Blockchain
Pénzügyi szektor Korunk egyik legnagyobb találmánya, mégsem tudunk mit kezdeni vele 
Privátbankár.hu | 2019. január 13. 15:35
A vállalatvezetők többsége szerint a blockchain technológia üzleti felhasználása egyértelműen versenyelőnyt jelent, azonban mindössze harmaduk kezdte el alkalmazását, sokan még csak keresik a technológia alkalmazásának lehetőségeit. A régióban a blockchain felhasználása elsősorban a digitális rögzítésre és fizetési megoldásokra korlátozódik, de már készülőben van a digitális azonosítás és ellátási lánc nyomon követhetőségének kialakítása is.
Részvény / Deviza / Áru Nem biztatják a magyar vállalkozót, mert lehet, hogy aztán börtönbe kerülne 
Eidenpenz József | 2018. november 8. 18:00
Egyre több európai és ázsiai állam kerül fel a blokklánc-támogató országok listájára, nagyvállalatok és bankok sora igyekszik, hogy lépést tartson a digitalizálásban. Magyarország azonban már le van maradva, jó lenne a szakadékot nem növelni tovább. A világ GDP-jének nagy része nemsokára digitálisan képződik, mások meg még mindig iparosítással vannak elfoglalva.
Részvény / Deviza / Áru Blokklánc-reakció: valóban a kripto az új világvaluta? 
Balkó Rita | 2018. június 1. 14:35
Senki sem szólt nekik, úgyhogy véletlenül megtették a lehetetlent 2009 januárjában, amikor a Bitcoin először megjelent. Azóta lassan tíz év telt el, a penny töredrészét érő kísérletből pedig a világ egyik legveszélyesebb gazdasági kísérlete vált. A blokklánc-technológia alapjaiban változtatta meg a hozzáállásunkat a pénzhez és a fizetési megoldásokhoz. Megéri-e bányászni? Tényleg a Bitcoin a demokratikus fizetés jövője? A BrainBar konferencián jártunk.
Vállalat Amikor az egyik legnagyobb találmány találkozik a legszigorúbb szabályozással 
Privátbankár.hu | 2018. május 9. 15:05
A blockchain számos régi problémára jelenthet megoldást, de látszólag teljesen szembe megy az új GDPR-szabályozással - vagy mégsem?
Részvény / Deviza / Áru A technológia, melytől úgy várják a csodát, mint még soha 
Privátbankár.hu | 2018. március 6. 16:30
A blockchain a valaha létezők közül a leginkább túl sokra tartott, mánia övezte technológia, az összes eddigi közül, állítja egy neves piaci szakértő. Nem csoda: az egyébként nem túl bonyolult technológiát a legtöbben a misztikus kriptodevizákkal kötik össze, mivel a bitcoin volt az első felhasználási területe.
Makro / Külgazdaság Ez lenne korunk egyik legfontosabb találmánya? 
Gáspár András | 2018. január 26. 20:20
A blockchain nem csak a kriptodevizák technológiai hátterét adja - egészen újszerű megoldások születhetnek a segítségével minden olyan folyamatban, ahol hiteles információkat kell gyorsan előállítani és közzétenni, legyen szó egészségügyről vagy gépjármű-nyilvántartásról. A blockchain a szakértő szerint ráadásul ezen is messze túlmutat: a több ezer éves társadalmi struktúrát is kikezdi. Sik Zoltánt, a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács alelnökét kérdeztük a háttérről.
Részvény / Deviza / Áru A gyémánt tisztaságát garantálja a bitcoin technológiája 
Fellegi Tamás | 2018. január 17. 06:07
A De Beers, a gyémántiparág legnagyobb vállalata az első, aki ipari méretekben szeretné hasznosítani a blockchain technológiát. Ez a technológia tette lehetővé a kriptodevizák létrehozását, miközben látszik, hogy a technológia a lényeges, nem a valuták. A gyémánt pedig igenycsak kézzelfogható és drága jószág, méltó helyen debütál a technológia.
Részvény / Deviza / Áru Megérkezett Magyarországra a legújabb téboly, ami elviheti az összes pénzed 
Gáspár András | 2017. december 28. 12:45
Van, akinek már nem elég, hogy felülhet 2017 legmeredekebb kalandjára, a bitcoin-hullámvasútra: bár azt se érti senki, hogy mikor miért szárnyal felfelé és miért zuhan lefelé, a blockchain-őrület legújabb vadhajtása még ennél is homályosabb hátterű, mégis dollármilliókat tudnak vele besöpörni egyes startupok a befektetőktől, pusztán bemondásra.
Részvény / Deviza / Áru Kettéhasadt a Bitcoin 
Fellegi Tamás | 2017. augusztus 2. 14:35
Eddig sokan stabilnak és törhetetlennek hitték az első virtuális devizának is nevezett instrumentumot, amely éppen ezért inflálódni sem tud. Nos, máris kettéhasadt, de nem úgy, mint a csehszlovák korona cseh és szlovák koronára egykoron. Sikamlós terep a kriptopénznek nevezett eszközök világa, de kétségkívül érdekes.
Részvény / Deviza / Áru Magasról lehet nagyot esni – kipukkadt a Bitcoin-lufi? 
Privátbankár.hu | 2017. június 16. 11:53
Hétfő óta 19 százalékot esett az árfolyam, ez új negatív rekord.
Pénzügyi szektor Felejtsük el a pénztárcát – tényleg ez lesz pénz helyett? 
Privátbankár.hu | 2017. június 2. 16:17
A blockchain technológiák gyakorlatilag megállíthatatlanul terjednek, hiszen a bankok és a biztosítók számára is biztonságos megoldást kínálnak. A Roland Berger tanulmánya szerint 2025-re már a világ GDP-jének 10 százalékát tárolják majd blockchainben, ehhez azonban előtte meg kell teremteni a szükséges feltételeket, hogy ezt széles körben is lehessen alkalmazni.
Részvény / Deviza / Áru Újabb robbanás: hétvégén minden képzeletet túlszárnyalt a bitcoin 
Privátbankár.hu | 2017. május 22. 09:05
Soha nem látott magasságokba, kétezer dollár fölé szökött a Bitcoin árfolyama, amivel gyakorlatilag megduplázta az árfolyamát még az idei évben. Érdekesség azonban, hogy nem csak a kriptovaluták királyának, de a kisebb digitális valuták árfolyama is nagyot ugrott az idén. Mi hajtja őket, mi ez a hirtelen keresletnövekedés? És, ami a legfontosabb: meddig tarthat ez az őrület?
Pénzügyi szektor Retteg a pénzvilág: vajon túlélik azt, ami most jön? 
Privátbankár.hu | 2017. április 6. 13:46
Ráébredtek a pénzügyi szektor régi játékosai: ha most nem működnek együtt az újoncokkal, fel kell készülniük a legrosszabbra.
Pénzügyi szektor Múló szerelem, vagy tényleg a jövőt hozza a Bitcoin-láz? 
Privátbankár.hu | 2017. január 24. 10:27
Nem ismertük még eléggé, azért elmélkedtünk ennyit a blockchain technológiákról. Az Acronis szerint az elmélet idén gyakorlattá válik majd.
Részvény / Deviza / Áru Szívhatják a fogukat a bitcoinosok – megint lenyúlják őket 
Balkó Rita | 2016. augusztus 15. 15:00
Nehezen követhető, relatíve könnyen beszerezhető és borzalmasan sokat ér – nem csoda, hogy a bitcoin nem csak az alvilágot, hanem számos befektetőt is megnyert magának. Mit tehet az ember, ha ebből a drága, de megfoghatatlan valutából hirtelen eltűnik 120 ezer darab? A Bitfinex most egy újabb húzással borzolja a kedélyeket, és megpróbálja behajtani az ellopott összeget – a többi ügyfelen.
Makro / Külgazdaság Példát vehetnek Matolcsyék a legújabb brit tervről 
Privátbankár.hu | 2016. április 27. 14:14
A legmodernebb pénzügyi technológiát használhatja az Egyesült Királyság, hogy még átláthatóbb legyen az adófizetők pénzének felhasználása.
Makro / Külgazdaság Tényleg ilyen lesz a világ 2025-ben? 8 csodálatos jóslat  
Privátbankár.hu | 2016. április 12. 20:01
Potom pénzért emberi agyat vehetünk vagy épp új szerveket növeszthetünk magunknak; birtokunkba kerül a tökéletes tudás, miközben a mesterséges intelligencia saját asszisztensünkként segít a mindennapokban - csak néhány azok közül a jóslatok közül, amit Peter Diamandis adott egy éve a következő évtizedre, és már most látszik: jó eséllyel tényleg beletrafált.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG