FPÖ
Makro / Külgazdaság A szélsőjobbtól vett ötlettel keményítene be az osztrák kancellár 
Privátbankár.hu | 2023. augusztus 4. 12:58
Az FPÖ viszont nem örül, hogy felkarolja kezdeményezésüket Karl Nehammer.
Makro / Külgazdaság Tőlük tanulhatnának Orbán Viktorék pávatáncot - de az osztrákoknak is lassan választani kell Brüsszel és Moszkva között 
Litván Dániel | 2023. június 14. 05:39
A magyar kormány össztűz alatt áll azért, aminek nagy részét Ausztria is szép csendben megteszi. De miért olyan nagy a barátság Moszkva és Bécs között? És meddig egyensúlyozhatnak még az osztrákok egy nemlétező hídon?
Makro / Külgazdaság Az Orbán-modell vitte sikerre az osztrák jobboldalt? 
Eidenpenz József | 2017. október 17. 16:19
A vasárnapi ausztriai választások után sűrűn kezdték emlegetni a kommentátorok Orbán Viktor politikáját. Egyrészt az ÖVP és az FPÖ is nagyra értékeli őt. Másrészt az eredetileg mérsékelten jobboldali osztrák Néppárt is jobbra tolódva, a szélsőjobbtól témákat átvéve nyerhette meg a választást. Még Merkel utódlását is befolyásolhatják a fejlemények.
Makro / Külgazdaság Mindegy, ki nyer a sógoroknál, a győztes már megvan 
Privátbankár.hu | 2017. október 15. 13:33
Sebastian Kurz és a jobbközép ÖVP a mai választások esélyese, ám tulajdonképpen mindegy, hogy hogy is alakulnak a szavazati arányok, a nyertes mindenképpen eldőlt. Akárki is győz, az ország jobbra fog tolódni.
Makro / Külgazdaság Az osztrákok újra a Balkán belobbantásán ügyködnek 
Káncz Csaba | 2017. október 5. 11:30
A Strache vezette eurószkeptikus FPÖ szinte bizonyosan bekerül a kormányba az október 15-i osztrák előrehozott választások után. De éppen akkor, amikor Európa és különösképpen Szerbia a katalán szeparatizmus lázában ég, Strache Bosznia-Hercegovina feloszlatása mellett szállt síkra. Pedig Strache és pártja jobban tenné, ha tanulmányoznák a történelmet, mielőtt fáklyával bemennek a balkáni lőporraktárba – ahogyan azt Bécs már 100 éve megtette.
Makro / Külgazdaság Nem tartják jó megoldásnak a jelenlegi koalíciót az osztrákok 
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 27. 13:53
Másfél hónappal az osztrák parlamenti választás előtt továbbra is határozott néppárti előnyt, valamint szoros szociáldemokrata-szabadságpárti küzdelmet jeleznek a legfrissebb közvélemény-kutatás eredményei – derült ki az Österreich című osztrák lap vasárnapi számából.
Makro / Külgazdaság Csaltak a szavazatszámlálásnál: megismétlik az államfőválasztást - frissítve  
Privátbankár.hu | 2016. július 1. 14:39
Így döntött az osztrák Alkotmánybíróság.
Makro / Külgazdaság Ez volt az utolsó figyelmeztetés Merkeléknek – komolyan veszik?  
Káncz Csaba | 2016. május 11. 08:09
Az osztrák és török belpolitikai válság akkor érte el Berlint, amikor az ottani nagykoalíció támogatottsága is mélypontot ütött meg. Az eurószkeptikus német Afd párt a nagykoalíció pártjaitól rabol el szavazatokat. A Szociáldemokrata Párt vezetője a bukás szélén, a bajor konzervatívok pedig Merkeléktől függetlenül készülnek a jövő évi választásra.
Makro / Külgazdaság Politikai földrengés Ausztriában: nekimennek a magyar munkavállalóknak 
Káncz Csaba | 2015. június 11. 08:42
Akárcsak az EU több országában, nyugati szomszédunknál is lefáradt és megrendült a politikai centrum. Ez markánsan fogja befolyásolni Bécs hozzáállását az euróövezet további integrációjához és a Görögország további megsegítéséhez. A keleti tartományokban dolgozó magyar munkavállalók is megérezhetik a változásokat.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG