Hirdetés
Hirdetés

Újabb balhé a Tesco háza táján

2017. szeptember 23., 15:26

A Tesco dolgozók sztrájkjának sincs még végleges megoldása, de már újabb hírekkel borzolja a kedélyeket a hipermarket.

Szlovákia (Fotó: Wikimedia Commons)
(Fotó: Wikimedia Commons)

Maximum 250 fős, csoportos leépítés várható Magyarországon - ez a szám még csökkenhet, mert a cég mindenkit beleszámolt ebbe: még az olyan munkavállalókat is, akiknek változik a munkaköre, ezért megszűnik a korábbi szerződése - írja a hirado.hu. A Magyar Nemzet kérdésére a Tesco megerősítette: nem az üzleteket, hanem a központi irodát érintik az elbocsátások.


A hírek szerint a cég már közölte, hogy egyeztetnek a szakszervezetekkel, s erre legfeljebb 30 napot jelöltek meg. A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének (KASZ) sztrájkbizottsági vezetője, Karsai Zoltán szerint nincs összefüggés a sztrájkhelyzet és a Tesco mostani lépése között: a központi irodát akkor is leépítenék, ha nem emelnék a fizetéseket a munkabeszüntetések hatására – Karsai jövő szerdán közösen látogat el a munkáltatóval Szekszárdra, ahol azt vizsgálják meg, hogy hány százalékos létszámemelésre lenne szüksége az ottani üzletnek.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Vége a fejetlenségnek: szabályozzák a kriptodevizákat

Vége a fejetlenségnek: szabályozzák a kriptodevizákat

Egyre nagyobb nyomás nehezedik az egyes országok törvényhozóira, hogy valamit kezdjenek a kriptodevizákkal, miután tartósnak látszó világméretű jelenségről van szó, ami nem maradhat teljesen feketepiaci körülmények között. Az amerikai törvényhozók is végre lépnek, jobb későn, mint soha.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX38667.08-0.87%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Ön elégedett az idei nyugdíjemelés mértékével? (3%)