<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Devizabetét
Személyes pénzügyek A készpénz és a devizabetét a király: erre esküsznek most a magyarok
Privátbankár.hu | 2016. március 31. 12:20
Tovább törlesztik hiteleiket a háztartások, a statisztikában csak egy kis visszadevizásítás hozott újdonságot. Közben a háztartások egész szép pénzt tettek devizabetétbe. A vállalati hitelezés sem pörög, a devizabetétek viszont náluk is hódítanak. A készpénzállomány pedig megint megdöntött minden korábbi csúcsot.
Részvény / Deviza / Áru A nap grafikonja: Bíznak-e a magyarok a forintban?
Eidenpenz József | 2015. július 27. 18:10
Úgy tűnik, egyre inkább növekszik az euróalapú megtakarítások értéke Magyarországon. Végül is logikus: ha már nincs szinte semmi kamat, akkor legalább a devizaárfolyam emelkedésében lehetne bízni. Vagy mégsem? A befektetési alapok terén legalábbis másképp van.
Pénzügyi szektor 80 milliárd forintot lapátoltunk bankbetétbe egy hónap alatt
Gáspár András | 2015. március 31. 11:03
A lakosság hitelállománya 43 milliárd forinttal csökkent egy hónap alatt, miközben több mint 80 milliárd forinttal több pénzünk van betétben. A vállalatok rengeteg pénzt toltak devizabetétbe.
Állampapír / Kötvény Eurós magyar államkötvény vagy eurós bankbetét a nyerő befektetés?
Fellegi Tamás | 2015. január 5. 06:09
Ezúttal azt vizsgáljuk meg, hogy eurós megtakarításainkat állampapírban vagy bankbetétben célszerű tartani. Az eurós állampapír, a PEMÁK, vagyis a Prémium Euró Magyar Államkötvény jelenleg kapható sorozata (2017X) most 2,4 százalék kamatot fizet.
Állampapír / Kötvény Biztonságos? 10 alacsony kockázatú befektetés alacsony kamatkörnyezetben
Eidenpenz József | 2014. október 20. 11:00
A kamatok nagyon alacsonyak az országban, és ha minden jól megy, még várhatóan sokáig azok is maradnak. A szituáció új, a hazai befektetők többsége nincs tisztában a megoldásokkal sem. Most a legbiztonságosabb befektetési formák között nézünk szét.
Befalap A magyarok hatvan százaléka csak a forintban bízik
Privátbankár.hu | 2014. október 14. 20:00
A magyarok 60 százaléka csak a forint alapú befektetésekben bízik, a devizás alapokat macerásnak tartják, és túl magasnak találják a devizaváltás költségeit– derült ki a Fidelity Worldwide Investment online kutatásából. Az alapokkal rendelkezők 30 százaléka gondolja tévesen úgy, hogy a külföldi cégek nem indítanak befektetéseket forintban, és 60 százalékuk választ inkább hazai alapkezelőt.
Pénzügyi szektor Beindult a forint - a magyarokból előjön a devizaspekuláns?
Privátbankár.hu | 2014. május 26. 07:20
Az elmúlt napokban megindultak a pénzek az eurós alapokba, miután a forint árfolyama négyhavi csúcsra került, a betéteknél azonban még kevésbé látszik az átcsoportosítás
Deviza / Áru Ki spekulált nyolcvanötmilliárdért a forint ellen októberben?
Eidenpenz József | 2014. március 11. 16:30
Tudjuk, mert mutatják a statisztikák, hogy valaki közel 85 milliárd forint értékben devizát tett félre októberben. Ki lehetett? Talán Soros György? Vagy esetleg Bill Gross? Esetleg Jim Rogers? Vagy egy másik guru? Nem. A magyar lakosság.
Pénzügyi szektor 1 forint = másfél millió: így nyernek a politikusok a forintgyengülésen
Privátbankár.hu | 2014. február 3. 15:05
Több képviselő is nagyot kaszálhat a forint gyengülésével - mikor válasszunk deviza-bankbetétet?
Állampapír / Kötvény Még sokáig jobb lesz a PEMÁK, mint az euróbetét
Eidenpenz József | 2013. március 18. 06:08
Nagy feltűnést keltett nemrég a PEMÁK, például azzal, hogy az eredeti 200 millió forintos összegből hetek alatt egymilliárd euró lett, és újabb sorozatot kellett kibocsátani a régi helyett. A jelenség magyarázata egyszerű, a papírok kamata tavaly év végén is, és most is jelentősen meghaladja az euróbetétekét.
Pénzügyi szektor Dőlt a pénz a bankokba októberben
Privátbankár.hu | 2012. november 30. 10:25
2012 októberében a szezonálisan nem igazított adatok szerint a háztartások forintban és devizában egyaránt nettó hiteltörlesztők voltak. Az előző hónaphoz képest mind forint-, mind devizabetéteik állományát növelték. A nem pénzügyi vállalatok hitelállományuk kis mértékben csökkent. Október folyamán forint- és devizabetéteik állománya egyaránt nőtt.
Befalap Szeptemberben már nem euróban takarékoskodott a lakosság
Eidenpenz József | 2012. október 3. 15:51
A nyilvános befektetési alapok vagyona szeptemberben 52,7 milliárd forinttal bővült, a növekedés nagy része júliussal és augusztussal ellentétben forintban elhelyezett megtakarítás volt, nem euró. A befektetőknek másrészt igen jó hónapjuk volt, az árfolyamváltozások ugyanis 26,5 milliárd forinttal növelték a vagyonukat.
Pénzügyi szektor A végtörlesztésen túl is durva veszteségek az Ersténél
Privátbankár.hu | 2012. február 29. 09:33
A 2010-es 21,8 millió euró után 2011-ben 566,6 millió euró, azaz mintegy 164,3 milliárd forint volt az Erste Bank vesztesége Magyarországon, azonban előrelátó volt, még novemberben 600 millió euróval emelte alaptőkéjét. A végtörlesztésre ősszel képzett 200 millió eurós tartalék elegendőnek bizonyult, de nagy összegű egyéb tartalékot is képeztek a rossz hazai kilátások miatt. Az Erste Group csoportszinten javított az utolsó negyedévben.
Állampapír / Kötvény Rosszabbul állunk az eurókötvényeinkkel, mint az olaszok
Eidenpenz József | 2011. december 3. 06:01
Miután az olasz állampapír-hozamok nemrég elérték az évi hét százalékot, sok szó esett arról, hogy ez mennyire magas és alig fizethető meg. De van ország, amelynek kötvényei még magasabb hozammal forognak: Magyarország. Jelenleg a befektetők magasabb hozammal is vehetnek eurókötvényt, mint forintkötvényt - ugyanattól a kibocsátótól.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG