Istvanovics Éva
Pénzügyi szektor Érkeznek a devizahiteles levelek: mi van, ha nem értünk egyet az elszámolással? 
Privátbankár.hu | 2015. március 3. 12:10
Kezdődik az elszámolás a devizahiteles ügyfelekkel. Ennek első lépése, hogy a bankoknak április végéig ki kell küldeniük a tájékoztató leveleket az érintett ügyfeleknek. Az adósok a módosított hitelszerződést is ebben a levélben kapják meg. Várhatóan sokan lesznek, akik várakozásai nem teljesülnek majd az elszámolás kézhezvételével, mit tehetnek ők?
Pénzügyi szektor Ön érti, mit mondott a Kúria? - 6. rész: módosulhat a szerződés? 
Privátbankár.hu | 2014. február 10. 14:00
A devizahitel szerződések olyan polgárjogi egyezségek két fél között, amelybe fő szabály szerint nem lehet beavatkozni, bizonyos esetekben azonban a két fél módosíthatja a szerződést, vagy az egyik fél bírósághoz fordulhat a módosítás érdekében. Sőt nagyon ritka esetben akár a jogszabályváltozás is változtathat a szerződésen.
Pénzügyi szektor Ön érti, mit mondott a Kúria? - 5. rész: A részleges érvénytelenség 
Privátbankár.hu | 2014. január 28. 15:01
Mit jelent a devizahitel szerződéseknél az érvénytelenség és a részleges érvénytelenség? Mi a különbség? Hogyan lehet egy szerződés részlegesen érvénytelen, és mi történik, ha ezt kimondja a bíróság? Istvánovics Éva, ügyvédet kérdeztük.
Pénzügyi szektor Ön érti, mit mondott a Kúria? 4. rész: Mi van, ha semmis? 
Privátbankár.hu | 2014. január 24. 14:30
Az érvénytelen szerződés olyan, mintha létre sem jött volna. Ezt jelenthetné azt, hogy az eredeti állapotot kell visszaállítani - te visszaadod az árut, én adom a pénzt. A hitelek esetében azonban nem ilyen egyszerű a helyzet, az eredeti állapot visszaállítása az adósnak lenne a legrosszabb.
Pénzügyi szektor Ön érti, mit mondott a Kúria? 3. rész: Mit mond el a bank? 
Privátbankár.hu | 2014. január 21. 18:10
Miről kell a banknak az ügyfelet tájékoztatni és miről nem köteles szólni? Mivel szankcionálható a bank, ha nem tájékoztatta az ügyfelet megfelelően? Istvánovics Éva ügyvédet kérdeztük arról, mit is jelent valójában a Kúria jogegységi határozatának harmadik pontja.
Pénzügyi szektor Pert vesztett az OTP - most akkor mi lesz? 
Privátbankár.hu | 2014. január 21. 16:00
A Fővárosi Törvényszék másodfokon érvénytelennek nyilvánított egy OTP-s devizahitel-szerződést. Az OTP a Kúriához fordul, de mi lesz, ha ugyanez a döntés marad érvényben? Miért lehet semmis a szerződés, és ennek mi lehet a következménye?
Pénzügyi szektor Ezért jártak jól a devizahitelesek 
Privátbankár.hu | 2014. január 20. 15:28
Mitől devizahitel a devizahitel? A kérdés többször is szóba került, legutóbb a Kúriánál. A legfőbb bírói testület november végén hét kérdést tett fel, ebből hatot meg is válaszolt. Kiderült: a devizahitel devizahitel, nem egy hibás jogi termék és nem is uzsora. Hogy lehet ez? Sorozatunkban Istvanovics Éva ügyvéd veszi sorra a Kúria pontjait. Első rész.
Pénzügyi szektor Ön érti, mit mondott a Kúria? 2. rész: Érvényesek-e a szerződések? 
Privátbankár.hu | 2014. január 17. 06:00
A Kúria kimondta, hogy nem számítanak uzsorának és nem tisztességtelenek a devizahitel-szerződések. De mi az az uzsora, és miért nem az a devizahitel? Mitől tisztességtelen egy szerződés? Érvénytelenek-e a devizahitel szerződések, vagy sem?
Pénzügyi szektor A Kúria és a devizahitelek: így már nem is érdemes perelni? 
Privátbankár.hu | 2013. december 19. 12:00
Kevesebb lehet az új devizahiteles per, miután a Kúria határozata sok kérdésben egyértelmű helyzetet teremt. Mi lesz a folyamatban lévő ügyekkel? Mire nem adott választ a Kúria? Megkérdeztük a jogászt.
Pénzügyi szektor Nem tudtál végtörleszteni? Harcolhatsz a kártérítésért 
Privátbankár.hu | 2013. december 11. 06:05
Az elmúlt hónapokban sokasodtak a devizahiteles perekben születő jogerős döntések, egy szerződésről nemrég kimondták, hogy semmis - bár az elszámolás részleteiről még semmit nem lehet tudni. Ebben a helyzetben robbant a hír; a GVH a kartelltilalom megsértése miatt 9,5 milliárd forintos bírságot szabott ki 11 hitelintézetre a végtörlesztés korlátozása miatt. Kérdés, hogy az így megkárosított adósok látnak-e pénzt ebből.
Pénzügyi szektor Pert vesztett az OTP, de mit nyerhetnek rajta a devizahitelesek? 
Füstös Móni | 2013. október 8. 17:26
Az OTP Bank hétfőn pert veszített egy devizahitelessel szemben. Az ítéletet azonban sokan félreértették, nem arról van ugyanis szó, hogy az ügyfélnek akkora törlesztőrészletet kellene fizetni, mint amennyit a szerződés megkötésének időpontjában fizettek, hanem annak körülbelül 160 százalékát, de ezzel is sokat nyerhet az ügyfél.
Részvény / Deviza / Áru Mesés hozamot ígérnek? Megmutatjuk, hol van a kutya elásva 
Privátbankár.hu | 2013. október 4. 06:05
Egyre alacsonyabbak a kamatok a bankbetétek után, emiatt a magyar lakosság havonta tízmilliárdokat vesz ki bankokból, és keres más befektetési lehetőségeket. Az internetnek köszönhetően már rengeteg nemzetközi befektetési szolgáltatás is rendelkezésre áll, de nem árt óvatosnak lenni ezekkel. Mire kell figyelni, ha félmilliós befektetéssel gyorsan, magas hozam elérésével kecsegtetnek?
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG