Bankmonitor
Személyes pénzügyek Akár 7 milliót is bukhatunk egy rosszul kiválasztott hitelen 
Privátbankár.hu | 2024. március 12. 10:09
Mutatjuk, mennyit kell most fizetni havonta egy lakáshitelért, hatalmas különbségek vannak. És nem mindenkinek ugyanaz a bank adhatja a legjobb ajánlatot.
Makro / Külgazdaság Fontos hír érkezett a lakáshitelekről 
Privátbankár.hu | 2024. február 7. 09:05
A Bankmonitor hitelkalkulátor által vizsgált nyolc pénzintézet közül három csökkentette lakáshitelének kamatát februárban.
Pénzügyi szektor Indul a bankok versenye 
Privátbankár.hu | 2023. december 30. 13:07
2024. januártól indul az év egyik legnagyobb durranása, a CSOK Plusz támogatott kölcsön. Még csak néhány bank hirdetménye érhető el, de már most látni komoly meglepetést: van olyan pénzintézet, ahol a kölcsön kamata 2,89 százalék lesz, ami kedvezőbb a jogszabály által előírt 3 százalékos plafonnál.
Személyes pénzügyek 330 milliárdot gombolnak le rólunk a bankok évente - pedig lehetne ez sokkal kevesebb is 
Privátbankár.hu | 2023. október 24. 10:56
Évente átlagosan közel 35 ezer forintba kerül egy bankszámla fenntartása egy lakossági ügyfélnek, pedig vannak ingyenesen elérhető bankszámlák is.
Pénzügyi szektor Márciustól még inkább megéri hitelből venni állampapírt 
Privátbankár.hu | 2023. március 7. 14:42
Márciusban csökkent számos szabad felhasználású jelzáloghitel kamata, ugyanakkor a lakossági állampapírokkal elérhető hozam nem változott. Emiatt még többet nyerhet az, aki kölcsönből vásárolna most inflációkövető állampapírt: egy 40 millió forintos befektetésnél a nyereség már akár 6,7 millió forint is lehet a Bankmonitor.hu számításai szerint.
Ingatlan A béremelés után lakáshitelt szeretne? Ne örüljön előre! 
Privátbankár.hu | 2023. február 24. 14:58
A hitelek drágulása, így a törlesztőrészletek emelkedése lekörözte a keresetek növekedését.
Személyes pénzügyek Milliókat lehet spórolni a lakáshiteleken, de fel kell rá készülni 
Privátbankár.hu | 2023. február 14. 10:38
Sokáig a fix kamatozású hitelek voltak a népszerűbbek, de ezekkel most magas kamatokban ragadhatnak az ügyfelek. Vagy mégsem?
Személyes pénzügyek Hiába nőtt az átlagkereset, rossz hírt kaptak a lakáshitelesek 
Privátbankár.hu | 2023. január 25. 17:23
Hiába nőtt az átlagbér, a lakáshitelesek mégsem örülhetnek – itt van, miért.
Makro / Külgazdaság Vége az otthonfelújítási hiteleknek? 
Privátbankár.hu | 2022. december 12. 15:33
Az OTP Bank 2022. december 10-től nem értékesít otthonfelújítási hitelt, a Raiffeisen Bank pedig december 13-tól függeszti fel az igénylést. Ezzel az UniCredit Bankkal együtt már három pénzintézet nem fogad be igénylést. A Bankmonitor szakértői szerint hamarosan a többi bank is hasonlóképpen dönthet, ugyanis egyre kisebb az esély arra, hogy év végéig sikerül megkötni a hitelszerződést, elvégezni a tervezett felújítási munkálatokat, valamint benyújtani az otthonfelújítási támogatási igénylést.
Pénzügyi szektor 10-ből 8 bank emelte a kamatokat: tovább drágulnak a kölcsönök 
Privátbankár.hu | 2022. május 23. 14:37
Egy hónap alatt átlagosan 1,17 százalékponttal emelkedett a személyi kölcsön kamata.
Személyes pénzügyek Szeptembertől drágulnak a lakáshitelek – kiszámolták, mennyivel  
Privátbankár.hu | 2021. augusztus 30. 15:21
A jegybanki alapkamat 0,3 százalékpontos emelésével a BUBOR értéke is nőtt, ami közvetlenül befolyásolja a változó kamatozású lakáshitelek árát. A Bankmonitor számításai szerint emiatt szeptemberben egy 3 havi BUBOR-hoz kötött hitel kamata 0,7 százalékponttal fog emelkedni. Ilyenből pedig több százezer van még mindig Magyarországon. A hitelmoratórium pedig sok esetben elfedi a problémát.  
Személyes pénzügyek Milliókat lehet spórolni a kamatmentes csokkal  
Privátbankár.hu | 2021. augusztus 17. 17:37
Novák Katalin keddi bejelentése alapján lakásépítésre és új lakások vásárlására kamatmentessé válik októbertől a csok-hitel. Ennek feltétele, hogy az ingatlan alacsony energiaigényű legyen és igénybe kell venni a lakáscél megvalósításához az MNB “zöld” lakáshitelét is, ami várhatóan ugyancsak októbertől lesz elérhető. A két kedvezményes kölcsön bevezetését követően egy 60 millió forint értékű új lakás megvásárlása 8 millió forinttal kerülhet kevesebbe a Bankmonitor számításai szerint.
Vállalat Üzleti számlacsomagok: ahány bank, annyi szokás 
Privátbankár.hu | 2019. december 28. 11:59
Most indul, vagy már évek óta működik a vállalkozás, mekkora a forgalma, devizában vagy csak forintban utal, van-e hitele? Néhány a szempontok közül, amelyek meghatározzák, milyen bankszámla a legelőnyösebb adott kkv számára. A Bankmonitor.hu szakértőjével gyűjtöttük össze a tudnivalókat.
Ingatlan Számolj velünk! Milliókat ad a kormány, ha lakást akarsz venni 
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 3. 13:03
Már közel 100 milliárd forint értékben kaptak a magyar családok csokot, azaz vissza nem térítendő Családok Otthonteremtési Kedvezményét. A támogatás felhasználható használt és új lakás vásárlására, építésre valamint meglévő lakás bővítésére. A szocpolt felváltó új, vissza nem térítendő támogatás akár 10 millió forinttal is hozzájárulhat az otthonteremtéshez!
Személyes pénzügyek Felújítanád a lakásodat? Az állam is ad rá pénzt! 
Privátbankár.hu | 2017. június 21. 06:10
A nyári szezon nem csak a pihenésre, de arra is alkalmas, hogy a különböző felújítási munkálatokat elvégezzük az ingatlanunkon. Egy friss felmérés szerint átlagosan 1,8 millió forintot költünk felújítási célokra, amit leggyakrabban festésre, fürdőszobára, és energetikai beruházásra használunk fel. Ennek az összegnek a 30%-át az államtól is megkaphatjuk, ha lakástakarék szerződést kötünk. Lakástakarékpénztári kalkulációk és egy akció a Privátbankár.hu olvasóinak.
Személyes pénzügyek Csak viszi a pénzt a bank? Mire megy el 12 ezer forint havonta?  
Privátbankár.hu | 2016. szeptember 7. 13:51
Jó hír, hogy csökkentek a lakosság banki kiadásai.
Vásárló Ezért gondold meg, hogyan fizeted vissza a hiteled 
Privátbankár.hu | 2016. március 23. 13:58
Elő- és végtörlesztés esetén is változott a szabályozás. Ha pár forinttal többet akarunk megspórolni, érdemes kicsit számolni.
Személyes pénzügyek Gyakorlatilag nincs adósságunk? 11 éve nem láttunk ilyet 
Privátbankár.hu | 2015. november 23. 11:18
11 éve nem volt olyan alacsony szinten a magyar lakosság eladósodottsága, mint most, a magyar hitelállomány 29 százalékkal marad el a régiós átlagtól.
Személyes pénzügyek Hitelt keresel? Jól nézd meg kikkel állsz le 
Privátbankár.hu | 2015. november 11. 13:44
Színesebb hitelkínálatra, hosszabb átfutási időre és a banki ajánlatok között jelentős különbségekre számíthatnak a hitelfelvevők az év végén.
Személyes pénzügyek Európához képest röhejesen kevés megtakarításunk van 
Privátbankár.hu | 2015. május 5. 12:48
Az OECD legfrissebb adatai szerint a magyar lakosság megtakarításai közel 21 ezermilliárd forintot tesznek ki, ez csak elsőre tűnik soknak.
Pénzügyi szektor Ki mondja meg, melyik a legjobb hitel? Miből élnek a hitelközvetítők? 
Nagy László Nándor | 2014. július 10. 13:43
A hitelpiac felfutásával párhuzamosan újra élénkül a hitelközvetítők piaca is. A bankok elégedettek az új hullám, a termék-összehasonlító alkuszportálok és piacterek teljesítményével, ahol még a marketing-költés is célzottabban tud érvényesülni.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG