Jelasity Radován
Pénzügyi szektor Megszólaltak a bankvezérek: a legérdekesebb kérdést szóba se kellett hozni 
Gáspár András | 2023. szeptember 21. 16:53
A magyar bankok jó bőrben vannak, ahogy általában az európai bankszektor is – a jövedelmezőség jól alakul, kérdés, hogy ebből mennyit faragnak le bankadókkal. Az eltűnt bankbetétek egy részét állampapírba, befektetési alapba tették az emberek, de egy másik részét kénytelenek voltak felélni. Jobb lenne, ha az állam nem akkor adna támogatást a vállalatoknak, amikor egyébként is megy a szekér, hanem akkor, amikor szűkös idők járnak. A bankadó emeléséről szó sem volt a bankvezérek kerekasztalán, mert az élet (és a Fidesz-frakció) pár óra alatt elsodorta Varga Mihály ötletét.
Vállalat Sokat adott a közösbe az Erste, itt vannak az első negyedév eredményei 
Privátbankár.hu | 2023. május 9. 11:26
Különadó és önkéntes kamatstop, de így is jól teljesített az Erste az év első hónapjaiban.
Makro / Külgazdaság Az Erste vezére mákos derelyét, a Takarékbank exfőnöke harcsapaprikást készít karácsonyra  
Kormos Olga - Csabai Károly | 2022. december 24. 05:46
Van, ahol a karácsonyi menü szigorúan hagyományos ételekre épül, máshol, a modern tendenciáknak engedve, évről-évre megújul. Bankok és cégek első számú vezetőit kérdeztünk arról, mi kerül az ünnepi asztalra náluk.
Vállalat A kamatstop már jobban sújtja a bankokat, mint az extraprofitadó 
Csabai Károly | 2022. november 9. 12:39
Bár az Erste Bank a harmadik negyedévben is növelte a hitelezését, a költségek és az állami terhek emelkedése, valamint a számviteli elszámolások és a tartalékok képzése miatt az időarányos eredmény a tavalyinál rosszabb lett.
Pénzügyi szektor Most jövünk rá, a magyar milyen módon volt összefűzve az orosz és ukrán gazdasággal 
Privátbankár.hu | 2022. március 9. 16:21
Ezt az Erste Bank elnök-vezérigazgatója, Jelasity Radován jelentette ki az általa irányított hitelintézet 2021-es évéről tartott sajtótájékoztatón. Azt külön ki is hangsúlyozta: az Erste stabilan működik. 
Makro / Külgazdaság Akár milliós nagyságrendben nőhet a moratórium hosszabbítását kérők terhe 
Csabai Károly | 2021. szeptember 14. 14:36
Ezért a bankok továbbra is azt kérik, hogy aki meg tudja engedni, az folytassa a törlesztést - hangsúlyozta Kovács Levente, a Bankszövetség főtitkára egy mai sajtótájékoztatón.
Pénzügyi szektor Meglódultak a lakáshitel-kihelyezések az Ersténél, s egyre többen vesznek fel személyi kölcsönt 
Csabai Károly | 2021. augusztus 11. 10:57
A lakáshitelek folyósítása kiugró volt az Erste Banknál az idei év első felében, abból 34 százalékkal helyeztek ki többet, mint az előző év azonos időszakában. Ennél csaknem kétszer jobban bővültek a kisvállalkozói hitelfelvételek. A fogyasztási kedv visszatérését tükrözi, hogy az Erste a személyi kölcsönökből 2021 első felében többet folyósított, mint az előző év azonos időszakában. Ami azért nagy szó, mert közben a megtakarítási kedv sem lankadt, a kezelt lakossági ügyfélvagyon – befektetés és betét – egy év alatt 19 százalékkal izmosodott.
Pénzügyi szektor Bankárélet a pandémia alatt: valaki rászokott a kerékpárra, más Rúzsa Magdival publikált receptkönyvet 
Csabai Károly | 2020. december 27. 06:34
A koronavírus-járvány miatt számos hobbinknak, kedvenc szórakozásunknak sem hódolhatunk. Nem járhatunk például úszni, terembe kosarazni, vagy squasholni, most télen pedig síelni, de moziba vagy színházba sem. A hazai bankok, hitelintézetek vezetőinél érdeklődtünk, ők hogyan vészelik át e nehéz napokat, van-e olyan tevékenységük, amelyeket nem űzhetnek, s a kényszer szülte helyzetben belevágtak-e esetleg másba.
Vállalat 25 milliárdról 27 millióra zuhant az Erste nyeresége, mert előre gondolkodtak 
MTI | 2020. augusztus 5. 12:52
Betáraztak a várható veszteségre, ennek a profit itta meg a levét.
Pénzügyi szektor Szerepcsere a Magyar Bankszövetség élén 
Privátbankár.hu | 2020. május 22. 13:04
A mai tisztújító ülésen 2023-ig kapott megbízatást Jelasity Radován, az Erste Bank elnök-vezérigazgatója. Az eddigi elnök, Becsei András, az OTP Jelzálogbank Nyrt. vezérigazgatója alelnökként tevékenykedik tovább. 
Pénzügyi szektor Sokan élnek az Ersténél az azonnali átutalással  
Csabai Károly | 2020. március 10. 11:29
Az 5 másodpercen belül, 10 millió forintig kötelezően teljesítendő kérelmek 42 százaléka a hétköznapi banki nyitvatartási időn túl, valamint hétvégén teljesült. Több mint 4 ezer másodlagos azonosítót rögzítettek a pénzintézetnél nyolc nap alatt.
Makro / Külgazdaság A bankok ígérik, márciustól 5 másodpercen belül átér az átutalás 
Csabai Károly | 2020. január 22. 10:48
Ezt állítja a Magyar Bankszövetség főtitkára, arra alapozva, hogy szerinte valamennyi szolgáltató felkészült, a tesztelések alapján sikeres indulásra számítanak, minden klíringtag küldeni és fogadni is tud majd. Új folyószámla-csomagokra és innovációkra is lehet számítani a bankok részéről.
Pénzügyi szektor Szépen keres az állam az Erste Bankon 
Privátbankár.hu | 2019. április 30. 11:11
Az Erste Bank idén a tavalyi osztalék felét, 20 milliárd forintot fizet tulajdonosainak. Újabb 5 évre megválasztották bank elnök-vezérigazgatójának Jelasity Radovánt.
Pénzügyi szektor 2020-2021 vízválasztó lehet a hazai bankrendszerben az Erste-vezér szerint 
Csabai Károly | 2019. április 12. 06:05
A legbiztosabb út ahhoz, hogy egy bank megalapozza a saját jövőjét, ha sikerül akvizíciókon keresztül is növekednie – indokolta a Privátbankár.hu-nak és az Mfor.hu-nak adott interjúban Jelasity Radován, az Erste Bank Hungary elnök-vezérigazgatója, miért érdekli őket az eladósorba került Budapest Bank. Aki szerint 2020-2021-ben már sokkal reálisabb képet kapunk arról, mely bankok lesznek képesek hosszabb távon is hatékonyan működni Magyarországon.
Pénzügyi szektor Óriási tévedés, hogy arany élete van a magyar bankoknak 
Gáspár András | 2018. szeptember 7. 12:40
Bár látszólag arany éveket élnek a magyar bankok, a bankvezetők mégis aggódnak a jövedelmezőség miatt - vagy esetleg el is engednék a profitabilitás kérdését. A bankokat érintő magas állami terhek mellett a digitalizáció, az informatikai forradalom jelentette többletköltségek okoznak fejfájást a pénzintézeteknek. A hitelezés egyre jobban bővül, de számos kérdést felvet.
Pénzügyi szektor Hamarosan újra bankot vesz a magyar állam - az utolsó simításokat végzik 
Privátbankár.hu | 2016. április 10. 12:22
Az utolsó simításokat végzik a szakemberek, így az EBRD és a magyar kormány is hamarosan megveheti az Erste magyarországi bankjának 15-15 százalékát. Június végén zárulhat az üzlet, amikor a bankadó további csökkentését is bejelentik. Hitelkártyában ők lesznek a legnagyobbak, új jelzálogbankjukat pedig konkurenseiknek is ajánlják - össze is szedtük, ki jöhet szóba.
Pénzügyi szektor Magyar bankok, mit műveltek? Mit akartok? 
Gáspár András | 2015. szeptember 4. 18:50
A bankok vagy az ügyfelek miatt nem pörög a magyar hitelezés? Mikor vezessék ki a Növekedési Hitelprogramot? Miért vannak olyan bankok, akik látszólag nem csinálnak semmit? Bankvezéreknek tettek fel fontos kérdéseket.
Pénzügyi szektor Őrült verseny lesz a devizahitelek forintosítása - itt vannak az újabb részletek 
Privátbankár.hu | 2014. október 2. 14:41
A devizahitelesek forintosításával kapcsolatos jogszabály ügyében az Igazságügyi Minisztériumnál van a labda, de az MNB ügyvezetője ma fontos részleteket árult el arról, hogyan lesz forinthitel a devizahitelből - igaz, még így is bőven van még kérdés. Az biztos, hogy komoly verseny indul a bankok között az ügyfelekért.
Pénzügyi szektor Erste Bank: itt maradunk! 
Nagy László Nándor | 2014. március 6. 13:10
Ismét komoly, 25 milliárdos veszteséget termelt az Erste a magyar piacon, ám a társaság innovál és komolyan készül a jövő bankversenyére. A bankbetétek állománya csökken, de emiatt nem pánikolnak. Ráfekszenek az elektronikus banki szolgáltatásokra.
Pénzügyi szektor Mindenkinek ad hitelt az Erste 
Privátbankár.hu | 2013. március 18. 07:42
Az Erste Bank jelentősen növelni akarja hitelezési aktivitását lakossági és vállalati területen is, a látható élénküléshez azonban növekedés és kiszámítható környezet is szükséges.
Pénzügyi szektor Javított az Erste: jelentősen csökkentek a veszteségek 
Privátbankár.hu | 2013. március 4. 12:56
A hitelek felpörgetésével javítaná az eredményeket az Erste. Több mint 6 milliárd forintos veszteséggel zárták a tavalyi évet, ami jelentős javulás 2011-hez képest. Akkor csaknem 160 milliárdos volt a veszteségük.
Pénzügyi szektor A jegybanknak a másodkörös hatásokkal óvatosnak kell lenni 
Privátbankár.hu | 2012. december 11. 16:07
Óvatos, prudens monetáris politikát kell folytatnia a jegybanknak az előttünk álló időszakban, és el kell kerülni, hogy a forint esetleg hirtelen és jelentősen gyengüljön - mondta Bártfai-Mager Andrea, a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsának külső tagja kedden a Napi Gazdaság című napilap konferenciáján, Budapesten.
Karrier A magyar Erste-vezér nem igazol vissza a szerb jegybankhoz  
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 14. 16:37
Jelasity Radovánnak nincs szándékában távozni az Erste Bank Hungary elnök-vezérigazgatói posztjáról - jelentette ki a bankcsoport bécsi szóvivője pénteken az MTI érdeklődésére.
Pénzügyi szektor A szerbek a magyar Erste vezért is leigazolnák jegybankjukhoz 
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 13. 17:31
Még a belgrádi jegybankelnök is támogatja a szerb pénzügyminiszter javaslatát, hogy Jelasity Radován, az Erste Bank Hungary vezérigazgatója térjen vissza a jegybank kormányzó tanácsához.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG