól. Ön szerint kiknek járna még az utalvány?