KIM
Pénzügyi szektor Leányvállalatot alapított egy bank 
Privátbankár.hu | 2014. március 20. 08:41
Leányvállalatot alapított az Erste Bank Hungary, ezt a BÉT honlapján közölték.
KKV Egy dologgal kevesebb, amiért cégbíróságra kell rohangálni 
Privátbankár.hu | 2013. december 5. 09:43
Elektronikus közokiratként is lekérdezhető a cégkivonat, nem csak egyszerűbb, gyorsabb, de olcsóbb is lesz ez a megoldás.
Vásárló Ellopták a pénztárcád? Az új személyiért nem kell fizetni ezentúl 
Privátbankár.hu | 2013. november 5. 17:57
A mindennapi ügyintézést egyszerűsíti a kormányhivataloknál az a törvénymódosító csomag, amelyet kedden nyújtott be az Országgyűlés elé a közigazgatási és igazságügyi miniszter - közölte a szaktárca.
KKV Megérkezett az elfogatóparancs Zsolta Hernadija ellen 
Privátbankár.hu | 2013. október 4. 10:29
A KIM az európai elfogatóparancs javított változatát várja.
KKV Felszámolói pályázatok: újra nekimennek  
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 23. 15:33
Egyszer már kiírtak egy pályázatot, de hirtelen sztornóztak mindent. Most személyes meghallgatások is lesznek.
KKV Matricával a zsebszerződések ellen  
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 6. 18:02
A jövőben minden ügyvéd előtt készült szerződésre egy időbélyegzővel ellátott matrica kerülne, így a korábban, dátumozás nélkül készített szerződéseket, a zsebszerződéseket sem lehetne felhasználni - ismertette a Magyar Ügyvédi Kamara (MÜK) javaslatát Bánáti János elnök, a zsebszerződéseket vizsgáló tárcaközi bizottság ülésén, pénteken Budapesten.
Pénzügyi szektor Készül a devizahiteles mentőöv, házról házra jár Varga 
Privátbankár.hu | 2013. július 30. 14:35
A Békemenetet szervező civil érdekképviselettel egyeztetett a lakáscélú devizahitelekről Varga Mihály. Most következik a bankszövetség. Olyan megoldást kell találnia, amely jó a devizahiteleseknek, de nem dönti be a bankrendszert.
Pénzügyi szektor Mi lesz a devizahitelekkel? Ma kiderülhet  
Privátbankár.hu | 2013. július 24. 08:01
Navracsics Tibor jelentette be, hogy vizsgálják, hogyan lehetne felülvizsgálni a devizahiteleket. A feltételeket általános érvénnyel módosítanák.
Pénzügyi szektor Megszólalt a kormány: visszamenőleg nyúlnak bele a devizahitel-szerződésekbe 
Privátbankár.hu | 2013. július 18. 12:07
Jövő hét szerdán tárgyal a kormány a devizahitel-szerződések átírásának lehetőségeiről. Az már biztos, hogy visszamenőleg is belenyúlhatnak a szerződésbe. Nem az ügyfél tehet arról, hogy elszállt a svájci frank árfolyama - valakinek azonban fizetnie kell.
Makro / Külgazdaság Minek jelenteni a korrupciót? Úgy se történik semmi 
Privátbankár.hu | 2013. július 9. 12:57
A legtöbb magyart zavarja a mindent átható mutyi, de mégsem tesz ellene semmit. A politika, az üzleti élet és az egészségügy a legfertőzöttebb terület.
KKV Az állam és az internet: így kéne működnie mindennek  
Privátbankár.hu | 2013. június 13. 10:25
A 2012. üzleti évre vonatkozó mérlegbeszámolókat több mint 400 ezren adták le elektronikusan.
KKV Egyedi esetekre keres felszámolókat az állam 900 millióért 
Privátbankár.hu | 2013. június 13. 08:08
900 millió forintért keresnek állami felszámolókat, egyedi megállapodásokat kötnek majd, miközben az újra kiírt névjegyzék-pályázat még le sem zárult.
KKV Gyorsan újrapályáztatott az állam, trafikügytől tartanak a felszámolók 
Zsiborás Gergő | 2013. június 3. 06:11
Az értékelési határidő előtt 17 nappal lőtte le a közigazgatási tárca a felszámolói piac megtisztítását és annak újrafelosztását célzó pályázatát még tavaly, méghozzá indoklás nélkül. Az idei új kiírásnál a kíváncsiskodó pályázók már nyugodtan dőlhettek hátra, kiderült, mire a hirtelen változtatás. Az új pályázatot ugyanis azért kellett kiírni, mert előzőt felfüggesztették. Végül is logikus. Iparági szereplők szerint új érdekcsoportok célozták meg a piacot, az új kiírás pedig kevésbé szakmai. A KIM szerint minden rendben.
Vásárló Még mindig sokat papírozunk, pedig milliókat is spórolhatnánk 
Privátbankár.hu | 2013. április 23. 15:54
Fontos a környezettudatosság, amiben sokszor a munkahelyünk lehet a példamutató. Manapság még minidig sok papírt használunk, sokszor teljesen feleslegesen. Nem véletlenül szeretné az unió, ha hét év múlva legalább minden negyedik számla elektronikus lenne.
Vásárló Jövő hét kedden ne menjen okmányirodába! Mind zárva lesz 
Privátbankár.hu | 2013. április 4. 13:49
Jövő kedden az ország valamennyi okmányirodájában szünetel az ügyfélfogadás - közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium csütörtökön.
Makro / Külgazdaság Korrupt ország-e Magyarország? 
Privátbankár.hu | 2012. december 5. 09:03
A Transparency International Korrupció Érzékelési Indexén rangsorolt 176 ország kétharmada erős korrupciós fertőzöttséget mutat. Dánia, Finnország és Új-Zéland vezeti a rangsort, Magyarország az európai mezőny alsó harmadában végzett, régiós összehasonlításban azonban nem vagyunk leszakadva.
Pénzügyi szektor Nyilvános az előtanulmány: mit tudott a kormány a végtörlesztés hatásairól? 
Privátbankár.hu | 2012. november 18. 07:55
Nyilvánosságra került az az előtanulmány, melyet a kormány a végtörlesztés hatásairól készíttetett tavaly nyáron. A dokumentum azzal számolt, hogy a vagyonosabb rétegek járnak majd jól a programmal, a többi hiteles helyzete viszont romolhat.
Makro / Külgazdaság Hangosan dübörög a Nemzeti Együttműködés Rendszere? 
Czervan Andrea | 2012. november 9. 06:30
A kormány kedvelt jelszava a társadalmi egyeztetés, amelyet többek között az biztosítana, hogy a jogszabályokat véleményezésre teszik közzé. Megnéztük, hogyan működik ez a gyakorlatban. Bár a deklarált cél az, hogy minél szélesebb körű társadalmi elfogadottsággal szülessenek meg a törvények és rendeletek, a válaszadók sokszor nagyon rövid határidővel kénytelenek számolni, és válaszra sem mindig számíthatnak.
Vásárló Csökken a háztartások terhe közműszolgáltatást érintő ügyekben 
Privátbankár.hu | 2012. október 7. 11:22
Csökken a háztartások terhe közszolgáltatást érintő ügyekben, és egyszerűsödik az ügyfelek dolga a Magyary-program részeként a közelmúltban hatályba lépett intézkedéseknek köszönhetően: a gáz- és villanymérők átírásának könnyebbé tétele önmagában 200 millió forintos megtakarítást jelenthet majd a felhasználóknak - mondta el Rétvári Bence az MTI-nek.
Karrier A KIM cáfol: nem küldenek el közszolgákat - legalább is úgy nem  
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 14. 13:37
A kormány nem tárgyalt erről a kérdésről - így kommentálta a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) sajtóosztálya a Magyar Hírlap közszférában várható elbocsátásokról szóló hírét.
Ingatlan Így fog kinézni a felújított Várbazár - galéria 
Privátbankár.hu | 2012. augusztus 31. 16:55
Jogerős a Várbazár engedélyezési terve - adta hírül a terveket elkészítő ZOA építész iroda.
Részvény / Deviza / Áru Marad a szőnyeg alatt a kárpótlási jegyek ügye? 
Borbély Péter | 2012. március 7. 06:20
Évek óta nem történik semmi a kárpótlási jegyek ügyében, pedig az államnak a törvény szerint biztosítania kellene azok ellenértékét. Több földárverést is tartanak nemsokára, de ezeken csak azok indulhatnak, akiket alanyi jogon kárpótoltak. A tőzsdén forgó jegyekkel még várni kell - hogy meddig, azt a szaktárca sem tudja. Az is kiderült, hogy több mint 12 milliárd forintnyi papírt fel sem vettek a jogosultak.
Vásárló Többnyire tetszik a Transparency International-nek a minisztérium korrupcióellenes terve 
Privátbankár.hu | 2012. február 16. 14:33
Közzétette a korrupcióval kapcsolatos állásfoglalását és a problémát kezelni hivatott terveit a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium. A tárca elsősorban a szakmai szervezetek véleményezésére készítette az iratot, azok tanulmányainak széleskörű felhasználásával. A KIM hangsúlyozza, hogy a tanulmány nem a kormány hivatalos állásfoglalása. A világ legnagyobb antikorrupciós szervezete, a Transparency International a legtöbb ponton üdvözli a tárca terveit.
Privátbankár
Mfor
Piac és Profit

Professzionális online sales és marketing vezetőt keresünk!

Részletek

hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG