<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=947887489402025&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
 
Lekötött betét
Személyes pénzügyek Ki keres legtöbbet a banki megtakarításokon? Megdöbbentő számok
Nagy László Nándor | 2015. július 14. 15:00
Lényegében csak éves megtakarításokra lehet nettó hozamot elérni akkor, ha az ügyfél szeretné a lekötés után fel is venni a pénzét - derült ki a Privátbankár.hu számításaiból. Miközben az ügyfél futhat a pénze (egy része) után, addig az állam szépen keres - az ügyfél pénzén.
Állampapír / Kötvény A nap grafikonja: Hát ezért ömlik ki a pénz betétekből
Eidenpenz József | 2014. január 29. 14:38
Két éve markánsan elvált egymástól a lekötött betétek és a lakossági állampapírok kamata és azóta is széles az olló. Nem csoda, hogy megy ki a betétekből a pénz.
Állampapír / Kötvény Hatról az ötre jutnak a banki kamatajánlatok, vezet az állampapír
Eidenpenz József | 2013. február 22. 06:10
Évi hat százalék felett már csak kemény akciós feltételekkel lehet pénzt lekötni a bankjainknál egy évre és nem túl nagy összegekkel, bármiféle feltétel nélkül pedig jó, ha kicsivel öt százalék feletti ajánlatot találunk. Az állampapírok hozama egyelőre sok esetben legalább hatossal kezdődik, így vezetnek a versenyben.
Pénzügyi szektor Az infláció és a kamatadó felzabálta a megtakarításaink egy részét
Eidenpenz József | 2012. július 31. 09:48
Van-e ma reálkamat Magyarországon, azaz ha lekötjük, befektetjük pénzünket, akkor többet kapunk-e az inflációnál, vagy sem? Az utóbbi egy évben a betétesek többsége átlagosan 1,1 százalékát veszítette el megtakarításának az infláció és az adóztatás miatt. Mi várható a következő egy évben, és hogyan lehet kivédeni azt, hagy negatív reálkamatot kapjunk?
Személyes pénzügyek Lesújt ez a válság? 10+1 egyszerű tippet adunk spóroláshoz!
Eidenpenz József | 2012. július 24. 06:10
Magas, 5-6 százalékos infláció, egyre újabb és újabb vagy magasabb adók, növekvő létbizonytalanság. A spórolás, biztonsági tartalék képzése szinte bármi áron egyre többek számára nem hobbi vagy döntés kérdése ma már, hanem létszükséglet, túlélési stratégia. Ehhez gyűjtöttünk össze egy sorozat egyszerű ötletet.
Személyes pénzügyek Minek kettő? Egyszerűbb lenne összevonni a nyugdíjpénzeket
Eidenpenz József | 2012. március 28. 10:57
Miután a kötelező tagdíjak megvonásával a magánnyugdíjpénztári szektor elveszítette társadalombiztosítási funkcióját, leegyszerűsítené és olcsóbbá tenné a rendszert a két pénztári forma összevonása – mondja a Pioneer Alapkezelő vezérigazgatója. A végtörlesztés után ebben az évben várhatóan megugranak majd a megtakarítások, de éles lesz a verseny értük.
Pénzügyi szektor 14+3 féle forintlekötés legalább nyolc százalékos kamattal
Eidenpenz József | 2012. március 23. 14:39
Az infláció megugrott, lehet, hogy tartósan magas marad, és ha nem figyelünk oda, hová tesszük a pénzünket, akkor elviheti az egész kamatot, negatív reálkamatot okozhat. Így különösen fontossá vált megválogatni, hová tesszük a pénzünket. Összegyűjtöttünk 14 banki kamatajánlatot, amelyek legalább évi nyolc százalékot hoznak, bár általában csak az újonnan a bankba kerülő pénzekre.
Személyes pénzügyek Újra itt van, újra itt van - a hazai betétek elinflálásának időszaka
Eidenpenz József | 2012. március 23. 06:00
Pozitív-e a reálkamat Magyarországon, aki megtakarítja a pénzét, az később többet tud rajta vásárolni, vagy így is veszíteni fog a vásárlóerejéből? Az adatok azt mutatják, hogy az átlagbetétes pórul járt az utóbbi egy évben. Nagyon oda kell figyelnünk, mit választunk, és az adó is sokat számít. A normál lekötés általában nem elég a pozitív reálkamathoz, de az egy évre lekötött akciós betétek között sok jelenleg is legalább évi nyolc százalékot fizet.
hírlevél
depositphotos Ingatlantájoló