<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Lakásár
Ingatlan Van erkélyed? Ha igen, tuti drágábban adhatod el a lakásodat
Privátbankár.hu | 2022. június 6. 11:30
Felértékelődött a "kilépés" a szabadba.
Ingatlan Drágultak az új lakások, de sok épült vidéken 2020-ban
Privátbankár.hu | 2021. február 24. 10:41
Tavaly több mint egyharmaddal csökkent az építési engedélyek száma 2019-hez képest, de majdnem ilyen arányban nőtt az átadott lakásoké – derül ki a KSH 2020-as összegzéséből. Az árak mintegy 5-7 százalékkal emelkedtek piaci információk szerint.
Ingatlan Lakáspiaci fordulat – kezdődik a kínálati boom
Privátbankár.hu | 2019. december 10. 17:30
Fontos változásokat hoz az idei év a hazai lakáspiacon. Eddig az erős kereslet következtében az eladók diktáltak, ami jelentős drágulással járt együtt. Az év második felében viszont a nagyvárosokban megcsappant a kereslet, lassult a drágulás üteme, emiatt pedig kínálati boom indult meg.
Vásárló Nyári budapesti lakáspiaci körkép
Privátbankár.hu | 2019. szeptember 9. 06:29
A főváros töretlen népszerűségnek örvend az ingatlanvásárlást tervezők körében. A budapesti oktatási, munkavállalási és szórakozási lehetőségek sokakat vonzanak az országból. Mindez a magas ingatlanárak ellenére is így van, ráadásul a befektetési célú ingatlanvásárlás mellett is sokan teszik le a voksot. Hogyan alakulnak napjainkban a négyzetméterárak? Mennyire mélyen kell a zsebbe nyúlni azoknak, akik a budai prémium kategóriás lakásokat részesítenék előnyben?
Ingatlan 350 millió forint egy átlagos lakásért, kitalálod, hol?
Privátbankár.hu | 2019. április 13. 18:04
Az utóbbi évek hegymenete után igencsak elszálltak a hazai, különösen a fővárosi ingatlanárak, na meg a bérleti díjak is. De vajon mi a helyzet a világban, hol drágább és hol olcsóbb a piac? Ezt tette közzé a CBRE ingatlanközvetítő cég.
Ingatlan Azt hitted, vége? Újabb robbanás a magyar lakáspiacon
Privátbankár.hu | 2018. július 6. 14:30
Miközben az ingatlanárak emelkedése már-már kifulladni látszott, egyszámjegyűre olvadt az ütem, a friss KSH-jelentés újra kétszámjegyű növekedésről szól az idei első negyedévben: 11 százalék fölötti éves áremelkedést utoljára 2016-ban láthattunk a használt lakásoknál. Szakértők szerint a vidéki nagyvárosok húzzák fel az árakat, miközben egyre népszerűbbek a garzonok.
Ingatlan Kegyetlen ingatlanárak – ennyi alatt már sosem lesz lakásod
Privátbankár.hu | 2018. április 16. 20:20
Megállíthatatlan az ingatlanárak emelkedése, négyzetméterenként félmillió alatt szinte már nem találunk semmit a fővárosban. Budapesten a legtöbb lakás a XI. és XIII. kerületben, vidéken Győrben és Debrecenben épül. Egyre erősebb különbségek vannak a főváros és vidék között, a budapesti átlagár már csaknem 800 ezer forint, míg kicsit távolabb már a fele alatt is lakáshoz juthatunk.
Ingatlan Idén nyáron betelt a pohár, csak klímás lakást veszünk - mennyivel drágább?
Privátbankár.hu | 2017. augusztus 16. 14:38
Idén nyáron több hőhullám is izzasztotta a magyar lakosságot, a "szokatlanul meleg nyár" egyre inkább megszokottá válik - ennek megfelelően azok is elkezdték tervezgetni a klíma otthoni beszerelését, akik eddig nem is gondoltak rá. A lakásvásárlásnál is egyre fontosabb szempont, hogy van-e légkondi az ingatlanban - mennyit dob az árakon a klíma?
Ingatlan Felejtsd el a használt lakásokat: ennyivel tud többet egy új
Privátbankár.hu | 2017. április 27. 13:01
A következő évekre várják a robbanást az építőiparban, a beruházások pedig lassan elindulnak: gombamód nőnek ki a társasházak a földből. Az újlakások piaca így szépen bővül, árban azonban szinte már alig van különbség egy vadiúj és egy többszörösen felújított használt között. Miért éri meg jobban az előbbi? Milyen extrákat nyer ezzel a vevő? A Duna House elemzéséből szemezgettünk.
Ingatlan Durván felnyomta a lakásárakat a 4-es metró
Privátbankár.hu | 2017. február 20. 10:21
Lassan kereken három éve, hogy a budapesti közlekedési háló bővült a „zöld”, vagyis a 4-es metróvonallal. Az persze vitatható, hogy szüksége volt-e a fővárosnak egy új vonalra, az azonban biztos, hogy nagy hatással van a környék lakásáraira. Az Otthon Centrum mérése szerint a II. János Pál pápa és a Kálvin tér környékén például rögtön kétszer annyit kell ma fizetnünk egy garzonért, mint négy évvel ezelőtt.
Ingatlan A Nap Száma: 33,5 millió
Privátbankár.hu | 2017. február 9. 15:58
Nagy a szórás a téglalakások árában, persze Budán a legdrágább.
Ingatlan Mennyiért lehet panellakást venni? Itt vannak az árak
Privátbankár.hu | 2017. január 19. 13:07
Mialatt az elmúlt években egyre inkább kapóssá váltak a panelek, ez az árakban is jócskán megmutatkozik: országszerte mindenhol tovább nőttek az árak tavaly. Míg vidéken néhány tízezer forintnyi eltérések mutatkoznak az egyes megyék között, addig Budapesten akár százezer forintnyi különbségek is vannak az egyes lakótelepek négyzetméteráraiban. Azok a társasházak, akik felújításban gondolkodnak, jobban teszik, ha sietnek, jövőre komoly szigorítás jön.
Ingatlan Méregdrágák a magyar lakások – meglepő számok jöttek
Privátbankár.hu | 2016. július 12. 14:20
Ma sem pihen az unió központi statisztikai hivatala, a magyar lakások drágultak a legnagyobbat a tagállamok közül.
Ingatlan Kijózanodtak a vevők: most csak az vesz lakást, akinek nagyon sürgős
Privátbankár.hu | 2016. június 8. 19:03
Némi visszaesés látszik az idei lendületben, ám az ingatlanpiaci forgalom továbbra is erősnek mondható. Még mindig sokan befektetési céllal vesznek lakást, bár a visszaesésen látszik, a vevők többsége kivár, csak az vesz most lakást, aki nem tud várni. Mennyiért lehet most panelt, téglalakást és családi házat venni vidéken és Budapesten? Országos körkép.
Ingatlan Több lakásból válogathat, aki 10+10 támogatást nyer
Privátbankár.hu | 2016. január 21. 12:57
A 30 milliós értékhatár eltörlése után jobb lett a helyzet, de aránylag még mindig kevés megvehető újépítésű lakás van.
Ingatlan Már a tervezőasztalról elkapkodják a balatoni nyaralókat - itt vannak az árak
Privátbankár.hu | 2014. október 10. 20:05
A közvetlen tóparti vagy a panorámás ingatlanok keresettek a magyar tengernél. Ugyanakkor a statisztikák szerint a déli parton az elmúlt 2-3 évben már folyamatosan nőtt az értékesített ingatlanok átlagára, míg az északi parton még a stabilizálódás fázisában van a piac.
Ingatlan Indul a 4-es metró, ugranak az ingatlanárak?
Privátbankár.hu | 2014. március 26. 14:21
Pénteken adják át a 4-es metrót, és ez ugyan tompította a megállók környékén az ingatlanárak csökkenését, de egyelőre még nem tapasztalható árnövekedés. A hatás számszerűsíthetőséget nehezíti, hogy a lakáspiacon év eleje óta eleve fellendülés tapasztalható, valamint a 4-es metrót a piac már korábban beárazta. Persze nem csak az új közlekedési, utazási lehetőségek fontosak, hanem a térrendezés is.
Ingatlan Nagyon rég kellett ilyen keveset dolgozni egy lakásért
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 19. 08:00
Az árak alacsonyak, a jövedelmek növekednek, a hitelek egyre olcsóbbak - végre feltámadhat a magyar lakáspiac. 13 éve nem volt ennyire jó vétel a magyar ingatlan.
hírlevél
Ingatlantájoló
Együttműködő partnerünk: 4iG