<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Aranyár-emelkedés
Részvény / Deviza / Áru Olajat öntöttek a koronavírus miatti tőzsdei tűzre
Csabai Károly | 2020. március 9. 19:01
Csak a 2008 őszi válság kirobbanásakor és a World Trade Center ikertornyai elleni merényletet követően zuhantak akkorát a tőzsdék egy napon belül, mint hétfőn. Amit egyrészt az idézett elő, hogy a koronavírus gazdasági következményeitől tartva a befektetők részvényekből kimenkítették a pénzeiket, másrészt az, hogy az olajár a 1991-es Öböl-háború óta nem látott mértékben esett.
Makro / Külgazdaság Nő az arany ára, a kereslet iránta csökken
Privátbankár.hu | 2020. február 2. 12:06
Az arany árának emelkedése miatt a tavalyi utolsó negyedévben csökkent a globális aranykereslet.
Részvény / Deviza / Áru Reményüket vesztik Vajna cégének befektetői
Fellegi Tamás | 2019. február 19. 11:00
Zuhan az Est Media, Andy Vajna nélkül továbbra sem látják a jövőt a részvényesek. Vonzónak találják viszont a befektetők Kínát, a vámháborút egyenesen vételi lehetőségnek tekintik, emelkednek is a részvényárak. A BÉT-en az OTP és a Richter gyengül, a Telekom emelkedik. Limittel esik a Kartonpack, veszik a Konzumot.
Részvény / Deviza / Áru Szakadatlanul emelkedik az aranyár, ma is jó erőben a forint
Fellegi Tamás | 2019. január 30. 12:02
Múlt pénteken nagyot ugrott az aranyár, és az emelkedés azóta is tart. A forint is tartja tegnap elért 8 havi csúcsát, az MNB döntése, miszerint nem szigorított még a monetáris kondíciókon, nem zavarta meg a folyamatot. Jelentett az Apple, emelkedhet a részvény ára.
Részvény / Deviza / Áru Megállíthatatlan a forint és az arany
Fellegi Tamás | 2019. január 29. 11:20
Ahogy közeledik az MNB kamatdöntő ülése, egyre erősödik a forint. Az arany is tovább menetel, a tőzsdék az Apple negyedéves jelentésére várnak. A BÉT-en a Richter esik, jó formában a Mol, az OTP és a Telekom. Nagyokat liftezik a Plotinus és a Kartonpack kis forgalommal, likviditás hiányában.
Részvény / Deviza / Áru Drágul az arany, esik az olajár
Fellegi Tamás | 2019. január 28. 11:15
Visszakullognak az aranyba a csalódott kriptodeviza befektetők, hajtják fel a nemesfém árát. A tőzsdéken enyhe csökkenés mutatkozik, a BÉT azonban pluszban, és ismét limittel emelkedik a két teljesen illikvid részvény, a Kartonpack és a Plotinus.
Részvény / Deviza / Áru Megszűnik a Plotinus, összeomlott az Apple
Fellegi Tamás | 2019. január 4. 10:45
Ismét zuhant Amerika, de mindenekelőtt az Apple, miután profitfigyelmeztetést adott ki. Ma már emelkedés tapasztalható Ázsiában és Európában, Európában, a BUX is pluszban. Szárnyal a Telekom, de még inkább a nevet váltani készülő Plotinus. Erősödik a forint, hasít az aranyár.
Részvény / Deviza / Áru Elfogyóban a német kötvényhozam, drágul az arany
Fellegi Tamás | 2019. január 2. 11:18
A 2018-as utolsó negyedév méltó folytatásaként, jókora zuhanással nyitottak az ázsiai és európai tőzsdék, a lényeg persze a délutáni amerikai kereskedés lesz. Mindenki kötvényekbe menekül, azok ára emelkedik, így hozamaik esnek. A kötvények mellett az aranyat tekintik biztos menedéknek.
Részvény / Deviza / Áru Drágul az arany, kapaszkodik a forint
Fellegi Tamás | 2018. december 28. 09:46
Féléves csúcson az aranyár, jól mutat az idén vett magyar aranytartalék. A napközbeni zuhanásból a nap végére emelkedésbe váltottak az amerikai tőzsdeindexek, az összeomlás egészséges korrekciója zajlik. Európa is erősödik, itthon viszont alig kötnek valamire, csak az Est Media forog élénken.
Részvény / Deviza / Áru Zuhanórepülésben a németek, drágul az arany
Fellegi Tamás | 2018. december 27. 18:40
A tegnapi hatalmas amerikai felpattanás egyelőre egynapos csoda volt, ma esnek az indexek, bár még messze a kereskedés vége (este 10 a mi időnk szerint). Európa tőzsdéi jókorát estek, és ez a hazai részvényekkel sem volt másképp. Az olaj is újra esik, az arany emelkedik.
Részvény / Deviza / Áru Emelkedik az aranyár, újabb üres cég részvénye szárnyal a BÉT-en
Fellegi Tamás | 2018. december 12. 19:42
Nagyot emelkednek ma az amerikai tőzsdék, felpattannak az indexek a kialakult támasz szintekről. Emelkedett a német 10 éves kötvény hozama, esett a lengyelé, rég nem látott szintre. A pesti börzén a Richter került feljebb, a többi nagy papír alig mozdult, egy kisebb azonban maximális mértékben, 20 százalékkal ugrott meg.
Részvény / Deviza / Áru Összeomlóban az amerikai Konzum, szárnyal az itthoni
Fellegi Tamás | 2018. november 16. 18:24
Van egy részvény, ami akkorát emelkedett, mint itthon az elhíresült, Mészáros Lőrinc által megvásárolt cég papírja, most azonban kipukkadóban a lufi. Az itthoni Konzum ma szárnyalt.
Részvény / Deviza / Áru Drágul az olaj, felpattant az arany
Fellegi Tamás | 2018. augusztus 24. 18:13
Heves olajár-emelkedés mutatkozik, és a hónap korábbi részében nagy mélységbe hullott arany is felfelé indult. Az amerikai tőzsdék emelkednek, Európának is jó napja volt, a BUX végül változatlan maradt, de a Mol és a Telekom emelkedett, az OTP csökkent. A nap folyamán erősödött a forint.
Részvény / Deviza / Áru Szárnyalt a DAX, drágul az arany
Fellegi Tamás | 2018. február 14. 18:49
Negyedik napja emelkednek az amerikai tőzsdék, a Nasdaq egyenesen kilőtt. Európa is hasított, különösen Milánó és Frankfurt. A hazai börze érdekes módon alig mozdult, a BUX árnyalatnyival került feljebb. A nagy esés után korrigált az olaj, emelkedik az arany ára.
Részvény / Deviza / Áru Erősödik a forint, gyengül a svájci frank
Fellegi Tamás | 2017. december 27. 10:55
Újabb lendületet kapott az ünnepek előtti forinterősödés, a lengyel zloty is erősödik, a svájci frank viszont gyengül. Az arany is felfelé tart, az olajár pedig két éves csúcsra ért, igaz, csak dollárban. A tőzsdéken kitart az egész éves optimizmus, a hazai börzén a Mol emelkedik, az év slágerrészvényei viszont ma lefelé tartanak.
Részvény / Deviza / Áru Zuhan a török líra, gyenge a forint, izmos a cseh korona
Fellegi Tamás | 2017. október 9. 11:12
Politikai okok miatt szórják a lírát a befektetők, a korona viszont ugyanazért erősödik, amiért a forintnak is kellene. A tőzsdék változatlanul jó formában, ma már a spanyol piac is felfelé tart. A BÉT-en emelkedik a Mol és az OTP, esik a Richter és a Telekom, szárnyal az Opus. Erősödésnek indult az aranyár.
Részvény / Deviza / Áru Agyon van ütve a forint, hullámvasúton a Mol
Fellegi Tamás | 2017. szeptember 29. 10:49
Rettentő mélységből próbál magához térni a forint, nem sok sikerrel. A Mol, amit várni lehetett, nagy kilengéseket produkál a részvényfelaprózás után. Emelkedik az OTP, majdnem újra ötszámjegyű az ár, a Richter is pluszban. Amerika már megint a csúcson, az olajár visszaesett, az arany magához tért.
Részvény / Deviza / Áru Gyengül a dollár, robbant az aranyár is a koreai atombombával
Fellegi Tamás | 2017. szeptember 4. 11:31
Átmeneti korrekció után újra erősödik az euró mind a dollárral, mind az angol fonttal szemben. Az aranyat nagyon veszik, a tőzsdék esnek, a forint gyengélkedik. Esik a Mol, a Telekom és a Richter, az OTP viszont tartja magát. Amerikában és Londonban ünnepnap van, így a forgalom nem túl nagy a piacokon.
Részvény / Deviza / Áru Szárnyal az arany és az euró, esik a Mol és a Richter
Fellegi Tamás | 2017. augusztus 29. 10:46
Töretlen az euró erősödése a dollárhoz és az angol fonthoz képest. Nagyot ugrott az arany, esnek az európai tőzsdék, ezúttal a BUX is. A Mol és a Richter zuhan, az OTP törhetetlen, a kispapíroknál lecsillapodott a láz. Vételi ajánlat érkezett az Appeninnre, ami azonban nem teljesítendő. Nagyot esnek az európai tőzsdék, kritikus szint alatt a DAX.
Részvény / Deviza / Áru Emelkedik az arany, ijedelem Európában
Fellegi Tamás | 2017. augusztus 18. 11:54
Tegnap Amerika egy szépet zakózott, ott az elnök körüli újabb fehér házi események lehettek a döntők, aztán este jött a barcelonai támadás, és ez ma már sok Európának, adják a részvényeket. A BÉT jól bírja, alig esik. Az arany emelkedik, mint klasszikus menekülőeszköz.
Részvény / Deviza / Áru Veszik az aranyat, esik az olaj, leszállnak a pulykák
Fellegi Tamás | 2017. augusztus 17. 10:50
Zajlik ma az élet a hazai börzén, kis és nagypapírokban egyaránt. 10 ezer felett az OTP, a tegnap szárnyaló kisebb részvényekben pedig megélénkült az eladói oldal is, így rég nem látott pörgő kereskedés zajlik bennük, visszaeső árfolyam mellett. Nagyot ugrott az arany, az 1300 dollárt közelíti.
Részvény / Deviza / Áru Gyenge a forint, drágul az arany
Fellegi Tamás | 2017. augusztus 9. 18:41
Esett a BUX, miután a Mol nagyobbat, az OTP kisebbet esett. A Richter és a Telekom kismértékben emelkedtek, magához tért a tegnap nagyot eső Waberer’s, méreteset emelkedett a Konzum. Az európai tőzsdék gyenge napot zártak, Amerika is mínuszban van. Hevesen ingadozik a svájci frank és az angol font.
Részvény / Deviza / Áru Felpattant az angol font és a svájci frank
Fellegi Tamás | 2017. augusztus 9. 11:20
Megpihent a nagy vágta után az euró, kell egy kis korrekció. A világ tőzsdéi esnek, az amerikai elnök és az észak-koreai diktátor harsány atomháborús fenyegetőzése előcsalta az eladókat. A hazai börze ütésálló, csak a Mol van lejjebb érdemben, a Richter emelkedik. Kissé gyenge a forint, drágul az arany, emelkedik a Tesla.
Részvény / Deviza / Áru Csúcson a forint, bivalyerős az euró
Fellegi Tamás | 2017. július 21. 11:20
Mind a hazai, mind az európai fizetőeszköz remek erőben van, különösen a dollárhoz képest. Az olajár ismét megrettent az 50 dollártól, felfelé tart viszont az aranyár. Emelkedik az OTP és a Richter, esik a Mol és a Telekom, valamint a Konzum és az Opimus, ezúttal szerényebb forgalom mellett, mintha csillapodna a láz bennük.
Részvény / Deviza / Áru Emelkedik az olajár, na meg a Konzum
Fellegi Tamás | 2017. július 17. 10:48
Az arany és az olaj egyaránt felfelé vette az irányt, utóbbi már-már az 50 dollárral kacérkodik, legalábbis a Brent típus. A forint őrzi múlt héten elért erejét, szépen emelkedik Mol. Ismét szárnyal a Konzum és az Opimus, lefordult a BIF, zuhan a Csepel.
Részvény / Deviza / Áru Gyengül a forint, esik az Opimus és a Konzum
Fellegi Tamás | 2017. július 13. 10:36
Egy napig tartott csak a forint ereje, magához tért az arany, a hazai tőzsdét pedig ma is a Konzum és az Opimus uralja, ezúttal esnek, és a mostanában megszokott tekintélyes forgalmat generálják, igen népszerűek. Amerikában tegnap jó volt a hangulat, a Facebook mutatta talán a legszebb teljesítményt.
Részvény / Deviza / Áru Elérte a gyártót is a toronytűz – zuhan az árfolyam
Fellegi Tamás | 2017. június 27. 10:52
A korábbi amerikai alumíniumóriás utódvállalata beszünteti az éghető burkolóanyagok forgalmazását, az árfolyam 6 százalékot esett. A nagy netes cégek is korrigáltak, az arany magához tért, sőt, még a mostanában sokat ütött olaj is. A BÉT csendesen esik a Mollal az élen, de az OTP tartja magát.
Részvény / Deviza / Áru Előkelő helyen a Mészáros-cégek, pedig kereskedni sem lehet velük
Fellegi Tamás | 2017. június 7. 10:49
A Konzum és az Opimus volt a két legnagyobb forgalmú papír nyitáskor, de most, hogy a felső limit miatt nincs kötés bennük, még mindig a 4-5. helyen állnak. Az őrület teljes, a napi ármozgási limit értelmetlen. Közben per is indult az Opimus ellen. Száguld a Tesla, gyenge az olaj, erős az arany.
Részvény / Deviza / Áru Drágul az arany, esik a Richter
Fellegi Tamás | 2017. május 29. 11:25
Visszakapaszkodott hó eleji árára az arany, az olajár viszont gyenge, hiába az OPEC megegyezés. Amerika ma ünnepnap miatt zárva, de pénteken még csúcsra járt. London és Sanghaj sincs ma nyitva, Milánó és Athén börzéi esnek. A BUX is gyengül, egymagában a Richter húzza le.
Részvény / Deviza / Áru Nem megmondták, adj el májusban? – a Trump körüli vihar lenyomta a tőzsdét
Eidenpenz József | 2017. május 17. 18:50
Az amerikai belpolitikai botrányok miatt már reggel Ázsiában is estek a részvényárak, de a haddelhadd az amerikai tőzsde nyitása után kezdődött. A BUX az OTP-nek köszönhetően úszta meg, a forint is erősödött kissé. Mindenütt csökkent a kockázatvállalási hajlandóság és drágultak a menekülőeszközök.
Részvény / Deviza / Áru Próbál feltápászkodni a forint, a magasban az arany
Fellegi Tamás | 2017. április 18. 11:00
Az ünnepekre roppant mód meggyengült forint ma kísérletet tesz, hogy magához térjen. Az aranyár elszállt, amit a koreai helyzet fényében indokoltnak tartunk. A tőzsdék ma lefelé indultak, a BÉT épp csak, hogy lejjebb van. A Richter viszont ma sem tud esni, hetek óta remek formában a hazai gyógyszergyár.
Részvény / Deviza / Áru Drágul az arany, nagyon gyenge a forint
Fellegi Tamás | 2017. április 13. 10:54
Csak a mi valutánk gyenge az ünnepek előtt, az aranyár viszont a magasba szállt. Az amerikai tőzsdék továbbra is enyhén korrigálnak, ma Európa is esik. Itthon a Richter mutat erőt, az OTP kissé gyengül, de ez nem meglepő azok alapján, hogy Csányi Sándor szerint is Európa legdrágább bankrészvényéről van szó.
Részvény / Deviza / Áru Száll az Amazon, drágul az arany
Fellegi Tamás | 2017. április 4. 10:30
A korábban sok nehézséggel küzdő Amazon nagyon belendült, az áremelkedésnek se vége, se hossza. Az arany is újra nekilendült, a lengyel zloty viszont korrigált a több hetes szakadatlan erősödés után. Emelkedik a Mol, nem mozdul a forint.
Részvény / Deviza / Áru Ritkán látunk ilyet – közeleg a kijózanodás?
Fellegi Tamás | 2017. február 27. 10:45
A hazai tőzsdének sikerült egy kiadósat esni múlt héten, az amerikai piacok viszont bármilyen túlvettek is, hiába próbálkoztak ezzel. Ma a Telekom emelkedik sokat, de az OTP is kapaszkodik. Erős az arany, az olaj is emelkedik, a forint viszont mozdulatlan.
Részvény / Deviza / Áru Napok óta tart a téboly Amerikában
Fellegi Tamás | 2017. február 16. 10:34
Ötödik napja döntenek abszolút csúcsokat az amerikai tőzsdeindexek, miközben már előtte is a tetőn voltak hosszú ideje. Az Apple érdekes viselkedésére is meglett a magyarázat, a dollár viszont visszaesett. A hazai börze ma esik az OTP vezetésével, a forint és az olajár stabil, az arany emelkedik.
Részvény / Deviza / Áru Robban az aranyár, és csak lesünk, mit művel az Apple
Fellegi Tamás | 2017. február 9. 10:46
Egyre érdekesebb helyzet, hogy a részvényeket és az aranyat is veszik rendületlenül. Aki fél Trumptól, Le Pentől, Brexittől vagy bármitől, aranyat vesz, mindenki más ül a részvényeken. Emelkedik a Mol és a Richter, mozdulatlan a forint. Stabilizálódott a török líra, korrigált a zloty a nagy vágta után.
Részvény / Deviza / Áru Erősödik a mexikói peso, az égig ér az Apple
Fellegi Tamás | 2017. február 8. 11:04
A tőzsdék továbbra is a magasban, semmi nem rendíti meg őket, de az arany emelkedik, reakcióként a politikai bizonytalanságokra. A forint meg sem mozdul, a mexikói valuta az elnökválasztástól a beiktatásig esett, azóta erősödik. Új csúcson az Apple, ismét az egyik legnagyobb kedvenc lett.
Részvény / Deviza / Áru Egyelőre senki nem ad el Trump vagy Le Pen miatt
Fellegi Tamás | 2017. február 7. 11:00
Ijedelemnek nyoma sincs, a tőzsdék továbbra is a magasban. Az Apple nagyon erős, a BÉT-en a Richter korrigálja a tegnapi esést, de a Telekom is szépen megindult. Tovább erősödik a lengyel zloty, a forint viszont nem mozdul. Az arany is emelkedik, mintha a nemesfém vevői kevéssé szeretnék az utolsó bő 2 hét bizonytalanságait.
Részvény / Deviza / Áru Drágul az arany, szárnyal a török líra
Fellegi Tamás | 2017. február 6. 11:05
Idei csúcson az arany, a líra nagyot ugrott, és a lengyel zloty is tovább erősödött, míg a forint szinte mozdulatlan. Amerikában szakadatlan a tőzsdei optimizmus, Európa lefelé nyitott, de már megjöttek a vevők. A BÉT-en a Richter esik a negyedéves eredmény közzétételét követően.
Részvény / Deviza / Áru Erősödik a forint, szárnyal az arany
Fellegi Tamás | 2017. február 2. 11:30
A zloty is tovább erősödik, az olajár is emelkedik, viszont a dollár gyengült a tegnapi Fed-ülés után. Nagyot ment az Apple, esik a Google, az indexek közül a Nikkei gyengélkedik.
Részvény / Deviza / Áru Nem tud kifulladni a Trump-rali
Fellegi Tamás | 2017. január 31. 11:00
Tegnap Európában nagyot estek a tőzsdék, és Amerika is így indított, de napközben ledolgozta az esés jó részét. Saját hazájában nem félnek a befektetők az új elnöktől, és a legnagyobb guru, Warren Buffett is szakadatlanul vásárol. Esett a Nikkei, drágult az arany, olcsóbb az olaj, egy picit javult a forint.
Részvény / Deviza / Áru Drágul az arany, eltűnőben a Plotinus
Fellegi Tamás | 2017. január 17. 10:51
Esésbe váltottak a főbb európai tőzsdék, a BUX is lejjebb van fél százalékkal, a Richtert azonban jó hír segíti. A Plotinus annyi saját részvényt vett, hogy lényegében elfogyott a papír, nem lesz akadálya a tőzsdei kivezetésnek. A forint nem mozdul, a török líra gyengélkedik, az arany viszont töretlenül emelkedik.
Részvény / Deviza / Áru Drágul az arany, erőtől duzzad a Tesla
Fellegi Tamás | 2017. január 12. 10:35
A török líra a sok zuhanás után mintha fordulna, időszerű egy korrekció benne. A forint kissé erősödik, az arany szakadatlanul emelkedik, immár 1200 dollár fölé került. A tegnapi ugrás után stabil az olajár. Amerikában a részvénypiacok továbbra is a csúcsokon, a BUX ugyancsak. A Mol közel egy százalékkal drágul.
Részvény / Deviza / Áru Összeomlott a török líra, gyengélkedik a font, erős az arany
Fellegi Tamás | 2017. január 10. 11:14
A török fizetőeszköz napok óta esik, de most felgyorsult, pánikszerűvé vált a folyamat. A font sterlingre is nyomás nehezedik, csak nem jó a brit EU-kilépés ötlete, bárhogy próbálják is csűrni-csavarni. Az olajár csökkent kissé, az arany emelkedik. A tőzsdék lomhák, a Facebook viszont magához tért.
Részvény / Deviza / Áru Száguld az aranyár és egy egzotikus piac is
Fellegi Tamás | 2017. január 5. 10:28
Az év első három hétköznapján a tőzsdék szárnyaltak, most viszont utánuk eredt az arany is. A forint változatlan, a lengyel zloty erősödik, a török líra gyenge. Egy ritkán hallott tőzsde is vágtat: a Fülöp-szigeteké. A BÉT-en ma a Richter vágtat, húzza is tovább a BUX-ot az újabb csúcsra.
Részvény / Deviza / Áru Visszaesett az olajár, magához tért az arany
Privátbankár.hu | 2016. november 25. 10:04
A török lírát nem veszik a kamatemelés másnapján sem, a dollár kicsit gyengült, akárcsak az olajár. Az arany a tegnapelőtti pofon után most kissé feljebb kapaszkodott.
Részvény / Deviza / Áru Nagyot ugrott az arany, Norbi ismét mélyponton
Fellegi Tamás | 2016. szeptember 7. 10:15
Tegnap újra kereskedtek Amerikában, és mint ahogy ez az utóbbi időben megszokott, ismét a csúcsok körül jártak az indexek. A világ többi része ma sem mozdul, itthon ma korrigál az OTP, és újra történelmi mélyponton a Norbi Update. Az arany egy szép nagyot vágtázott, az olaj ára viszont nem mozdult érdemben.
Részvény / Deviza / Áru Soros zsebre tette az aranyon elért szép nyereséget
Fellegi Tamás | 2016. augusztus 16. 15:05
A Soros Fund Management még az év elején vett nagy mennyiségű aranyat és aranybánya részvényt, és miután alaposan felszaladt ezek ára, a félév vége előtt a nyereség nagy részét realizálta az alap. Továbbra is ügyesen kezeli a pénzt a magyar származású guru, és ma már erre mindenkinek lehetősége van akár egy telefonos kereskedési felületen.
Friss
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Munkatársakat keresünk!

Online lapcsaládunk bővítéséhez újságírókat, szerkesztőket keresünk.

Részletek

hírlevél
depositphotos