Jelasity Radován
Pénzügyi szektor Bankárélet a pandémia alatt: valaki rászokott a kerékpárra, más Rúzsa Magdival publikált receptkönyvet
Csabai Károly | 2020. december 27. 06:34
A koronavírus-járvány miatt számos hobbinknak, kedvenc szórakozásunknak sem hódolhatunk. Nem járhatunk például úszni, terembe kosarazni, vagy squasholni, most télen pedig síelni, de moziba vagy színházba sem. A hazai bankok, hitelintézetek vezetőinél érdeklődtünk, ők hogyan vészelik át e nehéz napokat, van-e olyan tevékenységük, amelyeket nem űzhetnek, s a kényszer szülte helyzetben belevágtak-e esetleg másba.
Vállalat 25 milliárdról 27 millióra zuhant az Erste nyeresége, mert előre gondolkodtak
MTI | 2020. augusztus 5. 12:52
Betáraztak a várható veszteségre, ennek a profit itta meg a levét.
Pénzügyi szektor Szerepcsere a Magyar Bankszövetség élén
Privátbankár.hu | 2020. május 22. 13:04
A mai tisztújító ülésen 2023-ig kapott megbízatást Jelasity Radován, az Erste Bank elnök-vezérigazgatója. Az eddigi elnök, Becsei András, az OTP Jelzálogbank Nyrt. vezérigazgatója alelnökként tevékenykedik tovább. 
Pénzügyi szektor Sokan élnek az Ersténél az azonnali átutalással
Csabai Károly | 2020. március 10. 11:29
Az 5 másodpercen belül, 10 millió forintig kötelezően teljesítendő kérelmek 42 százaléka a hétköznapi banki nyitvatartási időn túl, valamint hétvégén teljesült. Több mint 4 ezer másodlagos azonosítót rögzítettek a pénzintézetnél nyolc nap alatt.
Makro / Külgazdaság A bankok ígérik, márciustól 5 másodpercen belül átér az átutalás
Csabai Károly | 2020. január 22. 10:48
Ezt állítja a Magyar Bankszövetség főtitkára, arra alapozva, hogy szerinte valamennyi szolgáltató felkészült, a tesztelések alapján sikeres indulásra számítanak, minden klíringtag küldeni és fogadni is tud majd. Új folyószámla-csomagokra és innovációkra is lehet számítani a bankok részéről.
Pénzügyi szektor Szépen keres az állam az Erste Bankon
Privátbankár.hu | 2019. április 30. 11:11
Az Erste Bank idén a tavalyi osztalék felét, 20 milliárd forintot fizet tulajdonosainak. Újabb 5 évre megválasztották bank elnök-vezérigazgatójának Jelasity Radovánt.
Pénzügyi szektor 2020-2021 vízválasztó lehet a hazai bankrendszerben az Erste-vezér szerint
Csabai Károly | 2019. április 12. 06:05
A legbiztosabb út ahhoz, hogy egy bank megalapozza a saját jövőjét, ha sikerül akvizíciókon keresztül is növekednie – indokolta a Privátbankár.hu-nak és az Mfor.hu-nak adott interjúban Jelasity Radován, az Erste Bank Hungary elnök-vezérigazgatója, miért érdekli őket az eladósorba került Budapest Bank. Aki szerint 2020-2021-ben már sokkal reálisabb képet kapunk arról, mely bankok lesznek képesek hosszabb távon is hatékonyan működni Magyarországon.
Pénzügyi szektor Hamarosan újra bankot vesz a magyar állam - az utolsó simításokat végzik
Privátbankár.hu | 2016. április 10. 12:22
Az utolsó simításokat végzik a szakemberek, így az EBRD és a magyar kormány is hamarosan megveheti az Erste magyarországi bankjának 15-15 százalékát. Június végén zárulhat az üzlet, amikor a bankadó további csökkentését is bejelentik. Hitelkártyában ők lesznek a legnagyobbak, új jelzálogbankjukat pedig konkurenseiknek is ajánlják - össze is szedtük, ki jöhet szóba.
Pénzügyi szektor Magyar bankok, mit műveltek? Mit akartok?
Gáspár András | 2015. szeptember 4. 18:50
A bankok vagy az ügyfelek miatt nem pörög a magyar hitelezés? Mikor vezessék ki a Növekedési Hitelprogramot? Miért vannak olyan bankok, akik látszólag nem csinálnak semmit? Bankvezéreknek tettek fel fontos kérdéseket.
Pénzügyi szektor Erste Bank: itt maradunk!
Nagy László Nándor | 2014. március 6. 13:10
Ismét komoly, 25 milliárdos veszteséget termelt az Erste a magyar piacon, ám a társaság innovál és komolyan készül a jövő bankversenyére. A bankbetétek állománya csökken, de emiatt nem pánikolnak. Ráfekszenek az elektronikus banki szolgáltatásokra.
Pénzügyi szektor Mindenkinek ad hitelt az Erste
Privátbankár.hu | 2013. március 18. 07:42
Az Erste Bank jelentősen növelni akarja hitelezési aktivitását lakossági és vállalati területen is, a látható élénküléshez azonban növekedés és kiszámítható környezet is szükséges.
Pénzügyi szektor Javított az Erste: jelentősen csökkentek a veszteségek
Privátbankár.hu | 2013. március 4. 12:56
A hitelek felpörgetésével javítaná az eredményeket az Erste. Több mint 6 milliárd forintos veszteséggel zárták a tavalyi évet, ami jelentős javulás 2011-hez képest. Akkor csaknem 160 milliárdos volt a veszteségük.
Pénzügyi szektor A jegybanknak a másodkörös hatásokkal óvatosnak kell lenni
Privátbankár.hu | 2012. december 11. 16:07
Óvatos, prudens monetáris politikát kell folytatnia a jegybanknak az előttünk álló időszakban, és el kell kerülni, hogy a forint esetleg hirtelen és jelentősen gyengüljön - mondta Bártfai-Mager Andrea, a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsának külső tagja kedden a Napi Gazdaság című napilap konferenciáján, Budapesten.
Karrier A magyar Erste-vezér nem igazol vissza a szerb jegybankhoz
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 14. 16:37
Jelasity Radovánnak nincs szándékában távozni az Erste Bank Hungary elnök-vezérigazgatói posztjáról - jelentette ki a bankcsoport bécsi szóvivője pénteken az MTI érdeklődésére.
hírlevél
depositphotos