Jeff Bezos
Makro / Külgazdaság Amikor el lehet felejteni a garasoskodást: hogyan ajándékoznak az ultragazdagok? 
Buksza blog | 2023. december 25. 11:44
Az átlagemberek a világ leggazdagabb országában is olyan ajándékokról álmodnak, amilyenekről bármely más országa polgárai, ám vannak, akik olyasmit ajándékozhatnak, ami nem fér el a karácsonyfa alatt.
Részvény / Deviza / Áru Magyarország másfélszeresét zsebre tették  
Buksza blog | 2023. szeptember 30. 17:02
A világ leggazdagabb emberei közül Elon Musk, Mark Zuckerberg, Jeff Bezos, Sergei Brin és Larry Page érte el a legjelentősebb vagyongyarapodást az idén a Bloomberg gazdaglistája szerint. A több mint 269 milliárd dolláros plusz a tavalyi magyar GDP másfélszerese. 
Vállalat Emberére találhat Elon Musk az üzleti dzsungelharcban 
Privátbankár.hu | 2023. június 20. 12:05
Az Eutelsat valaha a műholdas médiaszolgáltatás egyik óriása volt, ám az utóbbi időben hanyatló pályára került. Eva Berneke vezérigazgató merész húzással akar fordítani vállalata helyzetén
Vállalat Két munkása óriási pofont adott Jeff Bezosnak - szakszervezet alakult az Amazonnál 
Litván Dániel | 2022. április 10. 19:07
Az űrt ugyan meghódíthatta az Amazon tulajdonosa, a világ második leggazdagabb embere, de két egyszerű raktári dolgozója olyan győzelmet aratott felette, ami az anyagi veszteségek mellett az óriáscég egész működésének átgondolását is szükségessé teheti.
Makro / Külgazdaság A villanyautós megelőzte a futárost a milliárdosok világbajnokságán  
Privátbankár.hu | 2022. április 6. 10:57
Elon Musk, a Tesla járműipari cég és a Space X űripari vállalat alapítója megelőzte az Amazon alapítóját és korábbi vezérigazgatóját, Jeff Bezost a Forbes-listán.
Makro / Külgazdaság Nyolcmilliárd forintért a világűrbe 
MTI | 2021. június 13. 18:17
Egy meg nem nevezett licitáló 28 millió dollárt (nyolcmilliárd forint) fizetett, hogy Jeff Bezossal és öccsével, Markkal az űrbe utazhasson.
Vállalat Távozik az Amazon éléről Jeff Bezos 
MTI | 2021. február 3. 06:43
Az időpontról egyelőre annyit tudni, hogy "még idén." Utódja az Amazon Web Services vezetője, Andy Jassy lesz.
Makro / Külgazdaság Mindenki utálja, mégis megállíthatatlan – az Amazon-sztori 
Nagy Mariann | 2019. október 20. 18:00
Az Amazon az Egyesült Államok második legnagyobb munkaadója. Az óriásvállalat hatszázezer embert foglalkoztat, rá jut az online kiskereskedelmi forgalom több mint harmada. Üzleti praktikái, adókerülése miatt azonban egyre súlyosabb bírálatok érik – akárcsak azért, hogy hajszolt munkát követel alkalmazottaitól, akiknek nem engedi a szervezkedést.
Vállalat Űrkolóniákra telepítene minket az Amazon ura 
Tiszai Balázs | 2019. május 10. 15:24
Jeff Bezos bemutatta az űrjárművet, mellyel 2024-ig visszatérhetnénk a Holdra. A Blue Moonra keresztelt eszköz azonban nem egyszerűen csak egy újabb holdra szállást tenne lehetővé: a milliárdos tervei szerint a segítségével űrben lebegő, gyűrűszerű kolóniákat hozhatnánk létre, melyek megoldást nyújtanának a Föld túlnépesedésére.
Részvény / Deviza / Áru Beszállt a milliárdos rajongó az Amazonba, ki lesz, aki utána ugrik? 
Privátbankár.hu | 2019. május 3. 16:30
Warren Buffett szerint beszálltak az Amazonba, és a világ egyik legértékesebb vállalatának részvényese lett a befektetési vállalata, a Berkshire Hathaway. Ez több okból is érdekes, például azért, mert mások számára is indukátorként szolgál a világ leggazdagabb befektetőjének a lépése.
Karrier Egy gyanús szaúdi szál: kiderült, miért vált hackerek célpontjává a világ leggazdagabb embere 
Privátbankár.hu | 2019. március 31. 13:16
Az amazon.com alapítója által felbérelt magánnyomozó azzal vádolta meg Szaúd-Arábiát, hogy meghackelték a világ leggazdagabb emberének számító Jeff Bezos mobiltelefonját és ellopták személyes adatait.
Vállalat 728 ezer forintos minimálbér a cégóriásnál 
Fellegi Tamás | 2018. október 3. 06:07
Minimálbért, legkisebb kötelezően kifizetendő összeget alapvetően országok szoktak előírni, Amerikában az egyes államok és városok is rendelkeznek ilyen joggal. Most azonban egy cég lépte meg ezt, miután bírálták alacsony bérei miatt. Nem is akármelyik, a világ második legnagyobb cége, több mint 250 ezer alkalmazottal.
Részvény / Deviza / Áru Elhúzott a világ leggazdagabb embere: jócskán megugrott a vagyona 
Fellegi Tamás | 2018. június 19. 14:30
Nemrég helycsere történt a megtisztelő poszton, és az élre került Amazon-vezér, Jeff Bezos most alaposan el is húzott a többiektől, köszönhetően részvénye elképesztő szárnyalásának. Bezos viszonylag új feltörekvő, míg a második illetve harmadik helyezett Bill Gates és Warren Buffett már évtizedek óta a lista előkelő helyén vannak.
Makro / Külgazdaság Szárnyal a dollár, kaszál az Amazon 
Fellegi Tamás | 2018. április 27. 10:45
Hevesen erősödik a dollár az euróhoz képest, miközben a napokban csúcsot döntő amerikai 10 éves kötvényhozam visszaesett. Nagyot emelkedett a jó eredményre a Facebook, igen szép negyedévről számolt be az Amazon, különösen a felhő alapú üzletág jövedelmező. Itthon csak a Mol mozdul, bő fél százalékot emelkedik.
Részvény / Deviza / Áru Nem fordult még elő hasonló elnöki beavatkozás Amerika fennállása alatt 
Privátbankár.hu | 2018. április 3. 06:07
Donald Trump rövid Twitter-üzenetei időnként eddig is meghökkentőek voltak, de most olyan témában jelentetett meg többször is hasonlókat, melyek a kapitalizmus alapjait rengetik meg. Egy nagy magáncégről mondott rosszakat, ráadásul tőzsdei a társaság, így még az árfolyam is befolyásható.
Karrier A Nap Száma: íme, a világ új leggazdagabb embere 
Privátbankár.hu | 2018. január 9. 12:34
Bill Gates már a múlté – az Amazon alapítója többet ér, mint a világ eddigi leggazdagabb embere.
Karrier A pénzből sosem elég - ennyit gazdagodtak a világ legdrágább emberei 
Privátbankár.hu | 2017. december 27. 15:29
A világ legtehetősebb emberei egy év alatt komoly mértékben növelték nettó vagyonukat.
Részvény / Deviza / Áru Szegény gazdagok: órák alatt el lehet bukni 5 vizes vb-t is 
Gáspár András | 2017. augusztus 11. 09:21
Órák alatt bukott el nagyjából 5 (magyarországi rendezésű) vizes vb-nek megfelelő összeget az Amazon vezére. Nemrég még a leggazdagabb volt, most már éppen csak fent van a dobogón.
Részvény / Deviza / Áru Tankönyvi klimax az Amazonnál, zuhan a svájci frank 
Fellegi Tamás | 2017. július 28. 10:37
Megvadultak az Amazon befektetői, de aztán kijózanodtak a gyenge negyedéves eredményre. Magasan az olajár, az európai tőzsdék esnek, nagy a forgalom a Richterben.
Vállalat Elszánta magát a világ második leggazdagabb embere: megoldja az űrutazást 
Fellegi Tamás | 2017. április 6. 16:00
Jeff Bezos az Amazonnal minden elért, amit lehetett: a cég a világ negyedik legnagyobb tőzsdei vállalata, ő maga a második leggazdagabb ember. Most az Amazonból jókora pénzt csoportosít át űrcégébe, mivel célja nem kevesebb, mint elsőként utasokat vinni a világűr határára, felkészülést érdemben nem igénylő utazás során.
Vállalat Újra valóság lehet a többször indítható űrhajó 
Fellegi Tamás | 2017. március 7. 17:48
A legelszántabb vállalkozók dolgoznak azon, hogy újra lehessen olyan űrjárművet indítani, amely épségben visszatér a földre, így többször is indítható. 35 éve ez ugyan sikerült az amerikai államnak, de nem bizonyult tartós megoldásnak, így 10 éve leállt a program. Most az amazonos Jeff Bezos újít egy óriás rakétával.
Pénzügyi szektor Akiknek bejött 2016: a felső 1 százalék 
Privátbankár.hu | 2016. december 29. 06:01
Ugyan az év utolsó napjaira egyre biztosabbak vagyunk abban, hogy 2016 az elmúlt néhány esztendő legrosszabbika volt, mégis van, aki örülhet: a Bloomberg Milliárdos Mutatója szerint a leggazdagabbak idén is gazdagabbak lettek.
Makro / Külgazdaság Újabb futurisztikus iparágat leltek az ismert milliárdosok 
Fellegi Tamás | 2016. április 29. 14:00
Az űrhajózásban már egy ideje látjuk, hogy amivel az állam nem bír, illetve roppant költséges neki, azt a vállalkozó szellemű milliárdosok megpróbálják: továbbfejleszteni az elakadt tudományt. Van még egy iparág, ahol eddig csak államok, sőt államközösségek próbálkoztak, mérsékelt eredménnyel: a fúziós energia.
Vállalat Dollármilliókat költ a Facebook az agy védelmére 
Privátbankár.hu | 2016. április 29. 13:31
2013 óta egy vagonnyi pénzt fordítottak a társaság legfontosabb láncszemének személyi védelmére. Ezt a konkrét adatsort eddig nemes egyszerűséggel nem közölték.
Részvény / Deviza / Áru Ez a cég tényleg mindent túlél? 
Fellegi Tamás | 2015. február 2. 11:30
Az immár 20 éves Amazon hosszú idő után először egy jó negyedévvel kedveskedett a részvényeseknek. Az internetes kereskedő cég nagy túlélő: temették a 2000-es dotcom lufi után is, és a közelmúltban is sok volt a kétség, de végül mégis jól működik a modell.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG