Mal Zrt.
Vállalat Hiába a vörösiszap-katasztrófa, nem cselekednének máshogy?
Privátbankár.hu | 2018. január 23. 17:55
Az ügy elsőrendű vádlottja mindent ugyanúgy tenne.
Részvény / Deviza / Áru Kártérítés jár a Molnak a vörösiszap-katasztrófa miatt
Privátbankár.hu | 2017. január 4. 12:36
Helybenhagyta a Győri Ítélőtábla az első fokon eljáró Veszprémi Törvényszék korábbi határozatát, amely szerint a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi Zrt.-nek (Mal Zrt.) az iszapömlés miatt 54,5 millió forint kártérítést kell fizetnie a Molnak, mert a vörösiszap tönkretette a devecseri töltőállomást és az ahhoz kapcsolódó üzlethelyiséget.
Makro / Külgazdaság Vörösiszap-katasztrófa: igenis felelősség terheli a vádlottakat
Privátbankár.hu | 2016. január 29. 13:19
A vádat képviselő fellebviteli főügyészség ügyésze szerint üzemeltetési és belsőellenőrzési hiányosságok miatt büntetőjogi felelősséggel tartoznak a vörösiszapper vádlottjai.
Vállalat Mi lesz a felszámolás után a Mal Zrt.-vel?
Privátbankár.hu | 2015. május 20. 14:28
A Gazdasági Versenyhivatal engedélyezte, hogy a Mal Zrt. Timföld Üzletága a Silkem Hungary részévé, a Hidrát Üzletága pedig az Inotal Hidrát Kft. részévé váljon.
Biztosítás Az állam 400 millió forinttal segíti a vörösiszap-károsultakat
Privátbankár.hu | 2015. február 20. 10:50
Az állam megtéríti a vörösiszap-katasztrófa okozta nem vagyoni károkat.
KKV Vörösiszap nélkül eladó a Mal
Privátbankár.hu | 2014. július 18. 10:34
Meghirdette 17 milliárdért a Mal Zrt. vagyonelemeit a felszámoló.
KKV Minden idők legtöbb cége tűnt el 2013-ban
Privátbankár.hu | 2014. január 1. 14:04
Köztük olyan nagyok, mint a Mal Zrt. A 10 legnagyobb megszüntetett cég együttes éves árbevétele a speciális helyzetű Mal Zrt. nélkül is megközelítette a 100 milliárd forintot. A felszámolások a nagyvállalatokat sem kerülték el, miközben egyre kevesebb új cég alakult.
Karrier 250 embert küld el a Mal Zrt.
Privátbankár.hu | 2013. szeptember 16. 14:41
Mintegy 250 embert küld el a Magyar Alumíniumtermelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt. a bauxitfeldolgozás megszűnése miatt - közölte a cég felszámolóbiztosa, Szegőné Kemerle Judit hétfőn.
Karrier Óriási leépítés a Mal Zrt.-nél: több száz embert küldenek el
Privátbankár.hu | 2013. augusztus 10. 18:37
Csoportos létszámleépítést jelentett be pénteken a Magyar Alumínium Zrt., 800 dolgozójukból 2-300-at küldenének el.
KKV A kormány másfél milliárddal segíti ki a Mal Zrt.
Privátbankár.hu | 2013. április 24. 07:26
A Mal Zrt. kötelezettségeinek végrehajtására másfél milliárd forintot csoportosít át a kormány a költségvetésből, de ha ez elfogy év végéig még rendelkezésre áll plusz 3 milliárd.
KKV Változhat a csődtörvény
Privátbankár.hu | 2013. március 22. 16:45
A csődtörvényhez nyújtott be módosító javaslatot egy fideszes képviselő. Az új törvény több időt biztosítana a kormánynak, hogy kiemelt státuszúvá tegyenek egy céget a felszámolás bejelentése után, és korlátok közé szorítaná az állam felszámoló tevékenységét.
KKV Nemzeti Mal - már a vagyonfelügyelő irányít
Privátbankár.hu | 2013. március 8. 14:42
Átvette az állami vagyonfelügyelő a Mal irányítását. Az új vállalat bejegyzése Nemzeti Mal-A Zrt. néven már folyamatban van. Becslések szerint több milliárd forint kell a cég fizetőképességének fenntartásához.
KKV Az adóhatóságtól kérnek segítséget a Mal beszállítói
Privátbankár.hu | 2013. március 4. 17:13
A szaktárcával, a helyi önkormányzattal és az adóhatósággal kezdenek tárgyalásokat a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi Zrt. beszállítói az adókötelezettségeinek teljesítéséről, esetleges csökkentéséről, vagy átütemezéséről.
KKV Felszámolják a Malt, állami vagyonfelügyelő veszi át az irányítást
Privátbankár.hu | 2013. február 27. 17:06
Bírósági döntés nyomán elrendelték a Mal felszámolását és hogy biztosítani lehessen a folyamatos működést, ezért a cég irányítását mostantól az állami tulajdonú Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. veszi át.
Karrier A MAL mintegy 80 embert bocsát el Halimbáról
Privátbankár.hu | 2013. február 5. 12:15
Várhatóan 70-80 embert bocsát el a Mal Zrt. a halimbai bányabezárás miatt.
KKV Átszervezik a Malt, a bankok támogatják
Privátbankár.hu | 2012. december 19. 08:38
A bankok támogatják a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt. reorganizációs programjának végrehajtását, az intézkedési csomagot mind a négy bank elfogadta a múlt héten és még karácsony előtt megküldik a cégnek kidolgozott feltételrendszert - közölte Bakonyi Zoltán, a timföldgyár vezérigazgatója szerdán.
Vásárló Lesz fűtés Ajkán, miután a kormány közbelépett
Privátbankár.hu | 2012. december 13. 18:26
Bár kicsit billegett a dolog, Ajka város lakosságának távfűtését nem veszélyezteti a Bakonyi Erőmű és a Mal vitája a timföldgyár tartozásáról.
KKV MÁV kontra Mal: megállapították a Mal Zrt. felelősségét
Privátbankár.hu | 2012. december 5. 15:54
A Fővárosi Törvényszék közbenső ítélettel megállapította a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt. kártérítési felelősségét a cég ellen a MÁV Zrt. által indított perben.
KKV Belebukhat az "aránytalanul magas" bírságba a Mal Zrt.
Privátbankár.hu | 2012. november 22. 09:04
Akár még karácsony előtt utcára kerülhetnek a Mal Zrt. dolgozói, a cég ugyanis abban a pillanatban csődbe megy, amint kifizeti az iszapömlés következményeként kiszabott, hazai viszonylatban példátlanul magas bírságot, 135 milliárd forintot - állítja a Vegyipari Dolgozók Szakszervezete (VDSZ).
KKV Döntött a bíróság: jogtalanul vették el a Bakonyi Erőmű kvótáit
Privátbankár.hu | 2012. október 17. 08:39
Jogtalanul csökkentette az Energiahivatal a Bakonyi Erőmű kvótáját - állapította meg a bíróság. A Mal viszont még mindig tartozik 1,7 milliárddal.
KKV Megmenthetik a Malt, a cég Demjánék aláírására vár 2 hónapja
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 21. 09:01
A Mal Zrt. reorganizációs tervet dolgozott ki, a beszállítók nagy részét sikerült meggyőzni, fél évet hajlandóak várni. A Demján Sándor érdekeltségébe tartozó Bakonyi Erőmű még nem lépett.
KKV A Mal Zrt. lehet a vörösiszap-katasztrófa utolsó áldozata
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 21. 07:00
Stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté minősítette a kormány a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt.-t - az erről szóló kormányrendelet a csütörtöki Magyar Közlönyben jelent meg.
KKV Demjántól venne erőművet az állam
Privátbankár.hu | 2012. szeptember 12. 14:59
A kormány vételi tárgyalási ajánlatot tesz a Bakonyi Erőműre, amely Demján Sándor érdekeltségébe tartozik - szó volt a Mal helyzetéről is.
KKV Vörösiszap-katasztrófa: 2 év után indul a per
Privátbankár.hu | 2012. június 27. 13:14
Szeptember 24-én lesz a vörösiszap-katasztrófa ügyében indított büntetőper első tárgyalása a Veszprémi Törvényszéken, a bíróságon tartott szerdai előkészítő ülésen meghatározták a tárgyalás idei menetrendjét is.
Karrier Humánkatasztrófától tartanak az ajkaiak
Privátbankár.hu | 2012. május 25. 16:32
Humánkatasztrófához vezethet az Ajkai Timföldgyár bezárása, a térségben ugyanis családok tízezreinek a megélhetését veszélyezteti egy esetleges leállás - állítja a vegyipari szakszervezet elnöke azzal kapcsolatban, hogy a környezetvédelmi államtitkár kilátásba helyezte az üzem bezárását. Székely Tamás higgadtságra inti a döntéshozókat, akiket egyben emlékeztet: a 2010-es katasztrófa utáni üzemszünet éppen azok megélhetését veszélyeztette, akiknek mindenüket elvitte az iszap.
Friss
hírlevél
depositphotos