Hirdetés
Hirdetés

Újabb balhé a Tesco háza táján

2017. szeptember 23., 15:26

A Tesco dolgozók sztrájkjának sincs még végleges megoldása, de már újabb hírekkel borzolja a kedélyeket a hipermarket.

Szlovákia (Fotó: Wikimedia Commons)
(Fotó: Wikimedia Commons)

Maximum 250 fős, csoportos leépítés várható Magyarországon - ez a szám még csökkenhet, mert a cég mindenkit beleszámolt ebbe: még az olyan munkavállalókat is, akiknek változik a munkaköre, ezért megszűnik a korábbi szerződése - írja a hirado.hu. A Magyar Nemzet kérdésére a Tesco megerősítette: nem az üzleteket, hanem a központi irodát érintik az elbocsátások.


A hírek szerint a cég már közölte, hogy egyeztetnek a szakszervezetekkel, s erre legfeljebb 30 napot jelöltek meg. A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének (KASZ) sztrájkbizottsági vezetője, Karsai Zoltán szerint nincs összefüggés a sztrájkhelyzet és a Tesco mostani lépése között: a központi irodát akkor is leépítenék, ha nem emelnék a fizetéseket a munkabeszüntetések hatására – Karsai jövő szerdán közösen látogat el a munkáltatóval Szekszárdra, ahol azt vizsgálják meg, hogy hány százalékos létszámemelésre lenne szüksége az ottani üzletnek.

Hirdetés
Értékeld a cikket
Jelenlegi értékelés

Címlapon

Mekkora bajban vannak azok az autósok, akik kamerát szereltek a kocsiba?

Mekkora bajban vannak azok az autósok, akik kamerát szereltek a kocsiba?

Biztosan ezrek kapnak majd karácsonyra autóba szerelhető fedélzeti kamerát: a daschcamek egyre olcsóbbak, közben egyre jobb minőségű képet és szolgáltatásokat nyújtanak. Amellett, hogy az orosz közúti videók kifogyhatatlan humorforrást jelentenek az internet népének, a menetkövető kamerák használata már önmagában komoly jogi kérdéseket vet fel.

Hirdetés
Hirdetés

További cikkek

Hirdetés
Hirdetés

Videók

Utánajártunk

Hírlevél

Feliratkozáshoz kérjük adja meg e-mail címét:

  • BUX38018.26+1.18%
    DAX9823.5-2.77%
    EUR/HUF311.610%
    EUR/USD1.08340%
    Arany1118.150%

Szavazás

Idén is 10 ezer forint értékű Erzsébet-utalványt kapnak karácsonyra a nyugdíjasok a kormánytól. Ön szerint kiknek járna még az utalvány?