<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Energiafüggőség
Makro / Külgazdaság Mi baja tulajdonképpen Trumpnak a németekkel?
Privátbankár.hu | 2018. július 13. 16:30
Trump többször is csúnyán nekiment Németországnak, hol a külkereskedelem, hol a NATO-költségvetés, hol az orosz gáz miatt. Amit azonban követel, egyáltalán nem reális, például senki sem akarja, hogy Németország hadserege túl erős legyen. Riválisnak tekinti a németeket, nem szövetségesnek? Érzelmileg elfogult?
Makro / Külgazdaság Gyorsabban csökkenhet az orosz függőségünk: fontos döntés született
Privátbankár.hu | 2018. június 15. 07:47
Felgyorsítják a krki LNG-terminál építését - végre felpöröghet az elhúzódó projekt, ami amerikai gázt hozhat Európába. Magyarország nagyon érdeklődik.
Makro / Külgazdaság Nem akar ennyire függeni az oroszoktól a kormány - mit szól majd ehhez Putyin?
Privátbankár.hu | 2018. február 15. 14:57
Óriási lépés lenne az ország függetlenségének elérésében, ha sikerülne csökkenteni az orosz gáztól való függőségünket - mondta Lázár János.
Makro / Külgazdaság Nesze neked függőség: sosem vett még ennyi orosz gázt Európa
Privátbankár.hu | 2016. december 18. 10:05
A Gazprom az idei első 11 és fél hónapban rekordmennyiségű, 170 milliárd köbméter földgázt exportált a Független Államok Közösségén kívüli országokba.
Részvény / Deviza / Áru Az EU keresztbe tehet Orbán és Putyin energiapaktumának
Privátbankár.hu | 2016. február 18. 15:18
Van gázszállítási szerződésünk 2019-ig, de 2019-ben akarja befejezni az adriai folyékonygáz-terminált is az EU, egy csővezetékkel Magyarországra. Brüsszelben 14 projektet terveznek, amelyek az Oroszországtól való gázfüggőséget lennének hivatottak csökkenteni. A balti országok folyékony gázzal kapcsolatos tapasztalatai kedvezőek.
Makro / Külgazdaság Így lesz nálunk óriási baj abból, ami most Törökországban folyik
Káncz Csaba | 2015. október 14. 07:59
A török politikai felfordulás alapjaiban érinti a hazai energiabiztonságot. A román és horvát összekötő vezeték építésének eddigi elmaradása mögött Lázár János szerint tudatos bojkott húzódik meg, és így akadályozzák Magyarország biztonságos gázellátását. De ki finanszírozza majd a gázvezetéket a török-görög határtól?
Makro / Külgazdaság Rejtett és kevésbé rejtett üzenetek az Orbán-Putyin találkozó körül
Káncz Csaba | 2015. február 18. 07:35
A magyar kormányfő szerint sem az európai biztonság, sem pedig az európai energia-ellátás nem valósítható meg Oroszország nélkül. Orbán az eurázsiai együttműködést hangsúlyozta. Putyin támogatta azon elképzeléseket, hogy a Török Áramlat görög, macedón és szerb területen érje majd el Magyarországot. A Gazprom több gázt fog tárolni a magyar gáztárolókban. Moszkva már 12 milliárd euróért akarja a Paks II-t megépíteni. Washington erős figyelmeztetést küldött.
Makro / Külgazdaság Teljesen átírta a terveit a Gazprom: mit akarnak a Déli Áramlat lefújása után?
Privátbankár.hu | 2014. december 6. 14:56
A Déli Áramlat földgázvezeték-projekt meghiúsulása miatt felülvizsgálta európai energiapiaci stratégiáját az orosz gázipari óriás.
Vásárló Egyre inkább a külföldieken múlik, hogy fel tudjuk-e kapcsolni a villanyt
Privátbankár.hu | 2014. november 24. 07:42
Nagyot esett a magyar erőművek kihasználtsága az elmúlt 10 évben - a Napi Gazdaság összesítése szerint idén tovább nőtt a külföldről vásárolt villamos energia aránya.
Makro / Külgazdaság Túszul ejtett minket Oroszország - valami készül
Privátbankár.hu | 2014. április 22. 11:25
A The Timesban és a Financial Timesban is hasonló írás jelent meg ma, mindkettő arról szól, hogy fel kell lépni az orosz monopólium ellen.
Deviza / Áru Palagáz: a lengyeleket nem fenyegeti az energiafüggőség?
Privátbankár.hu | 2014. március 13. 15:04
A miniszterelnök adómentességet ígért a palagáz-kitermelőknek. Magyarországon is vannak próbálkozások az energiafüggőség elkerülésére, de még gyerekcipőben járnak.
KKV Szabadulna az oroszoktól Lázár János
Privátbankár.hu | 2014. március 8. 08:24
A Miniszterelnökséget vezető államtitkár szerint túl nagy Magyarország energiafüggősége Oroszországtól. Saját energia kellene, és alacsonyabb árak a vállalkozóknak.
Vásárló Az OMV még jobban bevásárolta magát a Nabuccoba
Privátbankár.hu | 2013. április 15. 08:21
Az RWE német közüzemi vállalat eladta 17 százalékos Nabucco-részesedését az OMV osztrák cégnek.
Makro / Külgazdaság Megint az USA nyert! Miért nem Európa jön ki először a válságból?
Privátbankár.hu | 2012. december 25. 16:35
Szakértők szerint az Egyesült Államokból indult pénzügyi válság miatt átalakulni látszik a világ, és Amerika minden jel szerint elsőnek jön ki a recesszióból, maga mögött hagyva Európát. De vajon miért?
Makro / Külgazdaság Japán is feladja az atomenergia programot
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 14. 14:57
A japán kormány úgy döntött, hogy a 2030-as évekre beszüntetik a nukleáris energia termelést a szigetországban.
Deviza / Áru Nabucco és Déli Áramlat: rövidülnek a megaprojektek
Privátbankár.hu | 2012. május 25. 16:08
Az orosz Gazprom lemond arról, hogy a Déli Áramlat gázvezetéket Ausztriáig építse - derül ki a cég lapjában megjelent cikkből, amelyet az ITAR-TASZSZ hírügynökség idézett.
Deviza / Áru Nabucco-projekt: megvitatják a Mol álláspontját
Privátbankár.hu | 2012. május 13. 10:45
A Nabucco konzorcium vezető testületének ülésein vitatják meg a Mol álláspontját a Nabucco-projekttel kapcsolatban. A konzorcium kommunikációs igazgatója elmondta, hogy még nem kaptak hivatalos értesítést a Mol-tól, hogy kiszáll a projektből. A rövidebb szakaszú Nabucco Westről vélhetően 2013-ban lesz végleges döntés.
Deviza / Áru Rohamtempóban nő a világ energiaéhsége
Privátbankár.hu | 2012. május 4. 08:03
A francia Total olajtársaság előrejelzése szerint a világ energiaszükséglete várhatóan 25 százalékkal nő 2030-ig, főleg a feltörekvő országok bővülő kereslete miatt.
Deviza / Áru A fapados változat készülhet el a Nabuccóból
Privátbankár.hu | 2012. április 25. 10:40
Nemcsak a Mol gondolja úgy, hogy a Nabucco-projekt túl sok pénzt emészthet fel, hanem a konzorciumban résztvevők is. A megoldás, hogy rövidítik a vezetéket és spórolnak, ehhez szükség lesz egy még meg nem épült török vezetékre is. A Mol esetleges kiszállása nem feltétlenül negatív fejlemény?
Vásárló Orbán az orosz gázhoz húz, miközben szabadulna Moszkvától
Privátbankár.hu | 2012. április 24. 07:32
Orbán Viktor miniszterelnök bejelentése szerint kivonul a Mol kivonul a Nabucco nemzetközi gázvezeték-építési beruházásból, az oroszok által vitt Déli Áramlat viszont jöhet. A kormányfő szerint nekünk a legfontosabb, hogy ne legyünk kiszolgáltatottak és az energiafüggőségben szabaduljunk Moszkvától.
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló