Banki kötvény
Pénzügyi szektor Ráugrottak a vevők az MBH Bank kötvényeire  
Privátbankár.hu | 2023. június 15. 15:03
Több mint kétszeres túlajánlással zárult az aukció.
Személyes pénzügyek Ez a befektetés még szochomentes lehet! 
Privátbankár.hu | 2023. június 12. 10:15
Éves fix 11 és 12 százalék forintos, valamint 3,5 százalék eurós kamatozással, 1 és 3,5 éves futamidejű kötvényeket bocsát ki az MBH Bank Nyrt. A kötvények június 30- ig jegyezhetők a bank erre kijelölt bankfiókjaiban, lejáratuk 2024. június 20., valamint 2026. december 20.
Részvény / Deviza / Áru Újra tízezer felett az OTP, simán duplázódhatnak még a gázárak 
Eidenpenz József | 2023. március 27. 12:26
Szép pluszban kezdtek a tőzsdeindexek, a bankválsággal kapcsolatban némi optimizmus fedezhető fel a híradásokban. Itthon az OTP a húzó papír, a forint stabilan tartja magát. Szinte sohasem voltak ilyen olcsók a magyar részvények. Baj van a bankokkal, vagy nincs baj a bankokkal?
Állampapír / Kötvény Beindult a kamatverseny, érdemes állampapír helyett banki kötvényt venni? 
Eidenpenz József | 2022. november 18. 05:49
Az általános kamatemelkedés nyomán megélénkült a magyarországi banki kötvények piaca is. A kibocsátóknak érezhetően az állampapírokkal kell versenyezniük. Csakhogy nagyfokú óvatosság indokolt, mert a kötvényvásárlók az állampapírokéhoz hasonló hozamok mellé jóval magasabb kockázatot kapnak. Plusz még adót is kell fizetniük.
Ingatlan 55 milliárd forintnyi zöldkötvényt bocsátott ki a Futureal 
Privátbankár.hu | 2021. március 22. 16:31
A Futureal is belépett a zöldkötvényeket kibocsátó ingatlanos cégek sorába. A később befolyó pénzt újabb fejlesztésekre fordítja.
Közérdekű 150 milliárd forint értékű kötvényt bocsáthatnak ki a bankok 
Privátbankár.hu | 2020. május 7. 12:31
A mai Magyar Közlönyben megjelent a kormány legújabb gazdaságvédelmi intézkedése, amely a mellett, hogy közvetve segíti a bajba jutott családokat és cégeket, a pénzügyi közvetítő rendszer stabilitásának további erősödését is biztosítja. A holnap hatályba lépő kormányrendelet szerint összességében legfeljebb 150 milliárd forint értékű kötvényt bocsáthatnak ki a pénzintézetek.
Állampapír / Kötvény Jó nagy sallert kaptak az Erste és az OTP kötvényei 
Fellegi Tamás | 2014. december 18. 08:35
A napokban mind az Erste, mind az OTP közkedvelt, relatív magas hozamot kínáló kötvényei árfolyamesést szenvedtek el. A helyzet az Ersténél keményebb: ott kamatmegtagadás is történt.
Állampapír / Kötvény Sok éve nem látott kötvénykibocsátást rendeztek Magyarországon 
Eidenpenz József | 2013. november 29. 17:48
A BNP Paribas Magyarországi Fióktelepe az OTP Bank szervezésében húszmilliárd forintnyi kötvényt bocsátott ki főleg intézményi befektetőknek. A befolyt tőkét áruhitelezésre fordítják. A különösen jó minősítésű kötvények likviditására nagy figyelmet fordítanak majd. Interjú Barlai Róberttel, az OTP ügyvezető igazgatójával.
Állampapír / Kötvény Hol fizetik eurónkra a magasabb kamatot? 
Privátbankár.hu | 2013. április 19. 14:37
Az eurókamatok tovább csökkentek az utóbbi időben, ami nálunk is érezteti hatását. Évi két százalék feletti fix eurókamatot találni már alig lehet. Egyes változó kamatozású kötvények fizetnek ennél többet.
Pénzügyi szektor Mi lesz most a pénzemmel? 11 húsbavágó kérdés a ciprusi válságról 
Eidenpenz József | 2013. április 1. 15:00
A ciprusi ügy felforgatta egész Európát, és mindenki azt találgatja, biztonságban vannak-e a bankbetétjei, egyedi ügy volt-e vagy sem, és hogyan tud védekezni a hasonló esetek ellen. Ön nyugodtan alszik?
Állampapír / Kötvény Még sokáig jobb lesz a PEMÁK, mint az euróbetét 
Eidenpenz József | 2013. március 18. 06:08
Nagy feltűnést keltett nemrég a PEMÁK, például azzal, hogy az eredeti 200 millió forintos összegből hetek alatt egymilliárd euró lett, és újabb sorozatot kellett kibocsátani a régi helyett. A jelenség magyarázata egyszerű, a papírok kamata tavaly év végén is, és most is jelentősen meghaladja az euróbetétekét.
Állampapír / Kötvény Hatról az ötre jutnak a banki kamatajánlatok, vezet az állampapír 
Eidenpenz József | 2013. február 22. 06:10
Évi hat százalék felett már csak kemény akciós feltételekkel lehet pénzt lekötni a bankjainknál egy évre és nem túl nagy összegekkel, bármiféle feltétel nélkül pedig jó, ha kicsivel öt százalék feletti ajánlatot találunk. Az állampapírok hozama egyelőre sok esetben legalább hatossal kezdődik, így vezetnek a versenyben.
Személyes pénzügyek Új frontot nyitott az FHB évi 10,5 százalékos kamattal 
Eidenpenz József | 2012. március 7. 14:36
Az FHB új kötvényt bocsát ki, amely a mostanában slágernek számító inflációkövető államkötvényhez hasonlít, a kezdőkamata viszont jóval magasabb, 10,5 százalékos, igaz, csak egy negyedévre. A pénzintézet fix kamatozású, több éves kötvényeket is árul a másodlagos forgalomban 9,01-9,60 százalékos hozammal, csakhogy ezekre nem vonatkozik az OBA garanciája, kockázatuk lényegesen eltér az állampapírokétól.
Pénzügyi szektor A Te megtakarított pénzedre van vajon biztosítás? 
Eidenpenz József | 2012. március 7. 11:32
Március 1-től előírás, hogy azoknál a banki termékeknél, amelyeket az OBA véd, ezt jelölni kell a hirdetésekben és tájékoztató anyagokban. Az OBA egységes logó használatát írja elő, ezzel párhuzamosan viszont megszűnik a PSZÁF által vezetett nyilvántartás a biztosított termékekről. Az ügyfelek eddig nem mindig tudták, biztosítva van-e egyáltalán a pénzük.
Befektetési alapok Nem vicc - itt az aranyba fektető certifikátra szóló opciókat vásároló befektetési alap 
Privátbankár.hu | 2012. március 6. 11:47
Bonyolult tud lenni a pénzügyi termékek világa, az egyik legújabb tőkevédett alap az MKB-nál olyan opciókba fektet, amelyek tőzsdén forgalmazott külföldi arany-certifikátokra szólnak. Az OTP is kedveli az aranybefektetést, de észak-amerikai és feltörekvő piaci részvényekkel vegyíti. A K&H új alapja inkább a multinacionális nagyvállalatokra épít, a Concorde pedig eurós magyar vállalati kötvényekre.
Személyes pénzügyek Tíz plusz kettő módszer az infláció elleni védekezésre 
Eidenpenz József | 2012. február 23. 15:00
A válság ellen a külföldi jegybankok egy része pénznyomtatással igyekszik védekezni, nálunk inflatorikus hatásúak az adóemelések, a viszonylag gyenge forint és a begyűrűző magas energiaárak. Egyes vélemények szerint a világ nagy részén felhalmozódott adóssághegyek eltüntetésére sem kínálkozik már más kivitelezhető módszer, mint azok leírása, vagy elinflálása.
Állampapír / Kötvény Már tíz százalék feletti hozammal kínál kötvényt az FHB 
Privátbankár.hu | 2012. február 6. 11:20
Három napon keresztül lehet jegyezni az FHB Forte 2014 nevű, közel három éves futamidejű banki diszkontkötvényeket a névérték 75,914 százalékán, amihez 10,3 százalékos hozam tartozik. A jelzálogbank legalább százmillió forint értékben bocsát ki jelzálogleveleket is, a papírokat aukción értékesítik. Kamatozásuk évi tíz százalék, minimálárat nem szabtak meg.
Állampapír / Kötvény Az OTP-nek már minden nyolc – idáig emelte a lakossági kötvények kamatát 
Eidenpenz József | 2012. január 16. 10:49
Több papírnál fél-háromnegyed százalékponttal is emelte a lakosságnak szánt kötvényei hozamát az OTP, ezáltal a sima fix kamatozású sorozatok évi nyolc százalékot fizetnek. Új változó kamatozású kötvényt és új járadékötvényt is elindított, az utóbbi hozama csak 21 bázisponttal nőtt. Az állampapírokkal azonban most nehéz versenyezni.
Pénzügyi szektor Kilenc százalékos kamattal bocsát ki kötvényeket a Raiffeisen 
Privátbankár.hu | 2012. január 13. 13:16
Újabb jele van annak, hogy az állampapír-hozamokat a banki kamatok is követni fogják. A Raiffeisen Bank két éves fix kamatozású kötvényeket bocsát ki évi kilenc százalékos kamatozással, egy aukció keretében, ahol az árat nem határozták meg. A papírokat valószínűleg intézményi befektetőknek szánják.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG